Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Magnus Holgersson
Ålder: 58 år
Bor: Järna, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2007-04-23
Senast inloggad:

Fotointresserad sedan tidiga tonår. Lånade farsans Minolta SR-1 utan ljusmätare och slösade massa film. Kom över en privatimporterad Canon A1 med normaloptik 50/1,8, en drömkamera vid 14 års ålder och började spara till objektiv. Första investeringen blev ett Tokina 400 mm 5,6 och lyckan var stor. Naturintresset blev till aktivt fågelskådande i början och mitten av 80-talet och försökte fota fåglar och natur men det var ofta svårt att få till något resultat. Det aktiva fotograferandet blev sedan vilande några år men blommade upp igen när jag provade ny systemkamera med autofokus. Det blev en nytändning och lättare att få skarpa bilder än tidigare men blev ändå ofta besviken på resultaten. Köpte digital systemkamera 2007 och helt nya villkor för fotograferandet gäller. Bildstabilisering. högt isotal, kunna slösa bilder, snabb af, beskära bilder. Fantastiskt kul men inser att man måste försöka lära sig photoshop (usch). Dia hade sin tjusning trots att resultaten uteblev, men det hör ju till en annan tidsålder. Jättesug efter att ut och fotografera men alldeles för lite tid. Med fru, två småbarn och nybyggt hus. Upptäckte fotosidan som är helt suverän. Helsicke vad mycket bra bilder som tas.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Porträtt

Mitt bästa fotominne:
Hyfsat stolt när jag efter mycket smygande fotograferat en större hackspett med farsans fujica halvformat vid 12-års åldern. Bilden blev tyvärr inte som jag trodde.

Mitt sämsta fotominne:
I Kampala, andra dagen på en 5 veckors afrikaresa 1997 blir jag bestulen på min Canon EOS 5. Fick klara mig på en liten Yashica T5 men även låna brorsans systemkamera och notera bildnummer.

Min största inspiration:
Just nu fotosidan. Annars tunga fina fotoböcker med framförallt naturbilder.

Jag fikar helst:
I lä.

I kameraväskan har jag alltid:
Något som saknas.

Drömbilden är:
Ännu inte tagen.

 
Porträtt mm
Vanligt
5 bilder
Blandat natur
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS