Fujinon XF 16mm f/1.4 R WRThe lens has a fixed focal length of 16mm (24mm in 35mm format equivalent) and offers a dramatic wide field of view and stunning optical performance. The F1.4 maximum aperture delivers high image quality in low-light conditions and bokeh-rich macro photography with the minimum working distance of 15...Läs mer2017-07-14 Brix

PLUS: F1.4, riktigt skarpt, starka kontraster, fin bokeh, kort närgräns, snabb och tyst AF, gjort av metall, vädertätat.
MINUS: För det här priset kunde gärna motljusskyddet varit av metall.

Ett helt fantastiskt objektiv! Otroligt skarpt och ger väldigt starka kontraster. Det är ganska skarpt redan på största bländare, men jag skulle påstå att det är som allra skarpast vid ungefär F4-F11.
Den korta närgränsen i kombination med den stora bländaren gör att man kan ta ganska unika bilder med ett annorlunda perspektiv.
2017-01-07 DaMoose

PLUS: Snabbt och skarpt, blir alltid nöjd med bilderna man tagit.
MINUS: Med motljusskyddet i metall på så ryms inte Pol-filtret under, man får köra utan motljusskydd.

Extremt nöjd med detta objektiv, köpte det samtidigt som min X-Pro2 under våren 2016 och kör nu i stort sett endast med 3 objektiv. 16/1,4 - 35/1,4 och 90/2 i min lilla väska.
Har gjort ett fotoreportage under försommaren 2016 då vi körde jeep offroad tvärs över Kolahalvön i Ryssland, tror jag tog 90% av bilderna med detta objektiv.
Testat objektiv + kamerahus i allt från +35 till -40 grader och det har funkat klockrent.
2016-05-31 Sam DSOTM

PLUS: Ljusstarkt, vädertätat, bra skärpa.
MINUS: Jag kan inte justifiera att använda mina andra objektiv längre!

Har i princip suttit på min XPro2 sen jag köpte det. Jag fotar främst gatufoto, och jag måste erkänna att jag tror jag hittat den perfekta kombinationen för mig. Objektivet tar suveräna bilder, är vädertätat , har snabb AF och är ljusstarkt nog att fungera perfekt för nattfoto även utan stativ (iallafall i stadsmiljö där det finns lite ljuskällor). Helt okej bokeh, och fantastisk närgräns; öppnar upp för intressanta porträttmöjligheter.

Sen är det ett snyggt, välbyggt objektiv som känns väldigt gediget och är angenämt att använda.

Pris: 8500.00
2015-07-06 Jonas Seffel

PLUS: Skärpa, färger och kontrast
MINUS: Storleken

Blir alltid lika nöjd när man lägger in bilderna i datorn. Skärpa, kontrast och färger är snuskigt bra! AF är nästan ljudlös, förstår dock inte varför Fujifilm inte kör LM på alla objektiv.
Hanterar ströljus helt fantastiskt bra! När det kommer till bildkvalité så har jag inte något negativt att säga.

Tycker man att motsvarande 24mm är en trevlig brännvidd så är det bara att köpa det här objektivet - blir inte mycket bättre!

Pris: 9990.00
2015-07-04 Turbo56

PLUS: Skarpt, tyst och gediget med största bländare 1,4 och närgräns 15 cm gör objektivet mycket användbart
MINUS: Omställning mellan manuell och automatisk fokus är lite ologisk.

Objektivet är vädertätat och motsvarar ett 24 mm objektiv på Fujifilm x-serie. Objektivet har en närgräns på 15 cm och största bländaröppning 1,4.
Objektivet är i metall och ger en gedigen känsla.
Bokehn är bra.

Pris: 9990.00
2015-06-27 JENS71

PLUS: Superskarpt och välbyggt. Väldigt kort närgräns.
MINUS: Jag kan inte hitta några än så länge.

När jag började titta på detta objektiv så hade det precis lanserats men efter ett par veckor så fick jag tipset av en fotograf-vän som också använder Fujifilm att titta lite mer seriöst på den. Klämma och känna. Han hade haft ett exemplar ett par veckor och det satt på för det mesta sedan dess.
Jag gick och klämde lite och blev helt såld. Den kompletterar kamerahuset X-T1 väldigt väl. Bra balans. Så jag beställde och väntade och så kom den på posten och började genast testa och blev helt överrumplad av dess mångsidighet. Med en närgräns på futtiga 15cm kan komponera mycket trevliga och annorlunda bilder. Snabb autofokus som säkert kommer mer till sin rätt när jag uppgraderat huset till firmware 4.0.
Slutsatsen är att den har suttit på sedan jag fick hem den och hittar hela tiden sätt att använda den och den gör absolut ingenting att den är ljusstark.

Pris: 9990.00

B+W Polariastionsfilter HTC