Sony NEX-7: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Sony NEX-7


Summering

Den kompakta kameran NEX-7 med utbytbara objektiv från Sony tar stillbilder av mycket hög kvalitet med 24,3 megapixel och filmar Full HD-video.
Bildbehandling med högsta kvalitet och kreativa ...

Läs mer


Betyg


(4.38/5)
(3.5/5)
(4.75/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Den kompakta kameran NEX-7 med utbytbara objektiv från Sony tar stillbilder av mycket hög kvalitet med 24,3 megapixel och filmar Full HD-video.
Bildbehandling med högsta kvalitet och kreativa alternativ som är enkla att använda
-24,3 effektiva megapixel
-Extremt snabb AF med objektspårning
-Snabb bildtagning på upp till 10 bilder/s, XGA OLED Tru-finder™ och LCD-skärm
-AVCHD Full HD-video upp till 50p
-PASM-exponeringslägen
-Enkel hantering med nya gränssnittet Photo Creativity
-Kreativa bildeffektslägen

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Lars-Gunnar Nyqvist
2013-12-15 Lars-Gunnar Nyqvist

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Focus peaking suveränt! Skarpa och krispiga bilder. Mycket bra menyer. Kvalitetskänsla
MINUS: Finns några minus men de har uteslutande att göra med att de 40 år gamla objektiven inte kan prata med kameran eller vice versa. Så de vore inte juste att ta upp här

Köpte den i första hand som komplement för att paralellt kunna använda den "lite enkelt" till mina Pentax objektiv från 70-talet. Att valet föll på Sony Nex var att så många berömde det som kallas "Focus Peaking" för dessa behov och att det fanns adaptrar för det mesta. Eftersom kameran saknar spegel kan den göras tunn vilket i sin tur gör att adaptrar för att passa in äldre objektiv saknar glasbit vilket är en förutsättning för mig

Focus peaking är en mycket bra funktion och som fungerar alldeles utmärkt att använda i praktiken! Att så enkelt också kunna förstora del av skärmen 10-12 ggr gör att den troligen är en mycket bra kamera för makro.

Samma sensor som en annan kamera vi har (Nikon D7100) och bilderna blir mycket bra och "krispiga"

Ser nu genom bl a FB att det finns många många personer som använder kameran som jag gör. Kan vara lite orättvist att bara lyfta fram hur bra den funkar tillsammans med gamla manuella objektiv då den troligen kommer ännu mer till sin rätt med objektiv som är framtagna just för denna kamera.

Detta är en stor kamera i litet format och den har tillfört en ny dimension av fotandet som inte borde vara ny. Denna kamera är pga av sin storlek ALLTID MED även om det är lite bökigt med helt manuella objektiv

Köpt hos: Digicom
Michael Johansson
2013-04-26 Michael Johansson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten och lätt med en gedigen känsla.
MINUS: Saknar uttag för elektrisk trådutlösare, bara IR.

Jag köpte denna tillsamans med kitobjektivet för att ha som lättare resekamera vid utflykter, till och från jobbet, promenad med hunden osv. Dessutom ville jag ha en spegelfri kamera för makrofoto.

Valet var ganska lätt eftersom jag vill ha möjlighet att använda mina objektiv med Alpha bajonett (med adapter LA-EA2).

Det tog en stund att vänja sig vid det lilla formatet på kameran. Men jag blev glatt överraskad över den elektroniska sökaren som jag tycker fungerar bra i någorlunda ljusa förhållanden. Som redan skrivits av andra så funkar nog skärmen, vinklingsbar dessutom, bättre vid mörker. Den kommer dock inte upp till den optiska sökaren på min A900. Sökarens placering är dock bra, längst ut på vänsterkanten för mig som tittar med höger öga, vilket gör att näsan inte kommer i konflikt med huset.

Efter uppgradering av programvaran blev kameran mycket bättre med låsning av filmknappen och större steg vid bracketing.

Eftersom jag också vill ha kameran till makrofoto och fokusstackning blev jag grymt besviken när jag upptäckte att det saknas möjlighet till trådutlösare, endast IR. Konstigt att det inte finns någon sådan möjlighet.

Min första digitalkamera var en Dimage7i som också hade elektronisk sökare och (fast) skärm. Upplösning och snabbhet på dessa är milsvidd vilket det också borde vara med tanke på alla år dem emellan. Dessutom är batterikapaciteten betydligt bättre trots att batteriet i NEX är mycket mindre än de fyra AA-batterierna till Dimage.

Pris: 7900
Lars Amedé
2013-02-27 Lasse-A

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Den inbyggda sökaren har varit till god hjälp.
MINUS:

Efter fyra månaders användande är jag i stort nöjd med kameran och och zoomen 18-55. Programmöjligheterna är många och jag räknar med att lära med tiden. En nackdel är filmknappen som sitter för nära tumgreppet eller är för lätt att starta. Det har hänt mej ett flertal gånger och då missade jag den tänkta bilden.

Liknande produkter: Olympus OM-D E-M5

Pris: 8190
Jörgen Trued
2012-09-14 Trued

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Upplösning, video, kompatibel bakåt med hjälp av adapter.
MINUS: Kunde ha lite enklare menyer, men det är ingen dealbreaker

Efter haft en NEX-5 så var detta ett logiskt steg. Fantastiskt sensor och professionell video med inkoppling av extern mikrofon.

Liknande produkter: Ingen vad jag vet

Pris: 5000
2012-06-21 daniel.g

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Bild kvaliteten. Sökaren/skärmen. Storleken
MINUS: Lite dåligt objektiv utbud för tillfället. Film knappens placering Lite oöversiktliga menyer

Jag har nu haft min NEX-7 i ca 3 veckor och är mycket nöjd med denna lilla system kamera. Detalj rikedomen är helt fantastisk och bilderna har ett fint "krisp" redan i kameran (kör då både jpg & raw), och vit balansen är bra. Har för till fället endast kit objektivet, som funkar utmärkt, men ser fram emot att få tag på Zeiss 24mm 1,8 till kameran.

Som sagt i tidigare recentioner så är film knappen olyckligt placerad & man kommer åt den oavsiktligt, för att förhindra långa film sekvenser oönskat så har jag satt på ljudet på kameran så hör man direkt om man råkat komma åt den, synd att den inte går att låsa separat.

I många recensioner & tester som ligger på nätet så klagas det ofta på användar vänlighet, jag kan inte hålla med om detta. När man ställt in dom programmerbara knapparna med sina favorit inställningar så tycker jag att den är mycket lätt använd, däremot så är menyerna lite krångliga/oöversiktliga (är då van sedan tidigare med canon).

Sökaren är helt fantastisk, i vanliga foto förhållanden så ser man inte att det är en elktronisk sökare, super klar och tydlig & man ser ändringarna man gör direkt i sökaren. Under dåliga (när det är mörkt ex inom hus på kvällen) så blir sökaren lite brusig, då funkar det betydligt bättre att använda sig av skärmen.

Bruset i bilderna vid höga iso (3200 6400)) tycker jag är bra, jämför då med canon 7D som var min senaste canon kamera, bilderna är renare & detalj rikare. Och detta med en sensor som har 24 mp.

Autofokusen är lite osäker i bland, sitter för det mesta men bommar av och till, detta främst vid lite lurigare ljus förhållanden, eftersom jag endast använt kameran med kit objektivet så kan det hända att med finare objektiv så blir den ännu bättre.
Men den är betydligt osäkrare än ex canon 7D, men det är en kamera med en ypperligt fin AF som alltid sitter.

Kvalitet/hållbarhet, råkade tappa den från ca 1m rakt ner i ett trä däck & tänkte då att jaja det va det, men det blev inte ett märke & kameran funkade lika fint efteråt, "slag tålig".

Detta är en kamera som jag är mycket nöjd med, bild kvaliteten i ett så litet kamera hus, reglage (rattarna) sitter perfekt på kameran & det är mycket lätt att ställa bländare/slutare el ha ena som ev komp, kameran ligger bekvämt i handen & känns mycket robust.
Mycket tveksamt om jag kommer att gå tillbaka till spegelreflex kameror igen.

Kundtjänst: Hegethorns kundservice var mycket bra, beställde kameran på morgonen, kunde hämta den på posten eftermiddagen dagen där på

Pris: 10800
2012-04-30 mpetersson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket välbyggd, bra sensor, bra sökare, bra externa kontroller, bra skärm, tar Sony/Minolta-blixtar, focus-peaking för MF (och AF).
MINUS: Osäker och ganska långsam AF, olyckligt placerad filmningsknapp, systemet saknar fortfarande en del optik, Sony tar bra betalt för originaltillbehör.

Jag fick vänta ganska länge på min NEX-7. Det gick så pass långt att min New York-resa närmade sig med stormsteg och kitet kom aldrig, så beställningen ändrades från kit till kamerahus och jag köpte zoomen på annat håll. Var det värt väntan? Det tycker jag nog.

Kamerahuset känns välbyggt, kontrollerna fungerar generellt bra med tillräckligt mycket rattar och knappar lätt tillgängliga för mina behov. Många efterfrågar separat låsning av hjulen och det kan jag hålla med om behövs, på samma sätt som att filmknappen borde kunna avaktiveras. Första veckorna jag hade kameran filmade jag en hel del, allt av misstag... Nu har jag vant mig och det händer inte längre, men knappen är olyckligt placerad precis där tummen gärna vilar.

Sökaren är kanonbra i mitt tycke och sensorn är kapabel till fantastisk detaljrikedom med rätt optik. Höga ISO är väl inte superbra jämfört med konkurrenternas APS-C kameror, men för mig duger det bra. Den vinklingsbara skärmen är också bra.

Jag använder mycket äldre optik med adapter och focus peaking som hjälper till med MF är utmärkt. Jag brukar även ha den på när jag använder AF-objektiven eftersom en stor nackdel med kameran är AF som varken är snabb eller helt pålitlig... Med peaking ser jag direkt om kameran fokuserar ordentligt på det jag vill eller om den missar.

Själv kommer jag aldrig att gå tillbaka till en klumpig DSLR som huvudkamera. Jag hade en Panasonic GF1 och NEX-7 känns som ett steg i rätt riktning med sin bättre sensor och inbyggda sökare. Spegellöst känns helt rätt och just nu står det mellan NEX-7 och Olympus OM-D i mitt tycke, då väljer jag NEX för den lägre crop-factorn.

Liknande produkter: Hade en GF-1, tittade på GX-1 och Olympus OM-D.

Kundtjänst: Excellent som vanligt, fick bra hjälp när kitet inte dök upp.

Pris: 10495
bengt hanson
2012-04-07 bassa

Att använda: 1 Hållbarhet: 3
PLUS: Kvalitet meen semesterkamera i första hand. Finns inga objektiv, typ normal 50mm,1,4,
MINUS: Saknar låsning av hjulen separat, det samma gäller låsning av filmknappen. Af ganska långsam Förmodligen Felkonsstruerad?, går inte att få tag i objektiv, annat än kitobjektivet. Ett obehaglig mörkläggning tycks gälla Kolla Photozone MTFmätningar, innan du går på det här .!!

Ja så har jag då provat Nex 7:an en månad. Och konstaterat att kameran är bra, Vitbalans färger och kontrast fungerar utmärkt. Af känns någolunda bra i normalt ljus, men har lite svårigheter i mörker och svagt elljus. Det samma gäller sökaren som blir snöig i rött och grönt, i svagt elljus. utomhus funkar den , även om den mörknar i motljus.Inställningar med hjulen funkar utmärkt. Det innersta hjulet för bländare och det yttre för pluss minus kompensation,och slutligen hjulet i bak sköter isotalen Lätt snabbt och bekvämt. Men nu till en liten nackdel.Hjulen för tummen , rullar väldigt lätt och man riskerar att komma åt dem och därmed ändra inställningarna.Särskilt den yttre ratten, ligger nära utkanten och ändras lätt Det samma gäller filmknappen. Alla hjul, tycks inspirerade av Iphone, där hjulen rullar av sig själv , bara du vidrör dem Det finns i menyn ett lås för hjulen, men den låser alla eller enbart det bakre hjulet. Där hoppas jag att Sony uppgradera kameran så att man kan välja vilken av de tre man vill låsa separat. Tänk om de hade fungerat så att ,om tryckte på ett hjul, så låste det sig. det hade inte varit dumt.
Men för övrigt , bra på höga iso, kanske inte som nex 5n men ändå mycket bra. Ser fram emot fler jlusstarka kvalitetsobjektiv, men klarar mig väl ändå med kitobjektivet så länge . Nu har jag gett upp nex7!! Inga ljusstarka objektiv tycks komma. Nästan så att man börjar misstänka att 7 med sina 24 mil pixlar är felkonstruerad. Mtf mätningarna i photozone , är under all kritik just med 7an.. Jag tror att objektiven måste byggas för stora om det ska funka öch bli kompatibla. Eller varför kommer det inte några objektiv, . Jag har gått tillbaks till panasonic. Och har just bu beställt ett nätt litet 12-35, 2,8 vilket motsvarar 24-70 2,8. Kan nu tillägga att jag fått det och det är suveränt, på min gx1
/Bengt
johan Bergsten
2012-03-04 Shibbydude

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sökaren, vridbara skärmen, tri-navi knapparna, storleken, videofunktionen
MINUS: Ögonmusslan för sökaren, trög bearbetning av kameran vid bildtagning, dyr

Äntligen en liten systemkamera med inbyggd sökare!

Väldigt bra kamera som jag använder med ett manuellt objektiv. så autofokus har jag inte några erfarenheter av.

Kameran andas kvalitet. Att det inte finns ett riktigt meny-hjul stör mig inte då jag fotar uteslutande med bländarprioritet.

Peaking funktionen är väldigt användbar vid manuell fokusering. läs mer här om peaking funktionen: http://www.sonyalpharumors.com/sony-nex-c3-manual-focusing-with-peaking-mode/

Sökaren är väldigt bra för att vara så pass liten.

Liknande produkter: X-pro1

Pris: 10500

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 7 Nästa 
1 2 3 ... 7 Nästa 

Ägare

1 2 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
GörBra 2012-02-18 21:54:00
gasaper 2012-02-21 21:20:57
Joakim.S.Lindblom 2012-02-24 11:10:58
Håkan Bråkan 2012-02-24 14:22:27
mpetersson 2012-02-27 20:03:22
Stubbergaard 2012-02-28 19:46:52
morganostergren 2012-03-06 20:47:23
josol36 2012-03-09 23:03:24
nsorman 2012-03-12 02:56:16
Bobbe 2012-03-14 19:40:59
Maria Eriksson 2012-04-04 21:08:30
Annki 2012-06-03 21:48:59
AndySnow 2012-06-29 14:32:54
Gareth 2012-07-12 14:43:51
stoifan 2012-08-31 23:37:03
Berggren79 2013-01-06 18:26:24
Pär Plåtare 2013-01-09 15:20:25
Lathyrus 2013-02-10 13:48:30
Pakesson 2013-02-27 09:56:00
Mikael Lehmann 2013-04-17 19:40:10
Fredrik R 2013-05-14 19:30:07
mbrihler 2013-06-10 17:53:46
Michael Källman 2013-06-21 17:46:35
Gunnar Hansen 2013-06-25 22:18:35
lapalm_50 2013-07-13 00:56:24
1 2 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS