SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2569. Globala förändringar?? –med sambandet koldioxid-temperatur variationen??

Den här krabaten kräver gott om is året runt i Arktis för isen är hans tallrik?? Den huvudsakliga födan består av sälar som ligger och vilar på isen!! Alltså ingen is ingen mat till isbjörnen??

Många hårdhudade kan ju tycka att det spelar väl ingen roll?? –en djurart mer eller mindre?? Det lär ju dö ut många arter per år?? –å jag måste ju åka bil till jobbet?? Allt talar för att jorden är inne på sin sjätte massutrotning av djur enligt de senaste forskarrönen!! Observera då att du är ingenting annat än ett av de djuren som är på gång att massutrotas!!

Det här är mitt isflak!!

En av anledningarna till att den sjätte massutrotningen pågår är att det bor en ovanligt egensinnig varelse på jorden?? –du kan ju gissa vem det är?? Hen har märkligt nog bestämt sig för att bränna upp allt fossilt kol som finns i jordskorpan!! Det är naturligt nog självklart att det leder till att förbränningsprodukten koldioxid ökar i atmosfären!! Enligt senaste uppgifter från NASA så har koldioxiden i atmosfären för först gången på en halv miljon år passerat över 300 ppm!!

Kurva från NASA över koldioxiden i atmosfären

På grund av växthuseffekten påverkar detta temperaturen över stora områden och ser man efter hur det går för isbjörnarna så blir det varmare än vanligt.

Kurva från Polar Bears International angående temperaturen i Arktis

Om inte isbjörnen kan lära sig att bli vegetarian så blir det nog frågan om att den blir utrotad?? –som så många andra arter!!

Inlagt 2018-07-04 07:47 | Läst 4088 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Och man sitter nu och väntar på att någon annan skall göra något åt det här!
Och andra tycker det e en stor bluff det här med jordens uppvärmning!
/B
Svar från Bob Bovin 2018-07-04 11:11
Hej,
Det är ett av problemen. Det är alltid någon annan som skall gör något numera. Var är solidariteten?
Många fakta tyder på att vi är på fel väg.
Klapp
Bob
Jo, mänskligheten behöver skärpa till sig. Bli litet mänsklig kanske. Nu förgiftar vi dom vi inte värmer ihjäl. Oss själva inberäknat, på sikt. En riktigt stilig bamse är det i alla fall!
Svar från Bob Bovin 2018-07-04 15:59
Hej,
Det ser lite dystert ut, men det är nog inte för sent.
Ha det gott
Bob
Mycket tråkigt med klimatförändringarna helt klart. Vi behöver ta tillvara på det som finns kvar av vår natur och jord. Synd att det är så många som inte förstår bara.
Kanonbild på isbjörnen!

MvH
Johnny
Svar från Bob Bovin 2018-07-04 22:10
Hej,
Tack.
Inte ens all politiker har fattat.
Ha det gott
Bob