SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2697. Panasonic objektiv?? –med eller utan Leica logo??

Spelar det någon roll om Leica har ”övervakat” gluggtillverkningen hos Panasonic?? Det går naturligtvis inte att visa?? –för kvaliteten varierar för en given gluggmodell?? Men hur är det med seniorplåtis egna gluggar??

Att det finns en variation för en given gluggmodell kan du läsa om hos Lensrental.com. Det här är en verkligt proffsig site, då de ofta har många objektiv i lager. De justerar till och med sina objektiv för uthyrning.

Seniorplåtis egen test av objektiven Panasonic Leica DC Summilux 1:1.7/15 ASPH och Lumix G 1:1.7/25 ASPH. Först använder vi Olmypus kameran E-M1 II med 20 MB sensor?? --om det nu betyder något med upplösningen hos sensorn??

OM-D E-M1 II med Leica DC Summilux 1:1.7/15 ASPH

Här kan du jämföra 100% utsnitt vid bländare 1.7 och för Leica objektivet (överst) och Lumix objektivet (underst):

Det är svårt att se någon skillnad mellan de båda objektiven?? –vilket betyder att det spelar ingen större roll för seniorplåtis vilken glugg han använder för gatufoto. Den verkliga skillnaden är att vidvinkel objektivet är mer lätthanterligt för att få med objektet utan att kolla i sökaren??

Spelar det då någon roll vilken kamera man använder ?? --för fotoflanerande?? Seniorplåtis har också en Panasonic GM5. Frågan är om det ger ungefär samma kvalitet i bildskärpa??

Panasonic GM5 med Lumix G 1:1.7/25 ASPH

Här kan du jämföra 100% utsnitt vid bländare 1.7 och för Leica objektivet (överst) och Lumix objektivet (underst):

Seniorplåis har mycket svårt att se någon skillnad i den här testen. Även när man jämför med skärpan från E-M1 II kameran.

I en kommande blogg skall vi se om det spelar någon roll vilken kamera och glugg man tar med sig som fotoflanör??

Inlagt 2018-11-09 07:42 | Läst 3279 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?