Annons
Användarnamn: JonasII
Ålder: 47 år
Bor: Uppsala, Uppsala län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2002
Medlem sedan: 2006-04-17
Senast inloggad:

Jag har precis börjat skrapa ihop en utrustning som jag kan känna att jag har nytta av nu och framåt. Jag fotar mest och helst djur, främst reptiler och groddjur, och har många regnskogar att besöka innan den törsten släcks.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Möjligen från Costa rica när jag och en kamrat var redo med pannlampor och utrustning för en av våra nattliga herptilexkursioner. Vi gick förbi ett litet träd/buske när jag pekar på ett av bladen och frågar honom om det var en fikus, bara för att efter ett tag se att mitt finger pekar på en liten "vinesnake" ca 4 cm bort, en orm vi inte hittat innan.

Mitt sämsta fotominne:
... var ca 5 meter från mitt bästa minne. I ett större träd hade en sengångare (ungdjur) bosatt sig, och även om jag sett den förut hade den aldrig visat ansiktet - förrän nu! Så Jag och några till stod och lyste lite lätt på den i natten, jag får in en kanonbild och trycker av. INGEN BLIXT! Jag slår hastigt på blixten samtidigt som jag ser djuret ta ett kliv ut på grenen, hör ett lätt knakande , och ser sengångaren fara rakt ner och brakande landa i en buske. Vi lät den vara, den var OK, men någon bild blev det inte det året...

Min största inspiration:
Djur, evolution, form och funktion.

Jag fikar helst:
Några meter från mitt favorit-huggorms-övervintringsställe en solig vårdag strax innan all snö försvunnit.

I kameraväskan har jag alltid:
Kamerahus (duuh?), makro, mellanzoom, blixt, och TTL-kabel. Alltid TTL-kabel.

Drömbilden är:
Jaguar i det vilda, punkt slut. Alternativt en bild där Jorden (eller max en världsdel) får plats i sökaren...

 
Övrigt
Vanligt
1 bilder
Andras djur
Vanligt
2 bilder
och...
Vanligt
0 bilder
Mina djur
Vanligt
2 bilder
Costa Rica
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS