Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G



Format: DX-format
Brännvidd: 35 mm
Största/minsta bländare: f/1,8–22
Objektivkonstruktion: 8 element i 6 grupper (inkl. en asfärisk lins av hybridtyp)
Bildvinkel: 44°
Närgräns: 0.3 m
Maximal avbildningsskala: 0,16x
Antal bländarlameller: 7 (rundade)
Fokusering: Autofokus med inbyggd ...Läs mer



2016-07-24 MikaelSB

PLUS: God skärpa redan vidöppen, lätt vikt, god autofokusprestanda, lågt pris
MINUS: Halvkass fokusring (tillräckligt odämpad för att vara hörbar i video med kamerahusets mikrofon), bitvis mängder av kromatisk aberration vidöppet, surrande och förhållandevis seg fokusmotor

Lätt liten plastobjektiv som blivit ett av mina mest använda senaste året. Rätt pricksäker autofokus, även i sämre ljus - även om motorn surrar hörbart och inte är speciellt snabb.

Sin kompakta formfaktor och låga vikt till trots så tycker jag själva byggkvaliteten är på en helt godkänd nivå och kan tänkas tåla ett par stötar - speciellt när frontelementet är insjunket och inte tar upp speciellt stor yta. Jag har svårt att tänka mig att ens den mest nervöse skulle känna sig manad att använda ett "skyddsfilter" på det här objektivet.

Rätt skarp redan med vidöppen bländare även om kontrastrika scener tidvis har rätt komiskt mycket kromatisk aberration vilket även ibland letar sig in djupt i bakgrundsoskärpan. Men för det mesta är det lättkorrigerat och försvinner snabbt vid nedbländning.

Har även en del enkla förvrängningar i bilden, men inte värre än att det lätt åtgärdas antingen i kameran eller i Lightroom.

Bakgrundsoskärpan blir lätt lite stressig men man kan ändå få rätt god effekt tack vare en bra närgräns och god skärpa vid fullöppen bländare.

Även med några optiska tillkortakommanden tycker jag det här objektivet är kanon med tanke på sitt pris och övrig prestanda.

Pris: 1899.00
2016-05-14 pergust59

PLUS: Fantastisk bra bildkvalitet, lätt, billigt,
MINUS: Backfokus med min D7000. Vet inte om det är kameran eller objektivet, Korrigerat i kameran med finetsningen av fokusen.

Mitt normalobjektiv som är lätt och har tillräckligt hög kvalitet för att ofta följa med kameran (min D7000).

Pris: 1790.00
2015-12-30 teamnumnutdotcom

PLUS: lätt. bra bildkvalitet. billigt.
MINUS: har inte hittat några minus än.

Ger skarpa och bra bilder med min 3300. Funkar i vanlig inomhusbelysning ner till 1.8 men ska nog inte hoppas på autofokusen i alltför dåligt ljus. Har även 50mm objektivet, men 35 är mycket lämpligare inomhus så man slipper ställa sej i nästa rum. Skärpedjupet är förstås gôrkort så gruppbilder etc. behöver nedbländning o ev blixt inne. Har även Sigmas 17-50/2.8 till motsv. plåtande men den känns ibland bara för tung.

Köpt hos: cyberphoto

Pris: 1290.00
2015-10-13 MrKarisma

PLUS: Ljusstyrkan, vikten
MINUS: Den dåliga autofokusen som gör objektivet nästintill oanvändbart mellan f/1.8 till f/8. Efter det får du ju skärpa ändå.

I stort sett oanvändbart på min d3200. Fokus hamnar i stort sett aldrig rätt. Tror faktiskt inte det är något fel på objektivet då det fokuserar väldigt snabbt och korrekt på min D600. Nä, det är helt enkelt så fruktansvärt dåligt gjort. Har nu gått tillbaka till att fokusera manuellt på d3200:an med mitt AF-D 35mm f/2 istället, får fokus där jag vill 9ggr av 10 istället för tvärtom. (Nej, det är inget fel på mitt d3200-hus då både mitt tamron och min nikon 50:ia fokuserar perfekt på den kameran) Jag har helt enkelt för höga krav för att köpa objektiv under 3000kr.
2015-04-08 Daniel Zubicky

PLUS: Extremt bra skärpedjup och fint ljusinsläpp! Bra kvalité! Att man kan ha autofokus på men ändå kunna ändra skärpa manuellt är ett stort plus!
MINUS: Att det inte finns någon bildstabilisator. men eftersom det är ett såpass litet och kompakt objektiv så spelar det ingen större roll.

Detta objektiv använder jag nästan hela tiden. Med en kapacitet på 1.8 f/ så får man extremt fina och skarpa bilder med ett väldigt fint och stort ljusinsläpp. Detta ger en bra vid vinkel men skulle inte rekommendera för vidare landskaps foton utan mest som natur och framförallt portätt foto. Rekommenderar denna starkt och den är inte så jätte dyr, ligger som nypris runt 1500kr men det är värt det.

Liknande produkter: Nikkor 50mm 1.8 f/

Pris: 1600.00
2015-01-05 Kent Janson

PLUS: Ljusstarkt och en trevlig och ibland användbar bränvidd blir ju som ett 50mm
MINUS: Skärpan...och i min värld är den viktig vill inte sitta i PH med sånt

Måste hålla med nedanstående Månsén uttalande om skärpan. Vid jämförelse med mitt 50mm 1:8 Nikon series E så är det väldigt tillkortakommet.

Skärpan fungerar men då på de mindre öppningarna. En annan lustighet som jag fått lära utav grabbarna på Cyberphoto är att väldigt många (även Nikkor objektiv) av senare modell inte har oändlighet d.v.s. att du lägger skärpan längst ut om du fotar med manuellt focus.
Utan särpan får du om du går tillbaka en lite bit i focuseringen......mycket märkligt enligt mitt sätt att se det.

Liknande produkter: En tillfällighet sprang på den.

Kundtjänst: Vet ej

Pris: 350.00
2014-10-03 Svederud

PLUS: Vikt/storlek, ljusstyrka, skärpa
MINUS: Saknar VR

Prisvärd normalobjektiv
Perfekt inomhus och i dåligt ljus.
Lätt och smidig

Använder den till gruppfpton då 50mm F/1.8 blir för lång.

Pris: 1600.00
2014-01-21 natha-mjau

PLUS: Ljusstark
MINUS: skärpan

Ljusstarkt objektiv, bra för inomhus fotografering. Blev besviken på skärpan.

Pris: 1580.00
2014-01-17 Fotografen73

PLUS: Prisvärt. Ger fina bilder
MINUS: Ingen bildstabilisering

Ett riktigt bra objektiv, som ger härliga bilder för dom pengarna. KÖP!!

Kundtjänst: Superkanon

Pris: 1690.00
2013-04-14 Kallax4

PLUS: Ljusstarkt Prisvärdigt till max
MINUS: ......

Säger bara ljustarkt..
Riktigt skarpa bilder blir det
2013-03-12 sm6ufc

PLUS: Ljusstarkt, fin skärpa och lätt vikt.
MINUS: Hade problem med autofokusen. Kan dock ha varit i kameran.

Eftersom jag tillhör "old school" var det naturligt att utrusta min Nikon D700 med ett normal objektiv, så som man gjorde på analog tiden. Uppskattar ljusstyrkan, vikten och skärpan. Dessutom har jag upptäckt att man kan ta fina närbilder med objektivet. Dessutom är det billigt.

Kundtjänst: Nikon fixade autofokusen enkelt och snabbt.

Pris: 1790.00
2013-02-23 Brodden

PLUS: Skarpt om man bländar ned lite. Lätt
MINUS: något plastig

Snabb optik, med stor bländaröppning i förhållande till priset.

Pris: 1200.00
2013-02-08 eskil23

PLUS: Liten, lätt, ljusstark, ganska billig, hyfsat skarp.
MINUS: Ingen bildstabilisering

I bra ljus eller med blixt är det här ett väldigt skapt och bra objektiv. Men det var inte för att fota i bra ljus som jag köpte den, utan för att fota i dåligt ljus då en stor bländare är av nöden. Tyvärr så är den inte alls lika skarp i dåligt ljus och det får nog skyllas på avsaknaden av bildstabilisering och lite halvdålig skärpa på största bländaren.
2012-12-04 Pontus Nordenbris

PLUS: - Skarpt - Ljusstarkt - bilig
MINUS: Ingen bildstabilisering, så kortare slutartider för att få skärpan som objektivet kan leverera, men för pengarna så tycker jag inte att man ska förvänta sig något annat.

Ett bra fast objektiv för billig peng, kostar runt 1500-2000 kr nytt.
KÖP !!!

Pris: 500.00
2012-12-03 lonian

PLUS: Snabb, ljusstark, vid vinkel.
MINUS: Den fungerar ej till fullformat kamera.

Ett ljusstarkt objektiv som jag använder mestadels då jag är ute och mingelfotar på pubbar eller hemmafester där det brukar vara mörkt. Ger mycket bra reslutat, och skön bak och förgrunds oskärpa på bländare 1.8

Duger även bra vid porträttfoto, utomhus som inne i studion, men föredrar hällre nikon 85 f1.8 vid porträtt.

Kundtjänst: Super som vanligt
2012-12-01 Duckiez

PLUS: Billigt,skarpt,ljusstarkt
MINUS: Finns inga

Använt detta objektiv mest av alla mina i kameraväskan!

Liknande produkter: 50mm

Pris: 1590.00
2012-11-06 Der Steppenwolf

PLUS: Skärpa, Vikt, Ljusstyrka, Pris
MINUS: Inga alls.

Lätt, biligt, skarp och ljusstark, 4 ord man inte ofta hittar i en och samma mening när man läser om objektiv men här har vi ett litet guldklimp.
Fins inga giltiga undanförklaringar till att inte ha en i fotoväskan om man äger en Nikon DX kamera.

Liknande produkter: Sigmas motsvarighet samt Nikons egen FX version.

Kundtjänst: Inga.

Pris: 1575.00
2012-11-06 Winkvist

Har inte testat den ännu, håller på att packa upp den.

Pris: 1790.00
2012-09-27 tabugman

PLUS:
- Skarpt
- Ljusstarkt
- Kompakt
- Lätt
- Otroligt prisvärt
MINUS:
- Inget jag kommer på

Mer objektiv än så här får man inte för pengarna. Smidigt, lätt, välbyggt och framförallt ljusstarkt och skarpt!

Eftersom jag har en D5100, som ju inte har fullstor sensor, motsvarar detta 50 mm brännvidd, vilket funkar till det mesta.

Liknande produkter: Nikon AF-S 50mm f/1.8g

Köpt hos: SIBA

Pris: 1600.00
2012-09-24 Knicklas

I min lilla kameraväska är detta den klara favoriten!

Pris: 1599.00
2012-04-12 SlashHh

PLUS: Bländaren på 1,8. Skärpan. priset, snabb och tyst AF och kvalitén för den prisklassen
MINUS: bildstabilisering men det väger den stora bländaren upp för, kan ju inte ha allt i en glugg för knappa 2 lök.

Bländaren på 1,8, Storleken, Vikten. Bra objektiv för billig peng. rekommenderas starkt.

Kundtjänst: Bästa kundtjänsten.

Pris: 1900.00
2012-04-05 fotofredrika

PLUS: Snabb, billig, smidig, färgåtergivning, skärpa, perfekt brännvidd!
MINUS: Absolut ingenting!

Finns bara positivt att säga om denna lins!
2012-03-20 erniiee

PLUS: Bra skärpa, mycket bra bländare för ljusa fina bilder, billigt, lätt, litet osv osv osv pangbra helt enkelt !
MINUS:

Mitt mest använda objektiv, älskar bländaren ! Den är liten och lätt och funkar till allt !

Pris: 0.00
2012-03-05 Bim-O

PLUS: Skarp, lätt, snabb, tyst, mycket trevligt objektiv till ett väldigt bra pris.
MINUS: Kommer inte på något. Att det är plast är bara en fördel, Bajonetten är stål

Ett objektiv som har en förmåga att fastna på kameran.
Till min Nikon har jag bara detta och Tamron 70-300 USM och naturligtvis kitobjektivet som jag nästan aldrig använder.
För sitt pris är det förnämligt, Brännvidden är perfekt som en allroundglugg. Skärpan och färgen är super. Samt f:1,8 med allt vad det innebär.
Alla med Nikon borde skaffa detta. Väldigt användbart.

Liknande produkter: Inga! Visste vad jag ville ha.

Pris: 1800.00
2012-01-25 b1967

PLUS: Vikten, Skärpan, bakgrundsoskärpan, bländare 1.8
MINUS: Inte hittat några ännu.

Jättebra och smidigt objektiv! Känns bra och ger en fin skärpa i bilderna!

Har mestadels haft ett gammalt 35-70 (3.3-5.6) på min D7000.
Det har funkat riktigt bra, men vilket lyft det blev med detta fasta 35 mm!
Bilderna blev klarare och skarpare och med en härlig bakgrundsoskärpa på 1.8.

Har tidigare varit skeptisk mot att inte ha möjlighet att zooma med objektivet, men det är ju faktiskt mycket bättre att INTE behöva zooma så man kan koncentrera sig på att ta bra bilder istället för att hitta rätt zoomomfång :)

I och med att objektivet är litet och lätt kommer jag oftare att ta med mig kameran ut.

Det är också smidigt med M/A för autofokus som gör att man bara genom att vrida på fokusringen växlar till manuell fokus!

Att objektivet är lite plastigt stör inte mig ett dugg då det ändå känns gediget och proffsigt plus att jag har hellre en låg vikt och lite plast än ett tungt objektiv.

Så min rekommendation är: KÖP!!

Liknande produkter: Nikon AF-S DX NIKKOR 50mm f/1.8G

Pris: 1690.00
2011-11-18 Brix

PLUS: Skarpt, tyst och relativt snabb AF, mjuk och fin bokeh, bra byggkvalité, otroligt prisvärt.
MINUS: Lider av en del CA vid de största bländarna, saknar avståndsmätare, saknar stabilisering.

Skarpt, ljusstarkt, snabbt och ger ett kort, mjukt och vackert skärpedjup! Väldigt bra som allround-objektiv, men passar enligt mig allra bäst till t.ex porträtt och produkt-bilder.
Det är även ett riktigt grymt objektiv att filma med!

Lider av en del CA vid de största bländarna, men det blir betydligt bättre så fort man bländar ner ett par steg.

Saknar även stabilisering och avståndsmätare, men för det här priset är det absolut inget man kan klaga på.

Totalt sett ett extremt prisvärt objektiv som presterar en bra bit över sin prisnivå!

Liknande produkter: Nikon AF-S 50/1.8

Pris: 1790.00
2011-11-12 Stengård

PLUS: Litet och ljusstarkt
MINUS: Klart att en bredare bildvinkel vore kul

Fantastiskt objektiv, litet och ljusstarkt. Om jag inte får med allt så tar jag ett par steg tillbaka. Priset är löjligt lågt!

Köpt hos: Florida

Pris: 1700.00
2011-11-12 Magnus Svensson

PLUS: Skarpt, lätt, smidig, prisvärd, allround
MINUS: Kromatisk aberration vid kontrastrika bilder

Prisvärt objektiv för DX kameror som inspirerar till kreativ "fotzoomning". Resultatet är dessutom mycket skarpa bilder med sköna färger. De enda nackdelar jag finner med detta objektiv är rätt hög kromatisk aberration vid kontrastrika bilder annars en mycket solid och allround kompis till din DX.

Köpt hos: Expert Östersund

Pris: 2100.00
2011-11-07 Peaceman

PLUS: Bra i bra ljusförhållanden, lagom tugnt, autofokusen är bra
MINUS: Skärpan är dålig vid låga bländare & dåliga ljusförhållanden

Gillar vidvinklen

Liknande produkter: 50mm f1.8

Pris: 1799.00
2011-10-29 Minnert

PLUS: Billig, prisvärd, skarp
MINUS: Inte helt skarp på största bländare

Väldigt prisvärt och bra kvalitet. Tycker inte att skärpan sitter till 100% när den är fullt öppen men vid 2,2 - 2,8 blir det betydligt bättre. Inte alltid supersnabb med aufofokus men tillräckligt bra.

Använder den till porträtt då jag ofta upplever att jag kommer för nära med 50ian. Jag använder ofta reflexskärm som jag håller själv och då blir 50ian lite väl tajt vid porträtt.

Köpt hos: Rajala Pro Shop (i butik, inte på nätet)

Pris: 1.00
2011-07-23 tomasbz

PLUS: 1,8. billig, välbyggd, mm
MINUS: inte raktecknande (men det är ioförsig ingen 35a jag stött på).. ser inte så mycket minus med denna

Helt klart värd pengarna, lätt, kompakt, snabb, fin bokeh, härlig brännvidd...

Liknande produkter: finns en del
2011-07-22 setho

PLUS: Perfekt porträtt glugg. ljusstark som få. Billigt. Riktigt kul att använda.
MINUS: låt mig tänka. ... Finns inga!

Helt makalöst glugg. Är man ute efter knivskarpa bilder och fina färger är detta underbart. Väljer ofta detta före mina zoom gluggar. När jag är på fotorunda.

Liknande produkter: Nya nikon 50mm 1,8g. köpte 35 an för inomhus fotografering

Köpt hos: media market

Pris: 1790.00
2011-07-15 Stefan Persson

PLUS: Finns bara fördelar!
MINUS: Inga

Kanon objektiv helt enkelt!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1790.00
2011-07-04 Agge92

PLUS: Skärpan, färgerna, bokeh, smidigheten, ljusuppfånget
MINUS: Finner inga!

Köpte detta objektivet året 2010, har varit mycket nöjd med detta!!

Så den som söker ett objektiv med otroligt bra färg, skärpa och bokeh, köp detta!

Valde detta istället för 50mm 1.8 då min D60 saknar autofokus, och fick därför köpa detta för att få autofokus, men ångar mig inte ett dugg! Har haft detta objektivet monterat på kameran som mest! Väldigt värt sina ca 2000kr.

Liknande produkter: Nikkor 50mm 1.8

Köpt hos: Inet Data

Pris: 2.00
2011-06-30 No52

PLUS: Skarpt, ljusstarkt, tyst fokus, skön fokusring
MINUS: Ganska mycket färgblödning i starka kontraster, ingen distansskala

Tycker om det överlag, bra pris och en väldigt trevlig brännvidd.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 0.00
2011-06-28 Tony D300

PLUS: Skarpt, lätt, tyst fokus och billigt/vad det presterar.
MINUS: Förutom att det är plastigt, inget alls,

Skarpt, tyst, lätt och levererar igentligen mer än vad det kostar vilket är riktigt kul.

Liknande produkter: Nikon 50mm 1.8

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Proshop

Pris: 1601.00
2011-06-17 Eken-49

Skall testa. Återkommer.

Liknande produkter: Den dyra 1.4 gluggen, men fick ju dryga 12000 kr över till annat...

Kundtjänst: Hade gluggen i handen 25 tim efter order per telefon.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1890.00
2011-06-12 jnd

PLUS: Skarpt! Ända ut i kanterna. Enkelt att skapa snygga bokeh-effekter med bländare 1,8. Skarpt redan vid 1,8. Litet. Lätt. Prisvärt. Tyst zoom. "Normalzoom" för DX. Fyller en viktig nisch enligt mig.
MINUS: Ganska kraftig vignettering med en fullformatkamera. Men detta är ju samtidigt inte ett objektiv avsett för sådana. Ej toppklass på byggkvaliteten. På sätt och vis "proffsoptik med amatördesign".

Utmärkt fast DX-objektiv för alla Nikon-ägare! Utan tvekan professionell klass på resultaten.

Nikon 35mm f/1,4 finns också, men mycket dyrare, tyngre, och egentligen bara ett alternativ om du *måste* fota i f/1,4. Annars har det knappast några särskilda fördelar jämfört med detta. Dessutom lär f/1,4 under bländare 1,4 inte vara lika skarpt som detta f/1,8 under 1,8.

Väldigt prisvärt. Här kan man snacka att man får det man betalar för inom ramen av ett fast objektiv som inte har zoom, och mer därtill.

Liknande produkter: Sigma 30mm f/1,4
Nikon 50mm f/1,8D

Kundtjänst: Inga problem/anmärkningar alls.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 1809.00
2011-06-05 Hurtman

PLUS: Skarpt, prestanda/priset och den låga vikten
MINUS: Plastig känsla (ungefär i samma nivå som nikon kit gluggen 18-55mm), CA

Ett riktigt skarpt och relativt ljusstarkt men framförallt billigt objektiv för den prestanda man får. Nackdelar jag har märkt är att man måste blända ner ett steg eller två för att få dom skarpaste och krispiga bilder. Men gluggen är dock långt ifrån oskarp redan vid f/1.8. Har även noterat en del CA i vissa fall men det är försumbart då det går att trolla bort.
Kan tillägga att denna lilla guldklimp har suttit 70% av tiden som standard glugg den senaste tiden.

Kundtjänst: Bäst!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1890.00
2011-06-03 millgard

PLUS: Lätt, skarpt och ett fynd prismässigt.
MINUS: Kräver ett stegs nedbländning.

"Normaloptik" på DX. Skarpt, särskilt om man bländar ned ett steg. Lätt, kompakt, billigt och relativt ljusstarkt.
2011-05-18 anders-g

PLUS: Skarpt, ljusstarkt, priset, vikten. Ganska snabb autofokus. Litet och kompakt (man kan låta motljusskyddet sitta på "bakofram" som förvaring och ändå använda objektivet i autofokusläge). Intern fokus (icke-roterande framsida, ifall man vill använda e.g. pol-filter). Fokusringen har "A/M"-läge, dvs direkt manuell override även när man kör med autofokus.
MINUS: En hel del synlig CA i raw-bilder innan man korrigerat, i vissa situationer. Ingen avståndsskala.

Det här var det första objektivet jag köpte efter kitzoomen (18-55VR) som följde med kamerahuset. Mycket skarpt och trevligt. Kul med kort skärpedjup. Det man inte har i zoom får man ha i benen :)

Har man en kamera som själv korrigerar CA när den producerar JPEG så blir det bra. Framkallar man i RAW så märker man en del CA ifall sådan korrigering är avslagen. (CA-problemen försvinner om man bländar ner.)

Rekommenderas skarpt.

Uppdatering 2013-03-14: Objektivet fungerar även delvis på FX-kameror, om man står ut med ljusbortfallet i hörnen som uppstår (speciellt då man fokuserar på långa avstånd), så man behöver inte nödvändigtvis göra sig av med objektivet bara för att man går över till FX. Hela mitten på bilden (FX-bilden alltså) är bra, så man kan t ex beskära till 1x1-kvadratformat och se objektivet som en slags "kvadrat-normal" på FX, och "rektangel-normal" på DX. Enda nackdelen med detta förfarande är att man i sökaren ser hela FX-fältet och inte bara kvadraten i mitten.

Kundtjänst: Beställde via nätet. Leverans på 2 arbetsdagar.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 1800.00
2011-05-17 Leonberg

PLUS: Väger inget, ger underbart skarpa bilder.
MINUS: Plastigt

Får högsta betyg med tanke på priset.. Ett kalas objektiv till pengarna. Sitter idag som standard på min D7000 och fötterna får fungera som zoom.

Köpt hos: Komplett
2011-05-17 anflyg

PLUS: Skärpa Ljusstyrka Pris
MINUS: -

Fantastiskt bra! Räddar många situationer med dåligt ljus.

Ger en fantastiskt bra skärpa.

Har nog haft det ett par år nu, och ångrar det inte en sekund. :)

Kundtjänst: Bra service, men lite beroende på vem som står i kassan.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2011-05-15 Filip Ling

PLUS: Skarpt! ljusstarkt, vikten, priset
MINUS: Plastig, CA

Vad mer kan man önska sig i denna prisklass?
Väldigt bra normalglugg för DX.

Liknande produkter: Sigma EX 30mm f/1,4
Nikon AF-S 50mm f/1,8

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2200.00
2011-05-15 phaenna

PLUS: Litet, snabbt, lätt!
MINUS: Fult motljusskydd

Sitter alltid på kameran numera!

Kundtjänst: Allitd bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1800.00
2011-05-05 Anna-C

PLUS: Priset, ljusstyrkan, skärpan
MINUS:

Vilket lyft det blev att fota med detta objektiv! Sitter kvar på kameran sedan jag köpte det och har än inte bytt objektiv. Fungerar perfekt som allroundobjektiv i de flesta situationera jag fotar.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB
2011-03-17 16517

Holy macaroni!
Bättre än så här blir det nog inte.
Bra pris-japp!
Supersnabb AF-japp!
Skarp-japp!
Liten och lätt-japp!
Ok, den är inte riktigt lika vass i skärpa och färger som min 50/1,8 eller min 105 AFS micro, men det är inte långt ifrån.

Kundtjänst: Bäst som alltid!

Köpt hos: Cyberphoto
2011-03-14 Börje Karlsson

PLUS: Utmärkt skärpa, lågt pris.
MINUS: Plastig

Fantastiskt fin objektiv med bra skärpa redan på full öppning. Med de fina ISO egenskaperna på dagens kameror t.ex D7000 och med bländare 1.8 går det att ta överraskande bra bilder i svagt ljus. Slutsats, ett mycket trevligt objektiv.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 1.80
2011-01-17 tidgluggen

PLUS: Skarpt.
MINUS: Finns inga.

Lätt. Skarpt. Fin bokeh. Normal brännvidd på lilla sensorn.

Kundtjänst: Bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1800.00
2010-12-26 Mattias Andersson

PLUS: Ljusstyrka, skarp, storlek och pris
MINUS: AF-ringen

Man får vad man betalar för, riktigt bra bildkvalitet, dock låter min af en hel del och ringen är ganska mycket glapp i.

Vet tyvärr flera med dessa fel, men utan dessa fel skulle optiken kosta betydligt mer......
2010-10-29 Yen

PLUS: Närgränsen och ljusstyrkan är toppen.
MINUS:

Ett av mina absoluta favoritobjektiv. Bra närgräns, bra med fast bländare på 1,8. Ett objektiv som fungerar till både närbildsfoto, vyfoto lika bra som produktfoto och porträttfoto.

Köpt hos: Cyberphoto
2010-10-22 Asystoli

PLUS: Skarpt, ljusstarkt, smidigt.
MINUS:

Toppenobjektiv (med tanke på priset) som numera sitter på som standard. Funderade på 50 mm först men ångrar inte mitt val alls. Fungerar i de flesta situationer, även inomhus om man använder det rätt, vilket är svårare med 50 mm. Älskar skärpedjupet!

Liknande produkter: 50 mm f/1.8

Köpt hos: Expert Lindhes Foto

Pris: 2000.00
2010-10-06 fotoolsson

PLUS: +Ljusstyrkan +Vikten +Fin bokeh +De följer med motljusskydd
MINUS: Inga hittils

Superskarpt objektiv ..
Kommer sitta på kameran ofta!

Köpt hos: Privat

Pris: 1500.00
2010-10-04 Tamdor

PLUS: Lätt och liten. Prisvärt.
MINUS: Avståndsvisare saknas.

Fast, tyst objektiv som är utmärkt för DX kameror.
Bildkvaliteten är nästan perfekt men Capture NX kan fixa alt bland annat CA som kan vara störande i vissa fall.

Liknande produkter: Hade en 50 1.8G innan den. Som var för lång för normalobjektiv men för kort för tele.

Köpt hos: Digitcam.hu

Pris: 1800.00
2010-09-18 FilipAhlander

PLUS: Priset, duglig AF, ljusstark, vikten
MINUS: Märkbar distorsion, kromatisk abberation, fult motljusskydd

Sedan jag köpte den här rackaren har kit-zoomen föraktfullt förpassats till kameraväskan. Skarp, möjlighet till kort skärpedjup, riktigt mysig bokeh och mysig brännvidd för DX.

Köpt hos: Privat

Pris: 1200.00
2010-09-16 chrgul

PLUS: Ljusstarkt, litet, skarpt!
MINUS: -

Klockren optik som motsvarar normal på DX formatet.
Sitter på nästan hela tiden.

Liknande produkter: 50mm 1.8

Köpt hos: mediamarkt

Pris: 1800.00
2010-09-04 jenordfoto

PLUS: Snabb autofokus, bra skärpa.
MINUS: Vinjetteringen på största bländaröppningen, flares.

Utmärkt objektiv, där jag inte har något att direkt klaga på med tanke på priset. Uppfyller de krav jag ställer på det.
Den kräsne fotografen ska kunna ta bilder med det här objektivet utan problem, om inte så ska han nog satsa på en billigare hobby.

Kundtjänst: Cyberphoto har ytterst bra service.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1890.00
2010-09-03 Aleho

PLUS: Priset, skärpan, snygg bakgrundsoskärppa,
MINUS: Extremt mycket kromatisk abberation, plastig, ingen mätare som visar fokusavståndet på objektivet,

Ett mycket prisvärt ljusstarkt objektiv. Men inget för den kräsne, vare sig det gäller byggkvalité eller bildkvalité.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1890.00
2010-07-18 dannevallentin

PLUS:
MINUS: Finns inga!

Toppen objektiv till ett toppen pris!

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 1990.00
2010-07-09 patrik1979

Köpte objektivet för 2 månader sen men har sålt det igen. Kom inte upp i samma klass som mitt nikon 50 mm 1,8. Det här objektivet passar perfekt om du inte har autofokus i kamerahuset.

Liknande produkter: nikon 50 mm 1,8

Köpt hos: Komplett

Pris: 1900.00
2010-07-04 Wallence78

PLUS: Skärpa, ljusstyrka, pris
MINUS:

Skarpa bilder, + bra ljusstyrka! Mycket prisvärt objektiv som bör finnas i allas fotoväska.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1990.00
2010-07-02 zvintos88

PLUS: Ljusskarpt, billigt.
MINUS: Hittar ej fokus ibland

Jag var ute efter ett porträttobjektiv och funderade lite på vilket jag ville ha. Till slut föll valet på detta. Jag har inte hunnit använda det så länge ännu, men är helt klart nöjd med det. Visst hade det kunnat prestera bättre. Men med tanke på priset är det definitivt ett bra objektiv!

Liknande produkter: Nikon 50mm/1.4,

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Media Emporia

Köpt hos: Media Markt

Pris: 1999.00
2010-06-14 Mikael Lidgard

PLUS: Litet, väger lite, ljusstarkt, skarpt
MINUS: Dålig skärpa på litet bländartal

Jag tycker det funkar bra om man har högre bländare än 2.5. Men mellan 1.8 - 2.5 tycker jag det är rätt dålig skärpa. Det blev jag besviken på.

Annars är jag nöjd med objektivet.

Köpt hos: Expert

Pris: 1999.00
2010-06-09 lena61

PLUS: Bra skärpa, ljusstarkt
MINUS: Inga

Litet o lätt, mkt bra skärpa, billigt

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 1990.00
2010-05-20 Bagolang

PLUS: Bara ++++
MINUS:

Ljusstarkt Objektive

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 1900.00
2010-05-15 SmåbildsJohn

PLUS: Skarpt, prisvärt, lätt
MINUS:

Mycket för pengarna, skarpt, bra optiska prestanda.

Köpt hos: Expert, Jakan

Pris: 1995.00
2010-05-14 Palin

PLUS: litet och lätt, fantastisk skärpa
MINUS: Känns lite plastigt och jag undrar hur tåligt det är vid olycka.

Fantastiskt litet objektiv som har krispigt glasklar skärpa.
2010-05-05 lonian

PLUS: Billig! Stort skärpedjup, Liten och lätt.
MINUS: Ibland känns det som att man vill ha större vidvinkel, men så går det ju inte att zooma ut med ett fast objektiv heller.

Väldigt fin glugg som är liten, ljusstark och ger bra skärpedjup.
Alldeles perfekt för porträtt fotografering, ett måste att ha med sig i kameraväskan väskan.

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2200.00
2010-04-28 LuxGotlandica

PLUS: Litet Ljusstarkt Skarpt Billigt
MINUS: Plastigt

Ett litet, smidigt objektiv som ger riktigt bra bilder. Billigt och plastigt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2000.00
2010-04-16 gladers

PLUS: Skarp. Ljusstark. Smidig. En utmärkt normaloptik för DX.
MINUS: Inga nackdelar som kan "tynga ner" någon som helst av fördelarna.

Helt enkelt värd varenda krona! Det enda som skulle behövas nu är att Nikon kompletterar med ett vidvinkelobjektiv också för DX, förslagsvis med 18 mm:s brännvidd, en utmärkt kombination till denna normaloptik. Blir inte bättre.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 1995.00
2010-04-15 jonas0h

PLUS: skärpa,storlek,brännvidd,färger, motljusegenskaper mm
MINUS: sådär bokeh, sådär snabb af

Bytte till denna från 50/1.8 och ångrar det inte. Fungerar mycket bättre som normaloptik på DX. Jag använder den nästan uteslutande på 2.8 där den är fenomenal. Men går även att använda på 1.8. Af kunde vara lite snabbare. Och det jag mest lämnar att önska är nog en lugnare bokeh, men det är ju en smaksak. I grova drag en grym normaloptik till DX. Så prisvärd! I övrigt har detta objektiv gjort att jag älskar fast ljusstark optik långt mycket mer än zoom-objektiv numera.

Liknande produkter: 50/1.8

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2300.00
2010-03-20 b_pinner

PLUS: Bildkvalitet v.s pris
MINUS:

Har helt ersatt mitt 50mm 1,8. Bättre på alla vis. Snabb och tyst AF-S (jämfört med 50mm AF), bildkvalitet på topp redan vid f1,8 och lite trevligare byggkvalitet. Hoppa 50mm om valet står mellan de två...

Liknande produkter: Nikkor 50mm 1,8

Köpt hos: Privat

Pris: 1500.00
2010-03-12 Kinberg

PLUS: Skarp! 1,8 som största bländare ger en ljus sökare. Behändigt format, något större än af 50 1,8 D.
MINUS: Haft problem med med fokusmotorn

Ett objektiv med mycket bra skärpa.
Har bytt in objektivet två gånger pga att fokusen lät väldigt gnisslig. Japanphoto i stockholm var väldigt bra vid båda tillfällena. Vid manuell fokus känns fokuseringen lite hackig.
Byggkvaliteten känns väldigt bra för att vara av plast, men problemet med fokusmotorn drar ner betyget.

Kundtjänst: Japanphoto var väldigt enkla att ha att göra med

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 1990.00
2010-03-01 Gustav_H

PLUS: Billigt, bra, enkelt.
MINUS: Har inte hittat något än.

Har bara haft objektivet ett par dagar, men är helnöjd! Med tanke på priset så är det ett riktigt kap. Skönt att kunna fota inomhus utan blixt. Riktigt kul att kunna leka med den extremt korta skärpedjupet, går att ta riktigt spännande bilder!

Köpt hos: BestBuy (USA)

Pris: 1500.00
2009-12-30 PhotosbyMandrake

PLUS: Skarpt, litet, lätt, bra brännvidd.
MINUS: Extremt mycket kromatisk abberation, långsam autofokus.

Perfekt objektiv för både porträtt, helkropp och stadsfoto.
Möjligheterna med den här brännvidden är faktiskt enorma.

Har främst använt detta objektiv till porträtt/modellfotografering och upplever det som väldigt skarpt.

Dock finns det några negativa sidor med det här objektivet som beskrivs längre ner.

Liknande produkter: 50mm 1,8, 50mm 1,4

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2200.00
2009-12-15 Rickenbacker

PLUS: Stor största bländare, litet och smidigt objektiv, utmärkt normalbrännvidd på DX.
MINUS: Enkelt byggt, plastigt.

Ett litet, billigt och ljusstarkt objektiv som ersatt min 50mm f/1,8D på min DX-kamera. Att det dessutom är skarpt skadar definitivt inte.

Det enda som stör lite är att det är en smula plastigt, och att den manuella fokuseringen inte direkt är mjuk och smidig (känns som om den "kuggar" lite när man vrider ringen). Men det här är ändå en optik i toppklass för lite över 2000 spänn, då får man leva med någon kompromiss i materialvalet.

Köpt hos: Komplett

Pris: 2295.00
2009-09-13 odglobs

PLUS: Ljusstark, liten och smidig
MINUS: Lite plastig, CA

Bra ljusstyrka med väldigt bra skärpa och till lågt pris dessutom.
Punktformiga ljuskällor ger gröna reflexer som syns om bilden är mörk. Blir lite jobb i PS.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2190.00
2009-08-11 C-nord

PLUS: Tyst af,kompakt,bra pris kontra prestanda, mycket mer användbar på DX än 50'an, o-ring mot bajonetten, ingår motljusskydd samt förvaringspåse, skarp, 52mm filtergänga.
MINUS: Lite plastig, CA, AF seg för att vara AF-s.

Rekomenderar verkligen ett köp av denna då den ger mycket prestanda för det priset, hoppa över 50'an om du inte skall fota porträtt å liknande då 35mm är bra mycket mer användbart på DX, dessutom funkar den på FX/film också!(har kört den på en F90x). Ger lite CA och har inte blixtsnabb AF-s men det är tillräckligt snabbt för mig iaf. Kände att prisskillnaden till en felfokuserande sigma 30/1.4 inte var värt pengarna ;-)

Liknande produkter: Sigma 30/1.4

Köpt hos: Media Markt

Pris: 2190.00
2009-08-02 Ludix

PLUS: Exakt och tyst fokus, skarp vidöppen, liten, snygg, priset, bokeh:n
MINUS: Ingen VR

Kanonglugg, skarp vidöppen, dessutom är AF:en säker så att sätta fokus vid 1,8 e inga större problem. En kanonoptik som är klart värd mer än ynka 2200kr. Det enda som saknas för att göra den komplett är VR, men då hade såklart både priset och storleken förvärrats.

Kanon me AF-motor me för D60 ägarna bland annat, även om ja inte är en av dom.

Superoptik till underpris! Ända som indikerar på priset är väl egentligen byggkvaliten, som inte är i klass med t.ex min 85:a 1,8.

Liknande produkter: 50mm 1,8

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2200.00
2009-07-30 frwe

PLUS: Enkel, liten, lätt och den levererar.
MINUS: Fokuseringen känns litet billig.

Bra även vid största bländare.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-07-02 Bleezer

PLUS: Ger bra ljus och skärpa. Har snabb fokus och skärpedjupet är ok för denna prisklass.
MINUS: Motljus-skyddet är fult och skulle kunna vara något större.

Ett bra objektiv för porträtt-foto.
Litet och tar inte så stor plats i väskan.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 2000.00
2009-06-13 Fredrik Jörgensen

PLUS: Det är väl uppenbart, f/1.8, så klart! Och af:n.
MINUS: En hel del CA, fast jag fotar mycket s/v så det gör mig inte så mycket.

Har nästan precis kommit hem med den. För att bara haft 3.5 som största bländare innan är detta helt underbart.
Fokuseringen är förvånande snabb och tyst, jag märker inte av det där ljudet som andra gör.
Denna kommer följa med mig mycket känner jag på mig!

Kundtjänst: Alltid glada och trevliga!

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 2195.00
2009-06-07 jagarbosse

PLUS: Billigt Bländare Hyffsat snabb AF Storlek
MINUS: AF'en låter en del.

Är mycket överraskad över detta lilla kraftpaket!
Blir riktigt bra bilder redan med bländaren på 1,8.

AF'en låter lite raspigt, men funkar bra ändå.

Bra köp tycker jag!

Liknande produkter: N/A

Kundtjänst: ingen än så länge

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 2190.00
2009-05-27 Peter11456

PLUS: Pris,skärpan,användarvänligt
MINUS: Att det inte har VR

Fantastisk objektiv och otroligt lättanvänt. Är något av nybörjare/amatör och för min del har jag inte upplevt några som helst svårigheter med det, blir kanonfina bilder. Kör det tillsammans med min Nikon D90 och resultatet är fantastiskt. Rekommenderas Starkt.Växlar mellan 35mm f/1.8G och Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR. Bra "grundpaktet" för min del. :-) Monterade på B+W UV filter från första sekund.

Liknande produkter: 50mm f/1.8D

Kundtjänst: Kameradoktorn är bara helt enkelt världens bästa fotoaffär!

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 2190.00
2009-05-26 KoDanne

PLUS: Sljusstarkt, lätt/smidigt
MINUS: Får inte direkt någon skärpa med det?...

Ett roligt objektiv, hur nu ett objektiv kan vara roligt. :D

Kundtjänst: Fem äpplen av 5 möjliga.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2190.00
2009-04-17 monotux

PLUS: Priset, skärpan, vikten, smidigheten
MINUS: CA

Tokigt trevlig redan vidöppen - att den sedan når sin sweetspot runt f2.8 är ju inte heller fel, milt uttryckt. Bländar man ner till f4 får man marginellt mer skärpa.

Dock märker man av CA ibland, då den i vissa situationer kan vara riktigt tydlig. Tråkigt. Dock aldrig upplevt distortionen som ett problem. (eller ens märkt av den, för den delen)

Har tidigare kört med en lånad 35mm f2 AF-D, som också var tokigt skarp, men är mycket nöjd med det nya inköpet. (inte minst för autofocus på min D40 :)

Liknande produkter: Nikon AF 35mm f/2D Nikkor

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 2195.00
2009-04-15 AndyK

PLUS: Skarp, lätt, ljusstark
MINUS: Lite purple fringe.

En trevlig ljusstark normal.
Har kunnat fota inomhhus med ISO 200 och vettiga slutartider, där jag tidigare varit tvungen att använda ISO 800 och hoppas att alla i sökaren skulle vara någorlunda still.
Skarp med behaglig bokeh.
Sitter kanon på min D60, nästan så att den blir baktung ;) Väldigt smidig att ha med sig.

Det enda som stör mig lite är att den har en del purple fringe i kontrastrika områden. Det gör att betyget bara blir 4 av 5.

Liknande produkter: AF-S 50/1.4G

Köpt hos: Expert

Pris: 2040.00
2009-04-15 Anders Berlin

PLUS: Skarp, liten, lätt, lätt att använda, bra bokeh, etc...
MINUS: Inget (för det priset)

Ett enormt prisvärt och bra objektiv. Om det hade kostat mer hade jag förväntat något eller några av följande:
1) VR
2) (Ännu) bättre närgräns
3) 1,4

Men egentligen är det inget jag saknar! Det är väldigt allround och jag rekommenderar det till alla som vill ha ett litet, smidigt och skarpt objektiv! Hoppas också att det börjar säljas som kit-objektiv till exempelvis D90.

Min D60 är nästan viktlös med det här objektivet.

Liknande produkter: Nikon AF-D 35/2

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2190.00
2009-04-05 Kjell Olsson

PLUS: Skarp, lätt och välbyggd
MINUS: Avsaknaden av VR

Jag har nu haft min AF-S 35:a ett tag och det kanske är dags för ett omdöme.
Jag har ingen anledning att betvivla alla positiva lab-tester på objektivet - under de flesta förhållanden ger det mycket skarpa och kontrastrika bilder.
Däremot tycker jag att en avsaknad egenskap inte kommit fram i någon test jag läst - bristen på antiskakfunktion (VR).
Vitsen med en hög ljusstyrka är ju att man skall kunna utnyttja den för att fotografera med långa slutartider i befintligt ljus och då behövs VR.
Vidvinkelobjektiv är ju mindre känsliga för skakningar, men det här är ju egentligen ett normalobjektiv (52m) och då blir det genast svårare.... åtminstone för mig.
1,8 + VR vore inte dumt!

Kundtjänst: Alltid på topp hos Cyberphoto

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2190.00
2009-03-31 tiggr

PLUS: Mycket bra skärpa redan vid 1.8
MINUS: ej noterat

Gillar den här gluggen skarpt. Bättre än väntat!

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 2195.00
2009-03-09 308FOR

PLUS: Lättanvänd
MINUS: Inga hitills

Har precis plockat ur den ur kartongen, första intrycket är att det kommer att bli ett mycket trevligt redskap.
Fördel också med manuell fokusprioritet.

Har nu haft optiken i "bruk" ett tag, den sitter på till 95% .
Den användes uteslutande i samband med ett uppdrag jag fick på jobbet att fota av alla kollegor, ca 250 st.
Ett stort plus för dess ljusstyrka, klarar av att fota många besvärliga ljusförhållanden utan blixt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2290.00
2009-03-08 Broberg123

PLUS: Användbar brännvidd, mycket god bildkvalitet
MINUS: Viss CA förekommer, AF-ringen är trögare än på andra AF-S-objektiv.

Helt OK fullt öppen och knivskarp nerbländad ett till två steg. Rena fina bilder och en trevlig oskärpa.
Detta objektiv kommer att bli mycket använt!

Köpt hos: Media Markt
2009-03-08 mikep

PLUS: Skarp, nice bokeh,lätt, bra pris
MINUS: Fokusringen lämnar en del övrigt att önska...

En lins som är överaskande bra redan från max-bländare. Hade tittat på en del testbilder på nätet innan jag köpte men det är trots allt de egna bilderna som gäller, och jag är imponerad.

Kan enbart rekommendera detta objektiv. Jag var på väg att köpa ett Sigma 30/1,4 men var skeptisk eftersom det fått en del blandade rescensioner. Och just då släpper Nikon denna lins. Tror inte heller att skillnaden i ljusstyrka mellan 1,4 och 1,8 är något att bekymra sig över.

Liknande produkter: Sigma

Kundtjänst: Mycket bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2190.00
2009-03-07 Rufusson

PLUS: ljusstyrka, skarp, trevlig, bildvinkel, bokeh, bra närgräns
MINUS: Gnisslar lite i Af

Trodde inte det gick att få så mkt bildkvalité för så lite pengar. Bytte min 50 f1.8 som jag var fullt nöjd med mot denna "normalfemti" för DX. Har bara haft den några dagar men kan inte säga annat att den överraskar. Den ÄR skarp på full öppning och det väldigt långt ut. Uppför sig väldigt trevligt och "lydigt" och är kul att jobba med även manuellt trots lite plastigt skal.
www.dpreview.com/lensreviews/nikon_35_1p8g_n15/

Kundtjänst: Det är bara att gilla kameradoktorn

Köpt hos: Kameradoktorn


Elinchrom Skyport Plus HS