Annons
Användarnamn: Ormetkruper
Bor: Dals Långed, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1989
Medlem sedan: 2007-02-18
Senast inloggad:

Har hållt på med foto sedan 1989 då jag köpte mig en Chinon systemkamera. Efter ytterligare 3 st analoga SLR så blev det nytändning igen då digitalkamerorna kom på allvar. Kände mig lite låst med analog då man inte såg direkt hur det blev. Kändes inte så kul att lägga ut en massa pengar på framkallning av bilder som många blev mindre bra.

Även om jag hållt på en del år så ligger jag kvar på en rätt konstant nivå. Det tekniska kan jag väl hyfsat, men sinnet för att se motiv och komposition finns det mycket att lära.

Fler bilder från mig som kanske inte platsar här finns på:

http://www.flickr.com/photos/bjorndan

om någon skulle vara nyfiken.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Produkter, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Måste vara den gången ca 1989 då jag med min första systemkamera (Chinon) fick en Fälthare att komma inpå mig på ca 4 meters håll. Satt mot en tall på en bergknalle då haren kom på åkern och avvek rätt upp på bergknallen rätt mot mig. Satte sig på ca 4 meter och jag tog en bild. Haren hoppade till lite av slutarljudet men satt kvar. Efter 10 sekunder hoppade den lugnt vidare.

Mitt sämsta fotominne:
Är nog den gången jag gick ut på en promenad UTAN kameran med mig och en räv kom inpå mig på ca 5 meters håll. Sen så är väl gången jag stötte på en familj med nyfikna Illrar i denna kategori också. Även denna gång var kameran hemma. Som upplevelse var det däremot utmärkta minnen.

 
Husdjur
Vanligt
0 bilder
Övrigt
Vanligt
2 bilder
Natur & Djur
Vanligt
3 bilder
Landskap
Vanligt
0 bilder
Fåglar
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS