Annons
Annons

Sony Alpha 100 (A100)



- 10 Mpixel
- Bildstabilisering med CCD-shift teknik (Super Steady Shot)
- Sony Alpha objektivfattning, kompatibel med Minolta Dynax och tidigare A fattning på Konica Minolta objektiv.
- Hårdvarulösning för optimering av dynamiskt omfång
- 2,5" LCD-display
- ISO 1600
- Kontinuerlig seriebilds...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 32 recensioner)


Skriv en egen recension



2010-10-23 Framsidan

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Robust, pålitlig, lättskött, bekväm att hålla. Ger bra bildresultat.
MINUS: Något ålderstigen konstruktion med dagens mått mätt. Saknar "bracketing"-funktion för att enkelt skapa HDR-bilder.

Köpte min Alpha 100 kort efter introduktionen som första digitala systemkamera 2006. Skäl för köpet var att jag hade optik till min Minolta Classic 600. Jag har inte ångrat köpet. En pålitlig kamera i APS-C storlek som ger utmärkt bildresultat. Om jag undviker ISO över 800! Kameran är för mig som har normalstora händer bekväm att hålla och kameran är lättskött. Menyerna är inte alltför omfattande. A 100 har CCD-sensor vilket innebr att "Liveview" saknas. För mig ingen nackdel eftersom jag är analog mätsökarfotograf sedan 1960-talet. Idag är min Alpha 100 andrakamera till min Leica M9.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7000.00
2009-11-28 Expect91

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket skönt grepp. Bra standardobjektiv (18-70). Bra batteri Enkla och bra menyer.
MINUS: Lite känslig för hög ISO men inget jag upplevt personligen.

Min första systemkamera, och vilken kamera det är! Mycket imponerad. Väldigt kompetent och underbar att hålla i. Mycket skönare grepp än t.ex. Canan 450D, Nikon D60. (Jag har provat att hålla och fota med samtliga och Sony vinner helt klart)

En kvalitétskänsla jag aldrig tidigare upplevt.

Liknande produkter: Canon 350D, Canon 450D
2009-07-28 uje

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildstabiliseringen är toppen!
MINUS:

Sonys första DSLR, medmycket bra bildstabilisering och dammborttagning.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9200.00
2009-03-30 Majson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätta menyer, stadigt grepp för handen.
MINUS: ljudlig slutare och ett tydligt synligt brus vid ISO 800

Jag köpte den här kameran i födelsedags present till mig själv och har aldrig ångrat mitt val. Framför allt så valde jag nog kameran på grund av det mjuka och stadiga greppet vilket var det avgörande i mitt val mellan denna och en Nikon. Jag tycker också om Sonys produkter i övrigt då de har visat en mycket god kvallité.

Köpt hos: PC CITY
2009-02-17 kvidingefotografen

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Trevlig rakt igenom
MINUS:

Riktigt trevlig kamera med absolut skönaste greppet jag har provat. Lätta menyer, inbyggd bildstabilisering.
2008-06-08 Ackemannen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: gräppvänlig , bra menyer & bildstabilisatorn
MINUS: slutar ljudet

En bra kamera som jag valde pga storleken

Liknande produkter: nikon d40x canon d400 & d450

Kundtjänst: MKT BRA

Köpt hos: Expert

Pris: 6000.00
2008-01-21 jotaernst

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Greppet, menyerna, bildstabilisator,
MINUS: Lite svag gaffling, skulle vilja se -2/0/+2 istället för -0,7/0/+0,7

Valde Sonyn framför både Canon och Nikon pga av Bildstabilisatorn och möjligheten till att använda gamla Minolta AF objektiv. Detta är min första systemkamera och jag är mkt nöjd med den. Den är lätt att lära sig =) Rekommenderas.

Liknande produkter: Canon 400D, Nikon D40X

Kundtjänst: Inte behövt

Köpt hos: Expert

Pris: 5995.00
2008-01-21 Mily89

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra grepp, rätt enkel att lära sig, bra pris, blir inget damm innanför skärmen eller liknande, dammar av sig själv på sensorn.
MINUS: lite gråa färger ibland när vädret sviker, tillhörande objektiv från Sony imponerar inte, bättre med ex. sigmas motsvarigheter.

Haft denna kamera i ca. 1 år. Trivs bra med den, enkel att förstå, mycket skön att hålla i, bra bildkvalitet. Läste recentioner i över ett år på olika kamerasidor innan jag bestämde mig för just denhär. Har även ett Sigma 70-300mm objektiv till som fungerar jättebra.

Liknande produkter: Nikon d80, canon eos 400d, pentax k10d mfl.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 0.00
2007-11-11 tblme

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor display enkla menyer som är snabba att få fram utan att behöva vandra runt i flera under menyer!
MINUS: Slutarljudet!!!

En enkel kamera som andas kvalité

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9995.00
2007-10-28 Deppe

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildstabilisatorn fungerar väldigt bra!
MINUS: Låter ganska mycket.

Min första systemkamera och jag är helnöjd!

Liknande produkter: Canon 400D

Köpt hos: PC CITY

Pris: 7000.00
2007-09-23 Christopher J

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildstabilisatorn fungerar mycket bra. Färgtemperaturinställningen, uppdateringsbar med objektiv från Sonys egna Carl Zeiss-serie, mycket bra objektiv. Storleken. Bygger du upp med riktigt bra delar så är man rätt unik på det man har. Man får lätt ögonen på sig med ett Carl Zeiss-objektiv med Sonys originalblixt. Proffsigt intryck. Brusreduceringen på foton med exponeringstid över 1 sekund.
MINUS: Låter mycket. En bagatell egentligen, men viktigt om man är bland människor som vill koncentrera sig. ISO över 800 blir grynigt. Få andrahandsartiklar som objektiv och tillbehör.

Har haft kameran ett par veckor nu och tänkte lägga in mina kommentarer av det jag redan upptäckt på kameran. för det första är den väldigt skön att hålla i. Åt Nikonhållet. Bildstabilistatorn och den avancerade färginställningen gör att man kan experimentera väldigt mycket. Mycket rolig förstakamera för den som vill lära sig komma in i fotostadiets första lärotid. Behöver byta upp sig senare till nya A700 för att få lite förbättringar gällande ISO och autofokus.

Liknande produkter: Nikon D80, Canon 400D

Kundtjänst: Ofta slut på Sonys delar. Vill ha bättre lagerstatus på artiklar.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 6700.00
2007-08-21 KjellSn

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Greppet - bildkvaliten - färgåtergivningen - Stabilisatorn - lätt att komma åt menyerna.
MINUS: Har provat 400asa en gång och jag var nöjd med bildresultatet.Över 400Asa har jag inte provat.Hög ljudnivå. Har lite svårt att fokusera vid mörker.

En kamera som jag är mycket nöjd med!Har köpt ett Sigma 10-20 och det blir jättebra bilder.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7495.00
2007-08-21 Epon

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitén, ergonomin, antiskak, stor display
MINUS: brusigt vid höga iso, tveksam ljusmätning, ljudnivån

Min första digitala systemkamera, som jag haft i snart ett år. Inte så värst lång tid, men jag tycker jag har fått en uppfattning om kameran i alla fall.

Well. Det är en helt okej kamera. Vet att många kritiserar den för många saker, men med tanke på (nuvarande) prisklass så är det svårt att begära mer.
Bildkvalitén är faktiskt bra, så länge man håller sig under ISO 800. Stor och bra display, ögonstart-AF tyckte jag om i början, men har den numera avstängd eftersom den mest bara stör. Batteritiden är kanon, sony lovar 750 bilder på en laddning, jag har klarat runt 2000 (varav 2-300 med inbyggda blixten). Den ligger väldigt bra i handen, ergonomin är kanon. Det mesta sitter bra till hands och är lättåtkomligt. Dock hade jag gärna haft en egen knapp för ISO.
Tycker det också är synd att sony inte gör några batterigrepp till den.

Inbyggda blixten är stark och bra, och duger faktiskt till mycket. Blixtskon av minolta-snitt är något jag inte gillar däremot, blixten sitter dåligt i skon, och fästet är av plast.

Antiskaken är också en riktigt bra grej. Svårt att säga hur bra den egentligen fungerar, jag har aldrig vågat prova utan, men 200mm på F5,6 och 1/30s (iso 1600) slutartid utan att få en suddig bild tycker jag är helt okej.

En sak jag verkligen stör mig på dock, är bruset. Håller man sig till ISO100-400 är det inga problem, men 800-1600 tycker jag det brusar nåt rejält! Vet att den har samma sensor som Nikon D200, men något påvägen verkar ju ställa till det. Och jag som gillar att fota konserter brukar ofta få ganska många oanvändbara bilder just för att dom är så brusiga.
Sen har jag också märkt av att den ibland har väldiga problem med att exponera rätt. Ibland på vissa självklara saker så underexponerar den, så rattar man om exponeringskompesationen, och helt plötsligt så mäter den rätt, men exponerar fel igen eftersom man kompenserat uppåt... vice versa händer en del det också.

Sen ibland verkar autofokusen ha väldiga problem när det är lite mörkt. Och att använda blixten som "hjälpbelysning" hjälper verkligen inte, folk blir bara irriterade av allt blixtrande och kameran lyckas ändå inte fokusera.
Ljudnivån är ju också en liten störande grej, som jag faktiskt i början inte brydde mig så mycket om. Men när man sitter i ett ganska tyst rum, lyfter kameran och ska trycka av och autofokusen låter som en dammsugare och spegeluppfällningen får vissa att hoppa ur stolarna, då är det lite jobbigt. Speciellt när det sitter någon med en Nikon D80 bredvid och tyst "klufsar" några bilder :)


Men ärligt talat så måste jag dock slutligen säga, att nej, det här är verkligen ingen dålig kamera, även om jag framställt den som det ...
Kameran gör helt klart vad den ska, och oftast ligger inte bristen i kameran, utan personen bakom. Det är svårt att begära att kameran ska vara jämförbar med en proffskamera, när den inte är det.
Skulle jag rekomendera den här till någon? Naturligtvis, men man måste vara beredd på att allt i tillbehörsväg inte är lika "självklart" som med andra märken. Pris och tillgång på objektiv och liknande är sämre, men användarvänligheten med kameran är svårslagen. Lätt att hantera, skön att hålla i och kanonbra bilder.

Liknande produkter: Canon EOS350/400D, Nikon D50/D80

Pris: 7990.00
2007-08-10 JazzMasta

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildstabilisatorn, Färgåtergivningen, Funktionsratten till vänster, Användarvänlig, Snabb (, Snygg)
MINUS: färgbruset vid ISO 800+ tydligare än hos Canon/Nikon

Bildstabilisatorn fungerar fantastiskt bra, bättre än väntat.
Skön tyngd, ligger bra i handen. Snabbvalsratten till vänster gör att man kommer åt många saker mycket snabbt. Skärmen håller hög klass. Känns snabb. Har nog lite mer färgbrus än motsvarande Nikon/Canon vid ISO 800+ men det är inte något jag lägger så stor vikt vid, tycker personligen att iso 1600 ger taskiga bilder på alla kameror jag sett så jag använder det aldrig.

Liknande produkter: Pentax K100

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 6700.00
2007-07-15 svendus

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Mjukvaran som flöjar med kameran är inte registerberoende så det går fint att köra från en hårddisk i nätverket eller från ett minneskort eller Usb minne om det skulle vare ett mycket högt sluter ljud !! En stor fördel när man plåtar på en 6.5 meter hög Fotomast med fjärbetjäning
MINUS: Lite trögt av Sony inte att ha Windows Vista stöd i sin Mjukvare kan tyckas och dårligt av Microsoft som vanligt Sony är en udda kamera svårt att få special objektiv med Sony mount , och drömmen om att köpa en begagnad analog Minolta med många fina objektiv till ett rimligt pris dog i alla annonserna "Analog Minolta i nyskick" med ett Sony 3.5-5.6/18-70 glugg if you understand :-)

Att recensera kameran är och blir som tidligare inlägg
-
Men det är på sin plats att informera om mjukvaran som flöjar med kameran
-
Nämligen två program
-
Picture Motion Browser och Image Data Converter SR
Installationsfilen ger ingen valmöjlighet för installation det ena eller det andra
Utan bägge applikationerna lägges på datorns systemdisk
Picture Motion Browser fungerar som en utmärkt bild organisatör
Med sin egen databas fil som lagrer datum och bildens metadata
Data Converter SR är faktisk bättre än camera raw 4.1 i PhotoShop Cs3 men inte bättreär en 4.3 i dagsläget 08-01-30
Programmen fungerar fint i Windows Xp och en trevlig funktion är att du kan
Bläddra i dina Rawfiler med miniaturbilder i visningsläget (ikoner, sammanfattning,bildspel och miniatyrer) i utforskaren
-
Även Canon,Pentax och Nikon Rawfiler visas trevligt med bilder i miniatyrer
-
Mindre trevligt är att programmen krockar med Adobe Lightroom 1.1
-
Det går inte att starta Lightroom när Data Converter SR är installerad
(Vi har provat med en nyinstallation samma problem)
-
Ytterligare kan nämnas det inte går att installera programmen i Windows Vista 32 bit
Autorun filen krascher inte heller går det att installera från hårddisken !
-
Lite trögt av Sony kan tyckas och dårligt av Microsoft
-
Programmen är inte registerberoende så det går fint att köra från en hårddisk i nätverket eller från ett minneskort eller Usb minne om det skulle vare

Liknande produkter: Canon EOS 400D Rebel XTi - Nikon D80 - Pentax K100

öppna denna länk mittklicka länken och öppna dom fyra sidorna i flikar

och jämför alla 4 kameran i samma segment

Kundtjänst: Sony har en bra surport med trevligt bemötande

Köpt hos: Dustin

Pris: 7300.00
2007-07-13 vohabelly

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliten, bra ljus skärm, perfekt storlek på kamerahuset, Lätt att komma åt alla inställingar, bra grepp, bildstabiliseringen, batteritiden(!!!), snabbt nedsparande av bilder.
MINUS: AF osäkert i dåligt ljus, annars inget.

Det här är en väldigt bra kamera!

Den är lätt att förstå och jag har bara behövt använda instruktionsboken några få gånger.

Ögonsensorn (som stänger av displayen och autofocuserar när kameran sätts mot ansiktet) var irriterande. Att displayen stängs av är bara bra, men autofocuserigen var bara ivägen. Men den är som tur är lätt att stänga av.

Att all info på displayen vrider sig efter hur man håller kamerna är konon! Slipper man försöka läsa upponer ;)

När man tar en bild i stående format visas den på displayen stående dvs att den inte fyller ut hela skärmen, vissa klagade på det men det är bara att rotera bilden med en kanpptryckning. Simpelt och bra.

Med de två inställingshjulen slipper man menyrullandet. Väldigt användbart!

Jag köpte kameran med medföljande kitobjectiv 18-70 + 2 gb CF minneskort för priset nedan. Verkligen ett bra pris med tanke på vad de andra betalade för sina.

Kitobjectivet är övervägande bra, bättra än förväntingar.

Jag har även läst att Sony A100 är kompitabelt med 16 miljoner minolta objektiv, vilket kanske inte stämmer helt? (Läst i tidningen Digitalfoto)

För att avsluta: Rekomenderas varmt!

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 6300.00
2007-06-09 dno

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildstabilisering i huset. Batterilivslängd Dina gamla minolta AF gluggar passar och fungerar med bildstabilisering.
MINUS: CF kort?? Adapter för MS duo följer med.

Kändes plastig i början men efter en tids användande har jag mer och mer borjat gilla denna kamera.
Skön kamera som skakar konkurenterna blir mitt slutbetyg.
Enkel att förstå för inställningarna. Behöver knappt instruktionsboken.

Liknande produkter: Nikon,Canon

Köpt hos: Amazon.com
2007-05-14 Orthae

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Känslan. extraringen för inställningar som kan behöva göras snabbt. Menyerna. Bildstabilisatorn.
MINUS: Autobracketingfunktionen går bara att ställa i steg om 0,7. Går inta att få tag på originalvertikalgrepp.

Fantstiskt trevlig kamera som ligger bra i handen! Bra känsla rakt igenom, känns gedigen. Användarvänliga menyer. Extraringen med inställningar för fokus, iso ljusmätning m.m. sitter där den ska och gör alla dessa lättåtkomliga.

Liknande produkter: Canon 400D

Köpt hos: PC CITY

Pris: 6990.00
2007-03-27 Taskete

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: många bra detaljer som gör den väldigt bra efter att man vants sig vid dem.
MINUS: som alla andra, brusnivån vid högsta iso, men vad gör folk där uppe så ofta? har de ingen blixt?

Bra kamera där bildstabilisatorn blir riktigt användbar när man har vant sig vid den. Tänker du köpa den så köp den på ElGiganten för där får du kamerahus + 18-55 mm objektiv för fjuttiga 7000 kr. Vill du köpa till ett extra orginalbatteri sjukt billigt finns de på www.kaffebrus.se för ynka 200 kr. Kollar du flashminne så kolla in wwww.megastore.se, sjukt bra priser!

Liknande produkter: nikkon D70 och D80, canon eos d400

Kundtjänst: inte än

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 7000.00
2007-03-24 Lincon888

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Batteritiden. Tar fina och skarpa bilder. Bildstabelisator.
MINUS: För mig en lite oklar framtid med vad som händer här näst. Men helt klart satsar Sony stort och folk köper deras kamera så...

TV- aparater, recivers, dvd-spelare, mp3 spelare, hörlurar, minidiskar, cd-spelare, Play station, video-kameror och mycket mer är produkter som Sony tillvärkar, och varje område är dom riktigt duktiga på. Sony står för kvalitet i mina öron! Och det är precis vad dom fortsätter leverera när dom nu ger sig in i systemkamerevärlden.

Sony A100 är min första system kamera. Jag hoppas att sony värkligen bygger upp gamla Minolta nu och börjar uppmuntra flera att "go Sony" och visa att dom kan hålla uppe kvalitet i våg med konkurenterna som tex Nikon.
Trots en ny produkt så finns alla optik och blixtar etc som till Canon och Nikon, begagnat är inget problem heller då många har gamla minolta tillbehör som dom vill bli av med.
Kameran ligger perfekt i mina händer och jag har medelstora händer. Det stör mig lite att Sony tar två eller tre hundralappar extra för sina obtik än vad konkurenterna gör för likasinade produkter. Även att det inte kommit något bra fast budgetoptik att köpa i butik som tex Minolta AF 50mm 1.7. Det finns ett Sony AF 1.4 för runt 4000kr men det är inte budget för en nybörjare. (Canons "EF 50/1,8 II" kostar runt 1200kr).
Nu har det även kommit fina nya Carl Zeiss objektiv med.

Liknande produkter: Canon 400, Nikon D80

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 8400.00
2007-03-20 Uffe_M

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Färgåtergivning, storlek, Ja det är mycket att vara nöjd med.
MINUS: Inte något ännu.

Efter att ha använt Minoltas 5D tidigare så var jag ju i stort inkörd på modellen redan, eftersom A100 är en uppgraderad 5D i stort. Har inte tagit mer än ett hundratal bilder ännu, men hittills är jag enbart nöjd.

Liknande produkter: Nej, ville ju fortsätta med minoltafattningen på objektiven så A100 var ju det naturliga valet.

Kundtjänst: Vet ej.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 7200.00
2007-02-20 ninjarider

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel att lära sig. Fina färger. Bra skärpa.
MINUS: Inte hittat några ännu. Tror att den mänskliga faktorn är värre för mig.

En helt fantastisk kamera. Längtar efter att ha råd med de Carl Zeiss gluggar som finns/kommer. Har fotograferat i alldeles för många år. :-) Svartvitt analogt mm. Amatör.
Paket med två zoom gluggar. Vill ha en fast brännvidd med bättre ljusstyrka.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Ingen erfarenhet so far.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 10.50
2007-02-16 carldanielsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet, lättanvänd, skönt handgrep
MINUS: Vid högre ISO är kvaliteten inge vidare

Jätte bra kamera. I mitt kit jag köpte fick jag med 18-70/75-300mm objektiv. 2GB minne. Väska. fina bilder och bra kvalitet. Bra motivprogram. antiskak funkar hyffsat.

Liknande produkter: Canon 400d, Olympos e400

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 9995.00
2007-02-16 nikwal

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Antiskak som faktist tycks funka.. vitbalans i kelvin(det kanske alla har numera men jag uppskattar att det finns och även att den kan ange vitbalansen i kelvin när man mäter den).. Dynamiskt omfång, Helt ok komprimering i jpg..
MINUS: Ännu har jag inte märkt några eftersom jag ju inte är nån speciellt avancerad fotograf så att säga.. dom säger att sensor rengöringen inte skall vara speciellt effektiv, men ärligt talat om man kör den i 30sek exponering med steady shot, borde det inte hända nåt då? den surrar rätt bra då inuti.. nån sa att vissa funktioner borde sitta på egna knappar (iso, wb osv) men det är nog mera en smaksak..¨

Min tidigare kamera var en canon 300d och jag konstaterar snabbt att den iaf inte är lika plastig och faktiskt helt lagom stor för mig. En sak jag hakade upp mig lite på 300an var detaljer i ljus, det kanske var jag som gjorde fel men fick ganska ofta utbrända kort med 300an i nåt annat läge än adobe då det funkade i mitt tycke iaf ok. Därför efter att ha läst dpreview's sammanfattning av penatax k10d (vilken väl måste anses vara en stark konkurrent) föll valet på a100 istället.

Liknande produkter: k10d, 400d, 350d osv osv osv

Kundtjänst: ingen ännu

Köpt hos: PC CITY

Pris: 8990.00
2007-01-19 elon_queen

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt hanterlig och anti skak systemet ger mer möjligheter i dåligt ljus.
MINUS: Smal focus ring svår med vatar på. Lite liten ratt till andring av bländare och annat.

Jag har nästan bara positivt att säga om kamran. Jag har provat den i lite olika ställen och den fungerar bra. tycker den är lätt at använda och trevlig att hålla i. Går ganska bra att använda med vantar på men har lite hal avtryckar som kan vara svår att känna genom vanten. Nåt som är positivt är att det ä'r ganska få knapar att hålla reda på vilket gör den lättare att hantera.
Samman fattnigs vis en mycket trevlig kamra som är rolig att använda.

Liknande produkter: Cenon 350 och 400. tittade även på Pentax motsvarande.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Expert

Pris: 8999.00
2007-01-16 mrcv

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Menyerna och snabba möjlighet att ändra inställningar som påverkar bilden
MINUS: Inbyggda blixten, men vad kan man förvänta sig

Köpte kmeran med 2Gb mineskort

Liknande produkter: Canon

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Expert Sisjön

Pris: 9700.00
2006-10-24 tbeckman

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Pris, funktioner, användning
MINUS: Brus

Efter att ha läst allt som fanns att läsa om DSLR'er i segmentet 5000-10000kr fick det bli den här. Jag är väldigt nöjd och jag kan varmt rekomendera den. Man bör dock ha klart för sig att bruset är klart markant redan vid ISO800. I slutänden är det ändå jag, fotografen som är den stora akilleshälen, kameran är grym! Om jag skulle köpa kamera idag skulle jag nog vänta tills K10D är ute och recenserad.

Till er som funderar på en 350D eller 400D:
Först funderade jag på att köpa en 350D, mycket tack vare att den är så liten vilket tilltalade mig. Idag är jag glad att jag inte gjorde det. Jag tyckte det lät som att alla som klagade på det lilla greppet på 350D mest var gnälliga gamla fotopensionärer... MEN, Greppet på 350D och 400D ÄR FÖR LITET. Jag har inga stora händer men det är faktiskt viktigt att kameran ligger bra i handen eftersom man jobbar med kameran på ett helt annat sätt än med kompaktkameror. Alphan är nästan lika liten som 350D, men greppet är sju resor skönare.

Liknande produkter: 350D, 400D, 20D, 30D, D80, K100D

Kundtjänst: Har varit i kontakt med Sony och det funkade bra.

Köpt hos: InWarehouse

Pris: 9000.00
2006-09-04 magba.se

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: PRISET, bildstabiliseringen, det enkla handhavandet, bildskärmen och bildkvaliteten på raw-filerna.
MINUS: Bildvisningsprogram för Mac saknas, vilket medför att jag måste öppna varje rawfil för sig - puh. Inget vertikalgrepp som tillbehör med ngn slags extern strömförsörjning. Autofokuspunkterna för centrerade. Önskemål till en kommande Sonykamera med fullformatsensor; snabbare och exaktare autofokus och ett mer robust kamerahus.

Jag har väntat länge på ett digitalt hus som ska kunna matcha mina proffsobjektiv. Jag blev lite besviken när jag packade upp kameran, kändes liten och plastig. Och när jag monterade den på 300/2,8:an försvann den nästan! Därtill kändes sökarens cropfaktor mycket ovant. Men efter att ha hårdtestat den under en jaktguidning på fjället och sett rawfilerna på skärmen säger jag bara - WOW.
Därtill var min bildbyrå lyriska över kvaliteten. De sa:
- Vi är förvånad över bildkvaliteten på raw-filerna. De är jämförbara med de dyraste kamerorna från Nikon och Canon.
Att just kunna använda bilderna proffersionellt är det viktigaste för mig. Dessutom blev jag snabbt kompis med kameran. Enkelt handhavande, bra skärm och teknisk prestanda som i mycket liknar min gamla Dynax 7 i fotoögonblicket. Jag har varit på väg att byta system vid ett par tillfällen men just nu känns det mycket bra att jag höll fast vid mina gamla "gluggar". Mycket kamera för pengarna!

Jag kommer uppdatera denna recension när det dyker upp nya intryck...

Uppdaterat 20061017
Att kameran är liten påverkar mig inte längre. Den känns kompakt och robustare än vid första ögonkastet. Saknar inte vertikalgrepp. Den är lätt att använda och bildkvaliteten är mycket hög, vilket jag vet att mina fina objektiv bidrar till. Jag glädjer mig mycket att bilderna inte ser "digitala" ut. Visst saknar de filmens kornikhet men motiven ser naturliga ut. Fotograferar i raw utan finesser eller högre färgmättnad etc. Vitbalansen för det mesta på auto. Eftersom jag är van vid att fotografera ISO 50 eller 100 sedan tidigare, fotar jag i huvudsak på ISO 100. Har tagit någon bild på ISO 200 med gott resultat.
Batterilivslängden är ok, men jag bävar för kylan. Har i nuläget två batterier men vet att det krävs fler för fotouppdrag på mer än en övernattning. Saknar därför en extern strömkälla i ngn form.
Autofokusen är ok i dagsljus men kunde vara bättre i sämre ljusförhållanden - men det brukar komma med en proffsmodell så jag kan inte klaga allt för mycket.

Jag är så pass nöjd med kameran att jag lagt ut min Dynax 7 till försäljning för att övergå helt till digitalt. Kameran kommer att kompletera min Mamiya 7II på ett förträffligt sätt.

Kundtjänst: Bra!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 8995.00
2006-08-31 LKPG

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor o (reglerbart ljus) ljusstark 2.5" lcd-skärm, Starta kamean o den STARTAR verkligen DIREKT. Ruggigt snabb till CF-kortet fast jag har ett skräpkort. Batterilängd! Bra mjukvara med i paketet Image Data Converter för RAW-bilder. AntiShake är guld! AntiDust kanon! Distinkta rattknäpp. Kan hålla på hur länga som helst...
MINUS: Absolut ingenting! Supernöjd!!

Nu kommer jag från KM:s analoga Dynax 5 till denna så det är lätt att bli imponerad av denna.
Dessutom så kan jag ju använda mina "gamla" analog-gluggar som jag hade från Dynax 5:an.

Inget dåligt alls faktiskt mer än att jag kommer på mig att famla med grepphandens tumme för att slå på kameran då POWER-knappen sitter till vänster. Van från KM Dynax 5 där den sitter till höger. ;-)

Jag har verkligen pressat kameran och det bruset som alla talar om skulle vara påfallande vill jag inte hålla med om alls. Kört ISO 1600 som skulle vara kass... Inte alls.
Toppbetyg!

Alltså jag försöker verkligen LETA fel och kan faktiskt inte hitta nåt.
Det här blir en bestseller till oss amatörer som vill ha det lilla extra.



Kort o gott! Vilket flyt att jag väntade ut release-datumet.- Var ju snubblande nära att köpa en Canon 350D. Tack SONY! ;-)

Liknande produkter: Canon 350D

Kundtjänst: Fick ingen svensk manual med. Kom dock på norska och det förklarar varför paketet sändes från Norge med Tollpost A/S då jag kollisökte på Posten. Alltid snabba svar på mail och dessutom ett svar och inget "vi-kan-tyvärr-inte-svara-på-det-svar". Alltså .. Allt lugnt!

Köpt hos: komplett.se

Pris: 9200.00
2006-08-29 ondjultomte

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: AS! snabb AF. Bra "korrekta" färger. Batteritiden. Användarvänligheten.
MINUS: Lite dyr nu när den precis har släppts.Sökaren kunde vart ännu lite större (den är reltaivt stor, jämfört med andra kameror) stor och ljusstark skärm

Jag har lånat en Nikon D50 några gånger och är det jag har att jämföra med. A100 är i en helt annan klass.
Mycket lätt använd kamera som tar utmärkta bilder!

Kitobjetivet är inte så bra som man kunde önska, men för priset ca 400Kr kan man inte förvänta sig top notch kvalite.

Liknande produkter: Canon 350d , Nikon 200d

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 8995.00
2006-08-29 anti_turmoil

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel att använda, bra bilder, snabb, bildstabilisator.
MINUS: Att av och på knappen inte sitter så att man kan starta med en hand är synd, men kanske inte världens största problem.

Detta är min första sytemkamera och jag som inte har använt denna typ av kamera anser att den är super! Jag får bra bilder, inget brus och färgerna är fantastiska. Det går att ta många bilder med snabbhet. Följde med två helt okey Objektiv i det paketet jag köpte. Köpte sen till ett 4GB minneskort till detta.

Liknande produkter: EOS350D, Nikon 200D

Kundtjänst: Bra leverans från leverantören, Sony.

Köpt hos: Sony Style Europe

Pris: 11999.00
2006-08-21 wsaar

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildstabilisering i kamerahuset, byggkvalitet, hög upplösning, snabb AF, trevliga låg-ISO-lägen, ovanligt kompetent medskickad mjukvara med bl.a. kurvor och brusreducering i RAW-konverteraren, dammreducering, dynamisk omfångshöjare för JPG.
MINUS: Kameran kan inte slås på och manövreras med en hand och eye-start-AF oanvändbar om kameran hålls i standby läge, AF får problem i dåligt ljus och dålig AF-assistfunktion, AF-sensorer för centrerade, brusar mycket på ISO1600, icke-standard blixtsko, högsta listpriserna på orginaloptik (men gott stöd hos tredjepartstillverkare).

Ganska kompakt men välbyggd kamera. Bildstabilisering i huset fungerar väl. Kameran levererar ordentlig upplösning och fungerar bra och snabbt för det mesta. Kameran levereras dessutom med ganska kompetent mjukvara för att organisera bilder och göra RAW-konverteringar (har bland annat brusborttaging och kurvmanipulation). Rapporter om effektiviteten hos dammreduceringsfunktion och den dynamisk omfångshöjaren för JPG är blandade, har själv alltid på den dynamiska omfångshöjaren i advanced läge då den i alla fall inte verkar göra skada.

Kameran har några missar inom ergonomi, powerknappen sitter inte så att den kan nås av grepphanden utan kameran kräver att man använder båda händerna för att slå på den. Man kan ha kameran i standby men då måste man slå av eye-start fokusfunktionen då den annars väcker kameran när kameran hänger längs kroppen. Kamerans LCD sticker ut en bit så att man i början lätt slår näsan i den, men det är en vanesak.

Kamerans autofokus är snabb men har svårt att låsa i dåligt ljus, även med blixten som autofokusassist kan det dröja ett bra tag med flera AF-assiststrobes innan kameran hittar fokus. TTL-förblixten verkar också få folk att stänga ögonen betydligt oftare inför bildtagning än t.ex. hos Nikons inbyggda blixtar (men Sonyn ska enligt rykten inte ha Nikons problem med att interna blixten läcker ljus i bilder tagna med trådlöst TTL-kontrollerad extern blixt). Autofokussensorerna sitter alla dessutom för hopklumpade i mitten, även sidosensorerna som man normalt gärna använder för att fokusera på ögonen när man håller kameran i porträttläge hamnar för nära mitten för att vara riktigt användbara. Visst brusar kameran på ISO1600 men jag är osäker på om det skulle vara så mycket värre än andra CCD-baserade konkurrenter efter att resultaten körts genom kompetent brusreducering som t.ex. Neat Image. Batteritiden är inte särskilt imponerande och de 750+ bilder som marknadsförs är nog ganska överreklamerade vid normalt användande, kanske delvis i mitt fall på grund av plåting i dåligt ljus med flitigt AF-assistanvändande.

Kameran har även en icke-standard blixstko vilket kräver att man köper en specialadapter för att t.ex. kunna utlösa studioblixtar med synkkabel eller radiotrigger. Adaptern är en gammal Konica Minolta pryl som än så länge inte verkar finnas i Sonytappning och överhuvudtaget inte verkar finnas att få tag på i Sverige.

Liknande produkter: Nikon D70

Kundtjänst: Kameran såldes först på Sony Center så bemötandet var trevligt men kunskapen var på elektronikkedjenivå.

Köpt hos: Sony Center Stockholm

Pris: 9900.00



Aifo AB - Elinchrom ELC Pro HD Studioblixt