Bättre bilder / Fotoskolan 2

Viktor Sundberg

209 kr
Varför väcker en viss bild en viss känsla? Varför kan en bild kännas kaotisk, och en annan harmonisk? Och kan en fotograf medvetet påverka hur en bild kommer att tolkas?

I den här boken tar Viktor Sundberg med dig på en inspirerande fotografisk resa genom ett landskap av ljus, komposition och uttryck. I författarens förra bok, Bättre bilder / Fotoskolan 1, fick du lära dig att ta kontrollen över kameran. Nu går resan vidare mot en ny destination: att uttrycka något med dina bilder!

Ska bilden vara lugn eller aggressiv? Ska den utstråla sorg eller glädje? Du får lära dig hur ljusets karaktär påverkar dina motiv. Du får lära dig de enkla men viktiga kompositionsregler som styr bildens känsla och dynamik. Dessutom innehåller boken enkla och roliga övningar. Det gör att du steg för steg lär dig hur du kan använda ljus och komposition för att ge dina bilder de uttryck du strävar efter.

Boken genomsyras av Viktors grundläggande tro på bilden som uttrycksmedel och på dig som fotograf. Fotografi, ljus och uttryck är något som är roligt  och som alla kan lära sig!

Bokfakta

- av Viktor Sundberg
- utgiven mars 2013
- 128 sidor
- ISBN 9789186841522

Om författaren

Viktor Sundberg är född 1977 i Echuca, Australien och uppväxt i både England och Sverige. Han började fotografera i slutet på 90-talet och är professionell fotograf, författare och utbildare sedan 2002. Fokusområden inom naturfotografi är landskap och fåglar. Landskapen växlar mellan dramatik och fridfullhet men samspelar ofta med vatten på ett eller annat sätt. Med sina bilder på fåglar försöker Viktor fånga en känsla snarare än att dokumentera. Själva arten har alltid varit av mindre betydelse. Att sprida förståelse och inspiration genom att visa upp naturens spektakulära mångfald har alltid varit ett av huvudmålen med Viktors bilder. Viktor är medlem i både Naturfotograferna och PhotoNatura. Läs mer på viktorsundberg.se. Bättre bilder / Fotoskolan 2
ISBN: 9789186841522
Författare: Viktor Sundberg
Publicerad: 2013
Antal sidor: 128
Mått: 140x210x10
Vikt: 0,3