Annons
Användarnamn: Pontus Blomqvist
Ålder: 52 år
Bor: Åbo, Finland (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1993
Medlem sedan: 2005-01-04
Senast inloggad:

Det har blivit väldigt mycket jobb för mig ett tag men nu känner jag att jag vill ta upp mitt fotointresse igen. Jag skall försöka fotografera och publicera en del bilder nu som då.

Det tog länge innan jag köpte min första kamera. 1996 köpte jag en Yashica T5 kompakt med sylskarp 35mm Zeiss optik. 1999 köpte jag en digital Casio QV-8000SX för produktfotografering. Jag uppgraderade till en Nikon Coolpix 995 år 2001 och det var egentligen då som mitt intresse tog fart på allvar. Min Nikon Coolpix 995 var en hejare på makro, men år 2005 föll kameran i golvet och gick sönder och jag bestämde mig för att det var dags för en digital systemkamera. Mitt val blev Konica Minolta Dynax 7D som jag var väldigt nöjd med. 2009 uppgraderade jag till en Sony a700 och nu 2011 blev det en fullformats Sony a900 som är helt fanstastisk.

Jag gillar att fynda optik som jag kan använda en tid för att sen sälja och byta upp mig. Jag har en hel del pärlor men samlingen har inte blivit dyr för det. Förutom om man räknar med alla timmar som har gått åt till köpa, byta, sälja...

Jag har skaffat en Fujifilm F31 med undervattenshus och vidvinkellins för undervattensfotografering. Undervattensfoto är helt nytt för mig så det skall spännande!

Jag har även skaffat mig några trådlösa Minolta blixtar att experimentera med.

Förhoppningsvis hittar du en bild eller två som du vill ge kritik på, jag ger tillbaks med samma mynt.

Medlem i grupperna



 
Blandat
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS