Annons
Användarnamn: C. Hansson
Ålder: 48 år
Bor: Linköping, Östergötlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1994
Medlem sedan: 2002-04-02
Senast inloggad:

En dimmig dag hösten 2004 i (!) varghägnet på Kolmårdens djurpark tvärdog autofokusen på min EOS 500N pga. luftfuktigheten. Det var sista gången jag använde mig av mitt EOS-system, sedan dess har jag endast fotat med mer stryktåliga och pålitliga helmekaniska system. Än idag är autofokusen avliden i den bräckliga EOS:en som agerar "hyllvärmare"....

I min fotoväska har jag någon Praktica från DDR, en större hög ryska Zenit-kameror, samt några Kiev (både för 35 mm film samt för 16 mm film). Den ryska Zenit med sin enkelhet och robusthet kan prestera mycket bra bilder och har därför under lång tid varit mitt primärval. På senare år har jag dock gått över till äldre Nikon. FM och FM2 är otroligt trevliga att ha att göra med, helmekaniska men med en fantastisk precision i mekaniken. Mjukare frammatning av filmen är svår att finna. Mina senare leksaker är F3, F4 och F5 som får en hel del arbete.

Att bojkotta digitalfotografering till förmån för foto med svart/vit film som framkallas själv och kopieras i lägenhetens mörkrum är en självklarhet. Jag anser att det inte är ett tvång att använda sig av den moderna tekniken bara för att den finns och ser det som en större utmaning och mer av ett hantverk att själv producera sin bild från exponeringen till framkallning och kopiering.

Mitt huvudsakliga fotointresse är naturbilder samt macrofotografering.

Presentationsbilden på mig: Copyright (C) Robert Larsson 2004.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Svart-vitt, Mörkrum, Husdjur / Tamdjur, Natur

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

 
Svartvit
Vanligt
7 bilder
Blandat
Vanligt
2 bilder
MC Zenitar-M 2.8/16
Vanligt
1 bilder
Agat 18 K, halvformat
Vanligt
0 bilder
Bussolycka
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS