Annons
Användarnamn: choken
Ålder: 63 år
Bor: Borlänge, Dalarnas län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2006-12-24
Senast inloggad: 2024-03-26 06:48

Min första kamera var mormors gamla lådkamera. Efterföljaren minns jag inte märket på, men det var en 50-talare som jag fick av farfar. Intresset var fött och när jag fick min första lön 1979 köpte jag en Olympus OM1. Den slet jag ut totalt så 2001 byttes den ut mot en Canon EOS300.
Jag fotade mycket svart/vitt och dia innan digitalkameran kom in i bilden och nu har digitalen tagit över till 100%. För närvarande finns en Canon EOS700D och ett par fickstora kameror i väskan.
På senare år har jag lyckats vidga mina motivval från nästan enbart naturmotiv till vår bebyggda omgivning.
Är allmänt naturintresserad, amatörornitolog, flugfiskare och hängiven motorcyklist. Kameran hänger givetvis alltid med på hojen.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Lofoten

Mitt sämsta fotominne:
Första fisketuren med min dotter, då 2 år. Filmen jag lämnade in till kodaks labb byttes mot filmen från en fyllefest. Min film kom aldrig tillrätta.

Jag fikar helst:
I fågeltornet

I kameraväskan har jag alltid:
för mycket.

 
I kolarskogen
Vanligt
3 bilder
HDR
Vanligt
5 bilder
Natt
Vanligt
2 bilder
Fyrverkeri
Vanligt
4 bilder
Bygnadsverk
Vanligt
3 bilder
Musik
Vanligt
6 bilder
Minus 20 i Ornäs
Vanligt
8 bilder
Prag
Vanligt
4 bilder
Vinter
Vanligt
6 bilder
Den svartvita tiden
Vanligt
6 bilder
Sommar
Vanligt
11 bilder
 
 
ANNONS