Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: PatrikGbg
Ålder: 49 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2006-04-20
Senast inloggad:

Första bekantskapen med foto var när jag var 10 år och fick låna pappas gamla systemkamera när vi åkte på semester till Öland. Mycket spännande rattar och vevar på en helmanuell kamera. Som jag minns det lyckades jag faktiskt ändå få hyfsat exponerade bilder. Mer imponerad av det idag än då ;)

Första egna systemkameran -97. Höll på ett tag för att lära mig tekniken men tröttnade efter något år eftersom jag tyckte det var dyrt och bökigt att skicka på framkallning. Har däremellan hankat mig fram med vanlig kompakt digitalkamera fram till att jag ställde mig på kö till en Canon 30d när den kom ut.

Fotointresset har fått sig ett nytt uppsving. Det var jättekul att kunna släppa loss kreativiteten och kunna ta bilden så jag vill ha den. Förstår inte hur jag orkat harva men den förb__ade kompaktkameran så länge ;)

Dyr hobby var det också. En riktig prylsamlar-sport. Tur att jag inte hade det klart för mig redan när jag lade beställningen på kameran. Är det nån mer som har ångest över att skicka in uppdaterat papper på utrustningen till försäkringsbolaget och känner "oj, är det så mycket?" Ha, ha, ha...

Jag tycker om att ta bilder på mönster och former samt folk i rörelse. Det senare tycker jag är bäst när den jag fotar inte vet om eller tänker på att kameran finns där så att jag kan fånga naturligheten (nej, gillar inte att ha folk på rad som skall försöka se fina ut och le falskt).
Tycker om det enkla och rena, att frilägga enskila objekt eller motiv.

Vad jag tycker om att fota ändras med tiden men det är det som gäller nu i alla fall.

ANNONS