Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

104 |

”Lär träffa dina vänner” sa man när jag var med i pistolskytteklubben på 80-talet. Träffa vänner, likasinnade och bli inspirerad till ständigt nya utmaningar blir man även i Helsingborgs Fotoklubb.

Jag är medlem sedan några månader tillbaka och det är riktigt kul. En klubbtävling som det strax är inlämning på är ICM. Ja, detta var inte bekant för mig med det finns ju numera metoder att ta till om kunskapen och/eller förmågan tryter inom något område. Här är några av bilderna med en metod som kräver träning, mycket träning, det har jag redan lärt mig.

---

---

Ja men varför inte bryta det milda och fina med en annan typ av bild, lite mer åt det mystiska slaget.

---

Inlagt 2022-02-07 13:10 | Läst 852 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
👏 snyggt de två första abstrakt och fint skakiga men även den sista fast på ett annat vis.
Svar från Lionmats 2022-02-08 17:04
Tack Nini för din uppskattande kommentar, det är bara fantasin som sätter gränser, och den egna förmågan...
Det går verkligen att experimentera mycket med såna här bilder.. Själv så gillar jag bäst när det finns något i bilden som är hyfsat skarpt! Har testat en lite 'egen' variant på detta genom att fota bilder när jag cyklar.. och samtidigt vrider högerhanden som håller kameran (vänster håller styret), där kameran vrids med 'sikte' mot något motiv (träd, blommor, buske, människa..)! Som då blir centrum på en spiral-bild, med en rejäl vidvinkel.. Exponeringstiden brukar vara c:a 1/5 sek. och bländaren den minsta (f/16) på mitt Nikon 14-24 mm. objektiv, där då 14 mm. används. ISO brukar bli 100. RAW-bilderna blir oftast överexponerade men går att rädda i Lightroom..
Hälsn!

Se: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/varyra.htm
Svar från Lionmats 2022-02-08 17:08
Så roliga bilder du har tagit, jag har missat dem när du la in dem första gången. De tål att betraktas.
Ja, detta är något helt annat, kul att även kunna både se och kunna ta sådana bilder, berikande.
Kul med experiment och kul att träffa likasinnade, det kan verkligen inspirera. Tre olika typ av bilder där nr. två är den som tilltalar mig mest! Ha en fin dag! MVH Yvonne
Svar från Lionmats 2022-02-08 17:17
Ja, det är kul att kunna använda det man redan har. Apropå fotoklubben bär det samlade kunnandet respekt med sig, många har hållt på i många år och håller fortfarande på att testa sin förmåga vad som är möjligt. Jag har även varit med i en bedömning av en annans fotoklubbs bilder, någon tävling de hade. De var också givande, det är nytt för mig att diskutera bilder på det sättet. Vad är det som är bra, mindre bra och hur står det sig mot de andra bilderna. Det är också skönt att man verkar ha lagt tekniksnacket åt sidan, de verkar veta vad som behövs, en ödmjuk inställning till sin hobby.