Annons
Användarnamn: johannaj78
Ålder: 46 år
Bor: Forsvik, Västra Götalands län
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1999
Medlem sedan: 2004-11-01
Senast inloggad: (visas ej)

Vad roligt att du har hittat hit! Jag heter Johanna Johansson. Jag utbildade mig till biolog men blev fotograf. Inte så stort steg egentligen. Jag jobbar fortfarande med naturvård men med andra verktyg.

Jag fotograferar det mesta i naturen och jag tycker inte att jag behöver åka till några särskilt spektakulära platser för att hitta motiv (även om det är kul det också). De fotografer jag beundrar mest är de som kan göra fantastiska bilder av ”tråkiga” motiv.

Sedan ett par år tillbaka bor jag i Forsvik i norra Västergötland. Här finns fantastisk natur i alla väderstreck och jag trivs jättebra med hus, trädgård och katter. En del av huset är ett galleri där jag har fotoutställningar på somrarna.

Tyvärr blev jag sjuk 2010 och jag har mest varit sjukskriven sedan dess. Nu är jag på bättringsvägen, så det går åt rätt håll även om det går långsammare än jag skulle vilja. Som en del av min rehabilitering har jag startat ett fotoprojekt som går ut på att jag varje dag under hela 2013 tar minst en bild som jag tycker är tillräckligt bra för att visas upp i min blogg.

Projektet “tvingar” mig att gå ut varje dag och ger mig frisk luft, motion, fotoglädje och annat som jag mår bra av. Det blir ganska korta utflykter men jag hoppas att jag så småningom ska orka med lite mer.

Mitt nästa stora fotoprojekt kretsar kring träd. Tillsammans med Babben Larsson ska jag göra en bok som har träd som röd tråd men som egentligen mer handlar om livet och allt det innehåller. En trädbok som inte handlar om träd, kan man kanske säga.

Jag har ett eget galleri, Galleri von Platen, som ligger på Baltzar von Platens väg 3 i Forsvik (i närheten av Karlsborg). Jag har haft stängt ett par säsonger men hoppas kunna öppna igen sommaren 2014.

Medlem i grupperna



 
Blandade bilder
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS