Annons
Användarnamn: Thomas Jansson
Ålder: 68 år
Bor: KIL, Värmlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1965
Medlem sedan: 2006-12-26
Senast inloggad:

Nygammal som amatörfotograf, började som 10-åring med en plastig 6x6 kamera som kostade 13 kr på rea.

Bytte upp mig med nya prylar ända tills jag upptäckte att småbildformatet aldrig skulle ge den kvalitet som jag ville ha. Packade ned mörkrummet för gott i slutet av 70-talet.

Köpte en Nikon D70s i sommras och har nu börjat använda den. Mycket möjligheter men också en risk att fastna i tekniken.

Har ställt kameran i RAW-läge och där kommer den nog att stå.

Blixten kommer nästan aldrig upp, inte heller gillar jag förinställda program. Det är alltid spotmätning och slutar- eller bländarförval beroende på motivtyp som gäller för min del....

Kan tänka mig att investera i en betydligt dyrare kamera om jag slipper alla "finneser". Det som inte finns krånglar inte!

Kommer att förkovra mig i Photoshop. Jobbar också med 3D-cad (SolidWorks) och förutom mekanisk konstruktion jobbar jag i SW med fotorealism, animeringar och sprängskisser tillsammans med digitalt foto.

Fotograferar också en del teknik då jag skriver handböcker för olika produkter. Friläggningar är det jag mest fuskat mest med i PS. Att kunna fota i en skitig verkstad och sedan städa bort allt i PS är en dröm då man snabbt och för nästan ingen kostnad skall fixa till en manual.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Barn, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Alla de gånger som jag lyckades svabba fram en bra porträtt under en natt i mörkrummet.

Mitt sämsta fotominne:
Att jag i 20-årsåldern slängde bort alla negativ.

Min största inspiration:
Att det går att arbeta hur länge som helst och när som helst med bilderna numera - skulle aldrig falla mig in att gå in i ett mörkrum....

Jag fikar helst:
Kaffe med riktig grädde och en kall kycklingklubba som legat i kylskåpet under natten.

I kameraväskan har jag alltid:
En Nikon D70s med originalzoom samt ett billigt 70-300 mm. Ett litet stativ för nattbilder.

Drömbilden är:
Varje bild som blivit som jag tänkt mig....

ANNONS