Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

105 |

Jag är en industriman. Ja kanske inte i meningen att jag leder en industri men jag arbetar i alla fall i en industri, och jag är en man. Och dessutom i ett plastföretag. Jag har hela tiden varit på den lugnare sidan, kontoret där jag håller på med kvalitet, miljö, säkerhet och hälsa. Fotointresset kommer väl tillpass även där. Det händer tyvärr att vi får reklamationer som ska utredas, dokumenteras och vidtas åtgärder på, då är det en mycket bra att kunna hantera en kamera.

 

Vi tillverkar masterbatch, det är granulat som används för att färga plasten till den önskade nyansen.
Granulaten tillsätts vanligtvis i en koncentration av 2 % av de som formsprutar detaljerna, korkar, förpackningar, soptunnor etc.

 

Så vår process, beskrivet på några rader, är att utveckla formuleringarna, få dem godkända av kunden och när orderna kommer, blanda materialen, extrudera (smälta, 120 – 280 grader beroende på materialval, och mekaniskt bearbeta blandningen), pelletera (klippa plaststrängarna i önskad storlek) förpacka och leverera till kund.

 

Jag kom i kontakt med företaget när jag arbetade som säljare, man har oftast inte en aning om sådana här lite ovanliga processer. Då tyckte jag inte att det verkade så intressant men ju mer jag förstod desto mer ökade intresset.

 

Men här några bilder från vår verksamhet, den jag snart ska lämna, i november är pensioneringen planerad att inledas.

---

Inlagt 2022-02-13 14:56 | Läst 675 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Mats, roligt att du berättar och visar bilder från industrin, den känns underrepresenterad här. Kanske är det för att det också är min bakgrund, vad vet jag. Bra bildreportage, ger en liten aning om verksamheten. Och lycka till med pensionärslivet, kanske får vi se dig oftare här? Hälsningar/ Björn
Svar från Lionmats 2022-02-14 10:45
Tack Björn.
Ja, pensioneringen den ser vi fram emot både jag och min fru. Vi är lika gamla så vi går vid samma tidpunkt. Men det är några månader kvar.

Fotointresset för min del är stort och det kommer så klart att få ännu mer utrymme då.