Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Per_L
Ålder: 61 år
Bor: Gävle, Dalarnas län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1977
Medlem sedan: 2006-02-19
Senast inloggad:

Jag är född 1962, och är sedan några år bosatt i trakterna av Hedemora. Jag började fotografera väldigt tidigt med enklare "lådkameror", från slutet av 70-talet så var jag ganska aktiv med systemkamera och oftast diafilm. Redan då så blev det mest naturfoto i olika former och med varierande resultat. Efter ett längre uppehåll under 90-talet så har jag nu tagit mer seriöst på fotograferandet och sedan jag började fotografera digitalt så är det roligare och mer spännande än någonsin och jag tar alla chanser jag kan att komma ut i naturen. Jag har alltid varit intresserad av naturen och vildmarken och jag har under många år även fiskat och jagat men i dag så njuter jag bara av att fånga naturen med kameran. Sedan 2006 är jag också medlem i Biofoto, en norsk förening för naturfotografer. Mina favoritmarker är de stora skogarna, och finnmarken, jag drivs av att försöka fånga och återge lite av känslan i skogarna, de doftande myrarna och den lilla mörka skogstjärnen, men också lite av kulturen och spåren efter de som för inte så länge sedan levde här i och av skogen. Oftast blir det dock turer i närområdet vilket inte heller är att förakta. Jag har kulturmarker i Stjärnsund och Kloster och storskogen mot Hälsingland bara några mil norr om där jag bor.

En annan gren av mitt fotograferande men som nog innefattar kulturen och de mänskliga spåren är gamla och nyare miljöer med övergivna hus och industrier eller kanske bara platser där det känns som att tiden och livet gått vidare.

Titta gärna in på min Blogg också!

Lägger även upp det mesta som fastnar på kortet på flickr.

/Per

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Reportage / Situation, Vilda djur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Kan inte komma på nåt enskilt tillfälle, men det är nog de gånger man varit ute i naturen tidiga mornar i vackert ljus och lyckats fånga nåt som man tycker är lite speciellt.

Mitt sämsta fotominne:
När jag i stridens hetta knäpper av flera bilder på ett djur/fågel utan att kolla inställningarna först, oftast för liten bländare, för lång tid, suddig bild och sen är motivet borta.. Händer ibland, men jag blir bättre på att ta det lugnt.

Min största inspiration:
Ingen speciell fotograf men jag tittar väldigt mycket på bilder.

Jag fikar helst:
I naturen, gärna vid vatten.

I kameraväskan har jag alltid:
Kamera, ett par objektiv, extra batteri, putsdukar mm..

Drömbilden är:
Den jag inte tagit än..

 
2010
Vanligt
1 bilder
Våren 2008
Vanligt
0 bilder
Bortom
Vanligt
0 bilder
Det tiden sprungit från
Vanligt
0 bilder
Lite annat
Vanligt
0 bilder
Växter
Vanligt
1 bilder
DM i Skogskörning
Utställning
0 bilder
Björk
Utställning
0 bilder
Blandat
Vanligt
0 bilder
Svartvitt blandat
Vanligt
0 bilder
Husdjur / Tama djur
Vanligt
0 bilder
Landskap
Vanligt
3 bilder
Gammalt
Vanligt
0 bilder
Nyare Natur o Djur
Vanligt
0 bilder
Människor
Vanligt
0 bilder
Abstrakt
Vanligt
5 bilder
Naturfoto (äldre)
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS