Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Piken
Ålder: 55 år
Bor: Sandviken, Gävleborgs län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1991
Medlem sedan: 2006-05-30
Senast inloggad:

En glad kille som gärna fotar i naturen. Jag finner det mycket stimulerande att vandra i vildmarken med kameran till hands.
Min absoluta favoritplats för rekreation är de svenska fjällen, men jag trivs också på resor till avlägsna destinationer och i möten med människor.

På min hemsida kan du ta del av några fiskeberättelser och några små filmer.

JAG HAR ÄNTLIGEN AKTIVERAT PORTFOLIO!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Barn, Vilda djur, Action / Äventyr, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Var då jag första gången reste iväg på fiskeäventyr till den norska Finnmarken. Jag var då en stor skeptiker till digital fotografering och hade precis, mot bättre vetande, köpt min EOS 10D (första resan utan diafilm). Den kameran visade sig med råge motsvara mina förväntningar och det blev många härliga stunder med flugspö och kamera i handen. En fullträff och jag var frälst!

Mitt sämsta fotominne:
Då jag under en fiskevistelses första morgon knäckte en björk och föll ner i en iskall fjälljock med min sprillans nya videokamera i handen och pocketkamera (då analog) i fickan. Händelsen var en stor tragedi och gav förutom köldfrossa också rejäl ångest. Aldrig har jag blivit mer förtvivlad på fjället... Som tur är bjöd veckan på fantastiska öringar i ett dolt vatten invid träsket.

Min största inspiration:
Hittar jag vid ett öde fjällvatten i Lappland. På hemmaplan är det mina föräldrar och min sköna flickvän Ewa som också gärna fiskar och fotar.

Jag fikar helst:
Ute i naturen. En termos kaffe, solsken och några smörgåsar är aldrig fel. Inte Ballerinakex heller...

I kameraväskan har jag alltid:
För mycket prylar, det mesta från Canon. Obs, jag ser mig inte som någon direkt märkesidiot och har rekommendenderat Nikon till många. Mitt vägval, en gång i tiden, (objektivsamling och blixter) har gjort att spåret är CANON.

Drömbilden är:
Kanske en slaguggla i skymning eller en isbjörn i polarljus, som man väntat länge på innan "skottläge" erbjuds. För mig är foto och fiske samma typ av passion. Man blir gladast då det varit som jobbigast att få till resultat...

 
Natur
Vanligt
3 bilder
Fåglar
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS