Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Cissilia
Ålder: 41 år
Bor: Södermanlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2000
Medlem sedan: 2006-11-30
Senast inloggad:

Mitt fotograferande går i perioder, ena stunden massor, andra inget alls. När jag väl fotograferar är det mest natur, miljö, djur och konserter som hör till motiven. Skulle vilja ta mer porträttbilder, men inga vill ju vara med på bild.

Jag använder mig av kameror från Canon: EOS300 och EOS350D, med Canon objektiv EF28-80, EF75-300 och EFS18-55mm. Jag har även ett enklare mörkerum, där jag nuförtiden inte är alltför ofta.

Jag har ingen egentlig fotoutbildning förrutom en kurs på gymnasiet. Jag lär mig själv och hoppas att jag blir bättre.

Foto för mig handlar om att fånga ett ögonblick, en bit av världen. Att det egentligen är motivet som gör fotot inte fotografen. Han/hon är bara väldigt bra på att se saker och tajma sina kunskaper med verkligheten, vare sig den är konstruerad eller på riktigt.

Jag älskar snygga och vackra fotografier, oavsett vem som tagit dem. Men om jag ska nämna några kända fotografer jag gillar är det bl.a. Jonas Linell, Anton Corbijn, Mattias Klum och David LaChapelle, de är alla bra på sitt eget vis.

Vem är jag?


Mina intressen:


Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Har så många att jag får återkomma när jag val ut det bästa.

Mitt sämsta fotominne:
När jag som litet tog en massa kort med en kamera som det inte fanns någon film i, inte alls rolig.

Min största inspiration:
Jordens alla skönheter.

Jag fikar helst:
Inte alls.

I kameraväskan har jag alltid:
Extra minneskort eller film (beroende på vilken kamera jag fotar med)

Drömbilden är:
Inte tagen än. Undervattensbilder på vilda späckhuggare vore coolt. Men det jag mest drömmer om är att få mig en plats precis vid scenen på någon grym konsert med... The Ark kanske.

 
Natur/Miljöer
Vanligt
6 bilder
Konsert
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS