Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Shirehästar

Igår var jag på Svenska shireföreningens riksuställning på Sparreholms slotts hästcentrum.
Shirehästen är världens största hästras, mankhöjden kan gå upp till 2 m men vanligast är den på 175 cm, vikten ligger på runt 1000 kg.

Först var det uppvisning i dressyr.

På förmiddagen visade man western ridning utomhus, men senare på dagen ställde man in aktiviteterna utomhus pga värmen, det var bra både för oss människor och hästar.

Här blir det bedömning på både utseendet och hur hästen rör sig.

Även på hästuställning får man tålmodigt vänta på sin tur.

Dom här tre hästarna var dom bästa, men jag är inte helt säker på vem som vann, men jag tror det är den först hästen.

På vägen hem var vi trötta och varma, så vi njöt av att sitta i den svala bilen vilket gjorde att vi missade en avfart. Det gjordeingenting för då tog vi en paus på Cafét Björndammen.

Inlagt 2015-07-05 19:32 | Läst 2713 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vackra hästar
Shire för mig är kopplat till Sagan om Ringen :-)
Underbart vackra hästar du visar men jag kan inte förstå varför man visar dem med ryttare? I synnerhet inte barbacka med gympadojor, ovärdigt en sådan pampig häst. Det här är dragare som ska stå i par framför vagnar eller ännu hellre fyr- eller sexspann. Annars ska man visa dem till fots som på flera av dina bilder. Domaren med plommonstopen känns helt rätt i sammanhanget.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2015-07-05 20:18
Jag tror att man ville fylla ut programmet med lite underhållning för att locka mer publik. Annars hade väl utställning gått för fort. Men jag vet inte för det var första gången som jag var på en hästutställning, jag ville bara se dessa ståtliga hästar. Ett sexspann hade varit kul att se. Hälsningar Mari