Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: cimera
Bor: Brunflo
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2006-05-12
Senast inloggad:

Började fota 2006 år med en ZI Contina från ´53. Kunde inget alls om foto, så det tog allt några rullar innan jag började förstå grunderna för fotografering. Skaffade mig en 70-tals kamera och blev impad av den automatiska ljudmätningen...skaffade mig en analog 80-talare och blev megaimpad av alla finesser. Till slut anskaffade jag mig så en DSLR och kunde nästan inte förstå hur "lyxigt" man kunde ha det...men där dog även inspirationen. Jag kom att sakna min Conina och strosandet på gator och torg för att finna spännande gatumotiv. Insåg dock att mörkrummet krävde för mycket planering och jobb, så intresset dog ut. Men nu har jag äntligen funnit mig en härlig kamera som givit mig tillbaka retrokänslan men med digital teknik.Vad skönt att vilja fota igen, jag länktar efter sommaren och trånga stadsgator!

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Svart-vitt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Prag oktober 2006. 4 dagar utan mål, med kameran om halsen laddad med Tri-X...

Mitt sämsta fotominne:
När vattnet frös i ledningarna när jag håll på att framkalla negativen från Prag...

Min största inspiration:
Fotosidan.se

Jag fikar helst:
Ekologiskt kaffe och äppelkaka

I kameraväskan har jag alltid:
En kamera.

Drömbilden är:
En oförglömlig streetbild i svartvitt...

 
Reinspired
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS