Annons
Användarnamn: Blyfri
Ålder: 46 år
Bor: Söderhamn, Gävleborgs län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2006-02-15
Senast inloggad:

Är en kille född i Södertälje men uppvuxen i Söderhamn.
Kom in på fotointresset i samband med att jag gjorde en hemsida om räddningstjänster inom Gävleborg och ville ha med lite bilder på den.
Köpte mig en liten enkel digitalkamera 2004 för att få mig några bilder.
Snabbt insåg jag hur skoj det var och hemsidan ändrade inriktning till nyhetsbevakning i samband med att jag åkte runt och fotade på olika räddningsinsatser.

Så nu sitter jag här med en Nikon D70 och har sedan 2004 även byggt upp ett bra nätverk inom nyhetsmedia.

Har väl tänkt vidga mina vyer inom fotograferingen eftersom det just nu blir mestadels bilder från olika nyhetshändelser. Gillar utmaningen med att inte alls veta vad jag ska fotografera förens jag väl är på plats.
Många ställer sig frågan hur man kan tycka att det är "kul" att fotografera andras elände.
Om det är så "kul" i den meningen vet jag inte men när man är på plats så vill man göra ett bra jobb för att förmedla händelsen till folk runt om i stugorna.

Så nu vet ni bakgrunden till mitt fotointresse.

Vem är jag?


Mina intressen:
Reportage / Situation, Action / Äventyr

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Måste vara Norgeresan i största allmänhet. Fanns så mycket att fotografera så man visste inte riktigt vad man skulle ta på. Men känslan att stå där med kameran i +25 grader och fotografera fjordarna med de snöbeklädda bergen i bakgrunden var inte fel.

Mitt sämsta fotominne:
Eftersom jag fotograferar mestadels elände så har man dessvärre en del dåliga fotominnen. Finns mycket händelser och personers öden som kommer att finnas kvar i minnet en lång tid framöver. Tyvärr kanske man ska tillägga.

 
Blandad kompott
Vanligt
6 bilder
I Nyheternas centrum.
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS