Annons
Användarnamn: ywiz
Ålder: 45 år
Bor: Järfälla, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2002-08-20
Senast inloggad:

En glad amatör som fotar mest natur och egna äventyr och upplevelser. Fotar nästan aldrig bara för fotandets skull utan mer som dokumentation av mitt liv. Dock inte sagt att man inte kan kombinera foto och upplevelser - Därav blir det rätt så intesivt fotat under vissa perioder och mindre under andra.

Att släpa 35kg utrusting ensam genom Sarek, upp till toppen och nedför ett högt berg mitt i vintern eller försöka hålla saltet och vågorna borta från sina dyrgripar i bohusläns skärgård är nästan alltid en trevlig upplevelse. Och det är oftast så min fotovardag ser ut :-)

Köpte min första systemkamera 1995 och den har jag än idag. Nu blir det dock mest digitalt vilket ger mig större kontroll över hela processen. Har köpt den mesta av min utrustning begagnad med undantag av vissa filter och andra tillbehör. Med tanke på min fotoinriktning tänker jag alltid på vikten när det ska till något nytt.

Prylar är kul och flest när han dör vinner ju som bekant. Många säger att det inte är kameran som gör fotografen och det stämmer väl i viss mån. Men om fotograferandet blir roligare pga. utrustingen blir ju med all säkerhet säkert bilderna tekniskt (och kanske även fotografen) bättre på "köpet". Det har i alla fall fungerat till viss del för mig.

Mitt mål är att ständigt förbättra mig och lära mig använda min utrustning och mitt motiv på bästa sätt. Däför har jag på senaste tiden börjat fota (leka) mer med blixt för att få bättre koll inom detta avgrundsdjupa område av fotografin.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Ensam genom sarek med 35 kg fotoprylar

Mitt sämsta fotominne:
Glöms alltid snabbt

Min största inspiration:
Naturen

Jag fikar helst:
Ögonblink choklad på stormkök

I kameraväskan har jag alltid:
Ett leende

Drömbilden är:
På omslaget av "Åka Skidor"

 
Hästar
Vanligt
4 bilder
Torp
Vanligt
4 bilder
Andermatt
Vanligt
2 bilder
Go-Cart
Vanligt
0 bilder
Köpenhamn
Vanligt
0 bilder
Skidbestigning
Vanligt
0 bilder
Skärgårdspaddling
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS