Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Om att blogga utanför FS... nu tror jag att jag hittat hem!

Hur många fotobloggar kan man ha, egentligen? För närvarande har jag TRE stycken och det är naturligtvis helt ohållbart och väldigt onödigt, men har blivit så... Det var ju så att jag i somras började fundera på att skaffa en annan blogg utanför FS. Ville kunna designa bloggen lite mera fritt, och även blogga om lite annat än foto (visst, det KAN man göra här också, men det känns inte helt ok, tycker själv att temat ska vara just FOTO här..) Nåväl, jag gjorde slag i saken och skaffade ytterligare en blogg. Och den hamnade på Blogspot.com, något som kändes helt självklart eftersom jag visste att det fanns en massa olika teman och redigeringsmöjligheter, och jag sett ett flertal andra fina bloggar där.

Såhär blev det... http://bildligabetraktelser.blogspot.com/

Men helt nöjd var jag inte. Vissa funktioner saknades. Började efter ett tag att snegla på Wordpress.com. Och när jag fått klart för mig vilka funktioner där finns, som jag inte lyckats hitta på Blogspot, hamnade jag där... Ägnade en stund i eftermiddags åt att kopiera över alla mina hittills skrivna 20 inlägg...

Länk: http://bildligabetraktelser.wordpress.com/

Är inte riktigt kompis med denna sida än, klurar på vissa inställningar, men den verkar lovande...Ändå finns det fördelar med Blogspot. Hmmm.....

Japp, så har det alltså blivit att jag för tillfället har tre fotobloggar... För visst kommer foto att vara huvudämnet även på min externa blogg. MIN i singular ja, för en ska bort! Jag har bestämt mig för var jag ska stanna, undrar om ni håller med...

Inlagt 2010-10-08 23:23 | Läst 1173 ggr. | Permalink
Jahaja...då får man lägga ett bokmärke till då..! Ska kika strax, känns gött att du "hittat" vad du ville...:-)

Ha en skön helg!

Kramar!
Svar från Ullis A 2010-10-09 10:55
Hrm, jag har ju vissa beslutsproblem ibland.. :)) Men Wordpress får det bli!
En skön helg till dig också, kram!
Hej Ulrika. Jag har en Blogg på min hemsida mer som en dagbok. Min livskamrat är så intresserad av att läsa vad jag skrivit så det är egentligen därför jag har den.
Har tänkt att sluta med den nu den 31 deceember får se hur det känns.

Jag vill inte ha den kommenterad utan helt ren för mig själv.

Jag har precis börjat skriva Blogg här på Fotosidan. Jag gick med 2004 på denna sida. Tröttnade nästan med en gång. Var inte stark nog i själen för att fortsätta. Berodde mycket på jag gick i väggen. Hängde stor handduk framför mörkrumsdörren. Hade suttit där för mycket med mera.

Nu har jag börjat lägga in bilder igen på Fotosidan i år. Har så mycket glädje av detta.

Svar på det du undrar över är att det är säkert givande för dig att ha Blogg både här men även om du tycker om att skriva ha en egen utanför Fotosidan.

Sköt om dig väl och ha en bra höst önskar Gun-Inger
Svar från Ullis A 2010-10-09 10:57
Kan förstå det där med att ha en dagbok helt för sig själv utan kommentarer. Att bara skriva om det som faller en in utan tanke på att någon annan kanske läser, det är inte fel! Fast jag kände att jag ville ha en "offentlig" blogg så småningom.
Skönt att du kommit igång med bloggen här på FS och jag hoppas du mår bättre nu! :)
Önskar dig också en bra höst!
Mm, har själv klurat, vridit och vänt på huruvida man ska ha en eller flera bloggar. För min egen del så kändes det rätt skönt att kunna koncentrera mig på en och lägga all tid och krut på den enda bloggen. Då jag kan marknadsföra en webbadress till både portfolio och blogg, kändes det enkelt och smidigt.

Jag har testat gratisbloggar som t ex blogspot, wordpress etc. Men funnit text- och bildeditorn bristande, antingen på hur man kan formatera textinnehållet eller hantera bilder. Här tycker jag att FS bloggens editor har sin styrka. Samtidigt som man kan ta in bilder från sina FS-albums.

Kram, Rei
Svar från Ullis A 2010-10-09 11:01
Jo, det finns fördelar med bägge, just att kunna ta in bilder från sina album här som du skriver. Har väl tänkt ha min wordpress-blogg lite mer personligt vinklad än denna FS-bloggen, för fast jag börjar blogga på annat ställe har jag inte tänkt sluta här! Men det lockar mig inte lika mycket att skriva här längre, som det gjort tidigare, av olika anledningar.
Marknadsföring, hrm... en väldigt bra tanke men har inte kommit så långt än! Om man nu någonsin gör det, haha!
Kram //Ulrika
Varför inte satsa på att hyra plats hos ett webhotell och få möjlighet att själv få designa bloggen precis som du själv vill ha den?

Var inne på din Wordpress-blogg. Fick historiska vibbar från digitlabildens barndom. Då kunde man se bildpixlarna i bilderna på både omslag och löpsedlar. Du borde med andra ord se till att formatet på bilden överenstämmer med det format som bilden visas i, så att upplösningen blir rätt.
Svar från Ullis A 2010-10-09 11:05
Nja, så tekniskt avancerad är jag inte ännu, designen som erbjuds på wordpress.com funkar bra för mig just nu, får väl se om något år kanske.. :)
Haha, förstår att du fick historiska vibbar! De inlägg som finns där hittills kommer från min andra blogg på Blogspot, har kopierat över alla HTML-koder direkt och jag antar - hoppas - att det är därför upplösningen blivit som den blivit! Ska hålla koll när jag skriver ett inlägg där så att det blir rätt!
Jag har också svårt att bestämma mig. Har ett konto hos Wordpress. Provat blogspot men nja...inte rätt :) Det är svårt att hitta rätt. Hoppas du gjort det :)
Svar från Ullis A 2010-10-10 20:13
Ja, det känns som att jag hittat rätt nu! Med de funktioner man kan få till på Wordpress blir det lite som en hemsida, nästan. Har du konto där, du får väldigt gärna dela med dig av länken dit om du vill! Vore jätteskoj att se. :)
//Ulrika
Om designen är viktig är Wordpress bästa valet!

Ren och snygg sida, den kommer att funka fint tror jag.

Sedan är frågan om jag förmår följa dig i spåren på två olika platser. Jag bevakar redan fler bloggar än jag egentligen har tid med, suck! För det är ju så kul.

Nå, framtiden får utvisa.
Svar från Ullis A 2010-10-10 20:16
Ja, jag gillar verkligen layouten här. Sedan var det ju lite klurigt att få till bl a listorna och jag klurar fortfarande på hur 17 man får in en bild i högerkanten.. :) Men skam den som ger sig, haha! Du är såklart välkommen att följa mig även där, om du vill! Min ambition var först "En bild om dagen" och några rader text därtill. Men vissa inlägg kändes lite forcerade, tror jag byter taktik.. Och kanske att denna FS-bloggen blir lite mer allmän, och WP lite åt det mer privata hållet. Som det känns nu, i alla fall!
Stanna på Wordpress. Bilderna kan man själv ställa in så de inte blir pixliga. Sen är det alltid frågan hur bra kvalitet man ska släppa så det inte är lönt att stjäla dem.
När jag körde över gamla blogginlägg så blev det också lite konstigt. Men jag satsat mer på de nya inläggen.
Kul att du kom över.
Kram Camilla
Svar från Ullis A 2010-10-10 20:20
Ja nu känns det helt självklart att stanna på Wordpress. En ännu större anledning när du också är där, så jag kan fråga dig när jag kör fast med någon klurig inställning! :))
Brukar skala ner mina bilder ganska rejält, omutifallatt någon skulle få för sig att stjäla någon bild!
Kram //Ulrika