Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: aleba1
Ålder: 49 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1991
Medlem sedan: 2006-08-07
Senast inloggad: 2024-03-03 10:29

Började mitt intresse för foto 1991 - 17 år , då jag köpte min första systemkamera som var en Chinon med pentax fattning o ett 50 mm med ljussytrka på 1.2 samt winder . Jag gillar mest landskapsbilder , porträtt och bilder som fångar stunden. Jag fotade kompisar o natur i början men sedan blev de mest landskapsbilder som glad ammatör.

2009 , idag har jag åter upptagit fotografin på nytt genom att börja
ta många porträtt på mina två underbara döttrar, den första är inbiten,och nu min son som kom 2013.
och van vid både blixt o fotograferande , så hon gör pappa glad.
min andra dotter är även hon glad men lite för närgången objektven för att komma med på bild , så man får vara snabb.-)

Nu klar med mina studier o fortsätter jobba innom ( Sahlgrenska ) men nu på Operation.
Bloggen drev jag under min studie tid o nu är den inte aktuell utan i mina ögon nedlagd då man inte hinner uppdatera den som man vill .
2021
Gått över till Sony minolta A mount , men håller ett litet tag kvar i Nikonvärlden med min gamla NIKON D3S o lite nikon gluggar där.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Posering, Svart-vitt, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När de var Karneval i Göteborg , årtal oviss men de var mycket som hände och jag stod vid Valand o vipps så fick jag drömbilden o de sa "klick" o jag fångade 4 personer som gjorde olika saker som alldrig vanligtvis hade hänt om de inte vore karneval !

Mitt sämsta fotominne:
När jag plåtade ett dop o kamerans frammatningsfunktion var ur funktion utan att jag visste detta = 0 bilder ! Förfärligt , tur att jag hade kompaktkameran den räddade allt , OLYMPUS XA - med A11 blixt tyvärr är jag nu heldigital - fast jag fortfarnade har min F90x men den är till salu .

Min största inspiration:
Just nu är min största inspiration , Våra härliga barn så klart , de är så jag skulle haft kameran med mig ständigt för Alla roliga ögonblick med barnen som finns är otroligt vad man missar tyvärr , men skall försöka dokumenter bättre så de har något att se i framtiden, när de växte upp.

Jag fikar helst:
Slottskogen /Linnéstan ! solklara favorit är helt klart Linnéområdet i Göteborg, samt Haga , känslan finns fortfarande kvar där i Haga.

I kameraväskan har jag alltid:
Nu är de Nikon 35mm Ai 24mm nikon Ai 105: 2.5 , Nikon Ai 200mm nikon Ai

Drömbilden är:
Att fotografera porträtt , svartvit i studio. Eller att ta den perfekta bilden som jag ännu inte skapat ...men ständigt jagar o försökter utveckla mig genom att så ofta jag kan ta med mig kameran . Så som jag ser " Sök o du skall finna " , jag tycker mera om att ha kameran med mig dagligen men har inte tiden till att gå ut o fota .

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
2016
Vanligt
1 bilder
karnevalen avenyn 16:e 2015
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS