Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Carl Rytterfalk
Ålder: 46 år
Bor: Älvängen, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2004-10-05
Senast inloggad:

Fotograferingen tog rejält fart när jag köpte mig en Sigma SD9 2002. Sedan dess har jag klickat på det mesta, med människor som främsta intresse.

Arbetat inom layout och design av diverse böcker. Varit lärare i bl.a. digital bildbehandling under ett antal år, arbetat aktivt som fotograf och konstnär i Kina under totalt tre år.

Mina bilder har varit utställda ett flertal gånger på PMA och Photokina för Sigma, Foveon och någon digitaltavlatillverkares räkning. Samt på diverse mindre mässor i bl.a. Shanghai, London, HongKong, Kunming m.m. Har varit publicerad i diverse kinesiska konsttidningar och som roligaste merit Månadens fotograf i amerikanska Pedersen PHOTOgrapic.

Aktiv på min hemsida: www.rytterfalk.com som har ett genomsnitt på 30 000 klick om dagen, och som rekord 1 200 000 klick under mars månad 2007, då som SD14 släpptes. Sånt gör mig glad! :D

Vill visa att trelagers sensorteknik är här för att stanna och att vi med den är tillbaka till den analoga bilden med digitalkamerans fördelar.

Tror stenhårt på trelagersteknik och vill frälsa världen från digital smörja. :)

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Barn, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Tre år i Kina. :D Räcker det?

Mitt sämsta fotominne:
Sverige innan 2002, då jag endast hade en Epson 850z. haha. Nej det var kul då med, fast det var en helt annan sak då jag fick min första Sigma SD9.

Min största inspiration:
Gerhard Joren, Svensk fotograf boendes i HK

Jag fikar helst:
plats?!

I kameraväskan har jag alltid:
ett vidvinkel (12-24) ett telezoom (70-200 2.8) och alltid 30mm 1.4

Drömbilden är:
inte tagen.

 
Ljus
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS