Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: MHF
Bor: Kungälv
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1954
Medlem sedan: 2005-11-13
Senast inloggad: 2024-03-18 13:42

Fotografi är inte konst men när jag fotograferar mycket,vilket är roligt, har jag märkt att jag tecknar bättre än vanligt. Tecknar jag av ett fotografi blir det dåligt och när jag fotograferar något som jag borde teckna av blir det också dåligt. Konst är finare än fotografi - Cartier-Bresson slutade ta bilder och tecknade. Detta om mitt lite olyckliga förhållande till fotografi och min idol. Ju mer erfaren jag blir som fotograf desto mer inser jag att jag är nybörjare vilket leder till att jag slutar förr eller senare ta bilder precis som i fallet med min idol. Då kan jag teckna vilket är det roligaste jag vet. Fotografi är vägen dit. Det startade på 50-talet då min bror och jag snickrade ihop en egen välfungerande förstoringsapparat med hjälp av ett uppochnedvänt treliters mjölkspann i vars botten ett hål gjordes för lampfästet och istället för lock tryckte vi in en inköpt passande kondensorlins och därefter fäste vi pappas gamla bälgkamera från 20-talet. Nu använder jag digitalkamera. Det har varit och är fortfarande en intressant omväg till mitt egentliga mål som tecknare och nu lär jag mig mycket av andras bilder, som jag finner ett nöje i att kommentera och berömma.
Mina studier här på fotosidan har lärt mig mycket. Tillsammans med två geologer Jimmy Stigh och Hans Årebäck har jag skrivit och illustrerat boken "Strövtåg på Bohusläns sockertopp". Den presenteras på min hemsida http://www.projantest.se/martin

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Europa
Vanligt
5 bilder
Fåglar
Vanligt
3 bilder
Relationer
Vanligt
6 bilder
Island
Vanligt
2 bilder
staden
Vanligt
32 bilder
Karibien
Vanligt
3 bilder
barn
Vanligt
6 bilder
Italien
Vanligt
25 bilder
Landet
Vanligt
96 bilder
 
 
ANNONS