Annons
Användarnamn: Anders74
Ålder: 49 år
Bor: Jönköping, Jönköpings län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2005-03-01
Senast inloggad:

Fotograferande lärare och ingenjör som förutom kurser i elektroteknik även håller fotokurser av teknisk karaktär vid Tekniska högskolan i Jönköping. Mycket teknik i den inledningen... men jag ser främst bakgrundskunskaperna som en genväg. Det är så mycket man slipper testa och lära sig den hårda vägen om man kan räkna ut effekterna av en förändring innan man gjort den.

Mina motiv skiftar hela tiden, men gemensamt för många av de bilder som varit roligast att ta är de krävt lite planering, att man fått vänta i månader på rätt ljus och sedan fått använda mycket av utrustningen för att lyckas ta bilden. (Ok, kanske lite tekniknörd ändå...) Även vid uppdrag försöker jag komplettera det säkra med uppfriskande kompositioner som kanske kan lära både mig och kunden något nytt.

Utrustningen består av Canons system och inköpslistan präglas alltid av en kamp mellan det som är roligt kontra förnuftigt. Jag kan inte förneka att processen att välja och optimera utrustningen är en stor del av sporten, men det är väl det som gör foto så intressant, att även vägen till en bild kan vara så skiftande. Erfarenhet eller vetenskap, alla väljer sin väg, och i slutändan är vi lika glada över bilden.

ANNONS