Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: apn
Ålder: 53 år
Bor: Ytterby, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2006-03-07
Senast inloggad:

Köpte min systemkamera (Minolta X300) 1985, 1986 köpte jag mörkerrumsutrustning och hade ett eget mörkerrum hemma hos föräldrarna i Marstrand. Tyvärr gjorde dålig ekonomi och flytt från föräldrarhemmet, att jag slutade fotografera.

Återupptäckte fotointresset tack vare digitalkamerans intåg. Har i år, 2006, köpt en Konica Minolta Dynax 5D som jag hoppas ska få fart på fotointresset igen.

Håller nu (augusti 2006) på som bäst med att lära mig kameran och bildredigering... inser efter sommarens semesterbilder att jag måste läsa igenom bruksanvisningen på nytt :-)

Hittills har jag lagt upp lite blandande bilder, sådana som är tagna analogt såväl som digitalt.

Köpte i september 2011 en ny kamera, Nikon D3100 med två objektiv, 18-55 & 55-300. Vilket var tur, för jag hade inte klarat av en vecka i Österrike med utflykter till Salzburg, Grossglockner mm med endat en liten olympus kompaktkamera...

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Barn, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Bästa fotominne hittills: En vecka i Österrike, Bad Gastein (2011) med utflykter till Grossglockner, Salzburg, Bled mm Näst bästa fotominne: En veckas semester på Irland (2006) och framförallt då dagsturen ut till Inishmore, den största av de tre Aranöarna.

Mitt sämsta fotominne:
När jag glömt ladda batteriet till kameran inför invigningen av Götatunneln (2006) och det tog slut efter halva dan och jag fick släpa omkring på kameran till ingen nytta.

Min största inspiration:
Andras bilder och egna misstag!

Jag fikar helst:
Tillsammans med kompisar, hemma eller på stan.

I kameraväskan har jag alltid:
Förutom kameran och objektiven har jag näsdukar, penna, papper och batteriladdaren!

Drömbilden är:
Ännu inte tagen!

 
Sjö & hav
Vanligt
1 bilder
Människor
Vanligt
1 bilder
Gatubilder
Vanligt
1 bilder
Sport
Vanligt
1 bilder
Djur och natur
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS