** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons
Användarnamn: Ma_Ni
Ålder: 47 år
Bor: Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1995
Medlem sedan: 2007-01-08
Senast inloggad: (visas ej)

Fotohistorik:

2005-2007. Plockar alltid med min gamla Canon IXUS i på fester och kör point-and-shot i AUTO-läge

2007-2009. Inser att jag tycker det är rätt kul att fotografera annat än festobjekt och köper en Fuji F31fd. Hoppas lära mig använda manuella inställningar oftare än tidigare, men det går sisådär. Fångar emellertid del hyfsat kul komponerade och udda foton och börjar fundera på att ta mitt fotograferande till nästa nivå.

2009-.... Köper en Nikon D40 med 18-55 + 55-200VR objektiv för att lära mig hur "riktig" fotografering fungerar och se om mina foton verkligen blir så mycket bättre om jag lyckas lära mig de viktigaste inställningarna. Det börjar trevande, jag har inledningsvis problem med skakningsoskärpa inomhus i vanlig glödlampsbelysning och funderar över om jag skulle lagt 1000 kr till på ett 18-55VR objektiv istället för det vanliga 18-55-kitobjektivet.

Allmänna fotoåsikter:

* Kompositionen och objektet är i princip hela bilden och då spelar det ingen roll vilken kamera man skjuter med (ja, detta inbegriper även mobiltelefonkameror).

* Föredrar svart-vita fotografier och sepia-fotografier

* Att photoshoppa sina foto är lite som en plastikoperation. Jag säger inte att man inte ska göra det, men det känns inte helt äkta. Och ja, jag har själv manipulerat ett och annat foto i Picasa och resultatet blir såklart bra, men dessa foton är inte värda lika mycket för mig. Men jag kanske ändrar mig på den här punkten när jag lärt mig mer om fotografering.

Vem är jag?


Mina intressen:


Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

 
Diverse foton
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS