Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: gandalf_w
Bor: Sölvesborg, Blekinge län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1960
Medlem sedan: 2006-07-03
Senast inloggad:

Hej document.write( USER_LOGIN );!
Trevligt att just Du hittat till min sida! Välkommen!



Jag har en egen hemsida där jag lagt lite bilder

facebooksida

en annan fotosida

Och sköter några hemsidor i olika sammanang -
Här är en med lite bilder till


Några citat om foto från några som visste vad de höll på med:

All photographs are accurate. None of them is the truth.
Richard Avedon

To photograph is to hold one's breath, when all faculties converge to capture fleeting reality. It's at that precise moment that mastering an image becomes a great physical and intellectual joy.
Henri Cartier-Bresson

A very subtle difference can make the picture or not.
Annie Leibovitz

I spend a lot of time preparing. I think a lot about what I want to do. I have prep books, little notebooks in which I write everything down before a sitting. Otherwise I would forget my ideas.
Helmut Newton

I photograph the things that I do not wish to paint, the things which already have an existence.
Man Ray

The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera.
Dorothea Lange

Jag är en amatörfotograf och f.d. fotolärare med gedigen mörkrumsvana och stort intresse av foto. Övergick till digitalfoto, högst motvilligt, för många år sedan och plåtar numera nästan enbart naturfoto. Inte av eget val men ...
Numera får jag väl skriva mig som "frilansare" eftersom jag faktiskt sålt ett antal bilder. Eller hur det nu skall räknas. :-)

Började med att plåta med en lånad Zeiss 6*6 och fick så småningom en Kodak Instamatic av mina föräldrar. Det var en konstig grej det där, kamera kan den ju knappast kallas. Inga bilder blev skarpa - någonsin och med några förhållanden. Så småningom övertog jag en Contax från min morfar och började plåta på riktigt. Dia blev det- förutom alla plusX och TriX som jag framkallade i köket, och förstorade. Mycket slabbande. I slutet på tonåren gick jag en ordentlig mörkrumsutbildning med allt vad som den tillhörde. Senare kompletterat med fotoutbildning, både "artikelfoto" och porträttfoto. Nästa kamera kom när contaxen blev utsliten, en kompaktsak som jag hade med på sjöresor, skickade hem dia. Den var inget kul att jobba med så jag bytte in den mot en OlympusOM1 som jag slet upp. Vet inte hur många filmer den fick stå ut med och hur mycket skumt väder och annat. Till slut gav mekaniken upp och då investerade jag i en Nikon f80 - mitt livs dummaste affär. Det tog bara tre år så var digitaliseringen ett faktum och huset meningslöst. Det fick bli en begagnad Nikon D70, som ju kunde hantera de objektiv och annat jag skaffat till f80'an. Den trivs jag bra med även om jag inser att man kan uppnå otroligt mycket bättre kvalitet i bilderna med större modeller och modernare grejor. Men det får vara till dem som kan fotografera - jag bara plåtar, nån fotograf blir jag aldrig, tyvärr! Jag är det levande beviset på att utan talang kan man gå hur mycket utbildning som helst - jag behärskar tekniken men det blir aldrig snyggt för jag har inte det konstnärliga ögat. Arbetade ett tag med fotoutbildning och kunde konstatera att jag snabbt lärde mina elever att ta mycket bättre bilder än vad jag själv kunde ta. Allt sammantaget har gjort att jag i stort sett slutat fotografera - för det blir bara skräp av det.-
(Skrivet - dec 06)

Som ni kan notera finns det ett album "efter" som lagts till på senare tid efter en mycket svår tid har jag börjat plåta en lite aning igen. (okt - 14)
Nu har jag bytt min uppslitna D70 mot en något modernare D7200, men har fortfarande svårt att komma igång igen. (okt-16)

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Svart-vitt, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
En film på en engångsföreteelse som jag bommade helt i framkallningen när jag skulle pressa den - inte en bild gick att rädda....

I kameraväskan har jag alltid:
kamera, objektiv, reservbatterier och reservminneskort. Plåster, torkdukar, gem, snöre, silvertejp, kniv, skruvmejsel, läsglasögon, skiftnyckel, kompass, alu-folie, och en massa annat som blivit liggande och som plötsligt kan vara bra att ha.

 
Efter
Vanligt
8 bilder
Äldre
Vanligt
0 bilder
Båtar på land
Vanligt
1 bilder
Maritima miljöer
Vanligt
1 bilder
Tocken
Vanligt
0 bilder
Städer
Vanligt
0 bilder
Diverse
Vanligt
0 bilder
Resor
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS