Annons
Användarnamn: nonno
Bor: Södermanlands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2004-08-26
Senast inloggad: 2023-12-27 22:30

Jag är ingen fotograf, men jag älskar att fotografera! ;-)

~ Hej och välkommen till min profilsida ~
I juli 2004 köpte jag min första digitala kamera (Nikon D70) och upptäckte då att gamla kunskaper om fotografins grunder var som bortblåsta. Sedan dess (och antagligen för evigt) är jag inne i en ständigt pågående läroprocess som varierar hemskt mycket i intensitet och omfattning. Således går fotograferandet väldigt i perioder samt att min kamera dessutom tenderar att vilja gå i ide under den kalla delen av året.
Min ambition med fotograferandet är att bilden ska vara så färdig som möjligt direkt i kameran. Mindre beskärning samt skärpning är numera i stort det enda som görs med bilderna efter exponering. Bilder som visas här på Fotosidan är av äldre datum och jag har försökt tydligt att ange om de manipulerats eller inte. Ibland kan färgtoner och ljus ha blivit förstärkta eller tvärtom.

Att kommentera bilder:
Jag försöker kommentera, men det är hemskt svårt utifrån mina ringa kunskaper. Tyvärr blir det nog inte mycket som är konstruktivt fastän jag vill och försöker.
Min inställning är att om någon lägger ner tid och engagemang på mina bilder, bjuder jag alltid tillbaka. Jag ser det inte som någon form av motprestation, snarare att generositet föder generositet. Det är också för mig ett sätt att tacka för kommentaren jag fått.
Fast ibland kan det dröja lite förstås...

Min kommentarsfrekvens:
Med tiden har det uppstått en stor differens mellan mina siffror för givna och mottagna kommentarer beroende på att medlemmar raderat sina bilder och kommentarerna med dem. Totalt sett, borde min siffra för givna kommentarer vara högre än den för mottagna.

Mina besök på medlemmars profilsidor:
Relativt frekvent tittar jag på andras profilsidor och upplagda bilder. För mig handlar det om ett lärande både genom att titta på andras bilder och på de kommentarer som erhållits. Det kan även ofta vara intressant att titta på en kommenterandes egna alster.

Sist men inte minst!
Tusen tack alla Ni som genom Era kommentarer på bilder och/eller inlägg i gästboken hjälpt mig att utveckla mitt fotograferande. Alla former av respons, såväl konstruktiv som icke-konstruktiv, har varit till stor hjälp och är även fortsättningsvis av stort värde.
Tips om hur bilder kan efterbehandlas för att bli bättre, är tyvärr bortkastade på mig. Jag kan nästan inget om efterbearbetning och kommer förmodligen aldrig att lära mig det heller.
Tack igen för all uppmuntran!
Nonno

Bilder på Fs som har 50 kommentarer eller mer

Dina mest visade bilder i fallande ordning

 
Macro- och närbilder
Vanligt
72 bilder
Landskap och miljöer
Vanligt
19 bilder
Djur, fåglar och så'nt
Vanligt
10 bilder
Människor
Vanligt
8 bilder
Lite av varje
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS