Annons
Användarnamn: Johannes Tallroth
Ålder: 41 år
Bor: Malmö, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2005-03-30
Senast inloggad:

Fotograf Johannes Tallroth, Född 1982, verksam i Skåne och stora delar av övriga södra Sverige samt, från och till, i Spanien. Fotograferar företrädesvis olika typer av porträtt/modellbilder, bröllop samt jobbar mycket med olika typer av bildmontage/manipulerade bilder av surrealistisk & konstnärlig art.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Bröllop, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Fine Art Nude

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Kanske när jag fick en riktig superbild på en fältsångare på gotska sandön. Arten är extremt sällsynt i Sverige och dessutom enormt svårfotograferad även i sitt normala utbredningsområde i Asien. Jag lyckades få ett praktskott från 3 meter med 720 mm i medljus när fågeln just fångade en geting. När det gäller fågelfoto kan det vara den perfekta bilden. Extra kul är att några av de bilder jag fick vid detta tillfälle troligen är de bästa som tagits på arten i Europa och bilderna har figurerat i ett antal tidskrifter och även sålts till ett bokförlag. Sådant värmer och ger lön för mödan!

Mitt sämsta fotominne:
Just nu? När min EOS 40D gav upp under en planeringsträff med ett brudpar, detta i samma vecka som min dator tvärdog och lämnade över 1000 nytagna modefoton oåtkomliga. Nämde jag att jag på något sätt lyckades radera samtliga filer på min webbserver senare samma dag...?

Min största inspiration:
Fotografer som har ett mål, jobbar för det och aldrig ger upp! Brutus Östling är en sådan och hans bilder är helt fantastiska!

Jag fikar helst:
Ofta!

I kameraväskan har jag alltid:
Hela min fotoutrustning... Den börjar bli sjukt tung...

Drömbilden är:
Det vet jag när jag tagit den!

 
Motorvägar & Samtidsallergi
Vanligt
3 bilder
Utomhusporträtt
Vanligt
5 bilder
Studioporträtt
Vanligt
2 bilder
Street Photo & Snapshots
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS