SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2905. Återanvändning har vaknat?? –man kan tycka om gamla kameror igen??

I alla tider har det funnits nostalgiker?? –de har setts som några slags bakåtsträvare?? –så är det inte längre?? Vi måste tänka oss för och använda och vårda våra ägodelar??

Speciellt det här med att underhålla något som fungerar?? Se till exempel hur illa det kan gå om man inte sköter sina tåg?? –som SJ och staten har totalt struntat i?? Nu står man där handfallen och undrar hur man skall klara detta?? –att just använda tågen rätt nu när man inser att de behövs i framtiden.

Det är väl inte riktigt det samma med kameraanvändningen?? –men kanske skall man hålla en alternativ metodik vid liv för framtiden?? Om inte så finns det massor med analoga kameror som inte används idag. En stor del av dessa fungerar om man sätter i en film?? Behöver de justeras så kan man fortfarande hitta de som kan reparera, som Analoga Kameror Stockholm där seniorplåtis haft flera gamla kameror inne för reparation. Kan rekommenderas.

På den internationella marknaden kan man se tecken till att användandet av analoga kameror är på väg tillbaka. Läs till exempel artikeln i The Guardian som bara är ett av många exempel. Å du det finns massor med billiga kameror på nätet, från alla tider?? Å det finns film och framkallning i fotoaffärerna!!

En gammal goding från 1932 som fungerar fullt ut med film

Kameran ovan är en Leica Standard med objektivet Summar 50/2. Tro det eller ej?? –men ute på nätet kan du köpa den för under fyra laxar!!

Nu behöver man inte vara intresserad av riktigt gamla kameror utan nöja sig med en mer automatisk kamera?? –som en Olympus OM 1n:

Fullt fungerande kamera med nästan all automatik

En sådan här ”avancerad” kamera kan du köpa för mindre än 3 laxar på nätet. Seniorplåtis son Jan har just skaffat en på nätet och det kryper i fingrarna hos en gammal räv att använda den. Det finns massor med superbra Olympus gluggar att välja mellan. Några börjar bli dyra, men många är nästan gratis!!

Inlagt 2019-06-19 07:30 | Läst 2608 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vad gäller tåg så e det nya grejer Pg! Snabbtåg! De e framtiden! Fast inte i Norrland! ;)
Jorå, det finns hur mycket kul som helst vad gäller gamla grejer, typ kameror!
Skall ut med Roffe en vända nu,
men då blir det med den supermoderna fototekniken! iPhone 5S! :) Man måste ibland visa att man inte e helt bakom! B)

Ps. Fast nu blev jag sittande i den där The Guardianartikeln! Intressant läsning!
Svar från Bob Bovin 2019-06-19 08:13
Hej,
Är lite tveksam om supersnabbt tåg. Men tåg är toppen, fast man får hoppas alla får förnyelsebara bränsle.
Bra att Roffe tar en promenad
Klapp
Bob
Tänker ibland på likheten med fotografer och gitarrister. Same Same, but different.
En gammal Leica får många att gå "igång". Lika med en gammal Fender. Finns få som kan avgöra om resultatet från dem är bättre än från en ny, modern dito.
Numera blir ju det mesta ändå digitalt i slutänden.
Svar från Bob Bovin 2019-06-19 10:20
Hej,
Jo det blir mest digitalt för man är bekväm.
Men det finns nu teknik som underlättar svartvit framkallning. Framkallning och fix i en lösning. Bättre dosor för dagsljusladdning.
Ha det väl
Bob
Ok, läst artikeln mer noga efter att jag varit ute med Roffe! Och måste i ärlighetens namn tycka litet om artikeln i The Guardian, trots att jag själv e Leicatroende! ;) Den e skriven av en väldigt "religiös" Leicafotograf, å då blir det litet väl positivt! Ursäkta mej! Tror det e viktigt att hålla en faktabalans, även som troende! :)

För övrigt så funkar inte Zeiss Biometaren så bra på Gängleica, för avståndsmätarrullen sitter lite annorlunda på den, än på en M Leica!
B)
Svar från Bob Bovin 2019-06-19 10:24
Hej.
Det lär finnas Schneider gluggar med skruvgänga. Har du någon i hyllorna?
Klapp
Bob
Benganbus 2019-06-19 10:47
Efter påtryckningar, men även mycket väl underbyggda påståenden under de senaste åren, har jag gått med på att begränsa mitt innehav av intressanta och spännande grejer! Så tyvärr ingen Schneiderglugg i skruvgänga att kunna ersätta Biometaren med!
Men Biometaren funkar i alla fall på M Leican! :)
/B
Ps. Har för övrigt inte haft nå'n Schneiderglugg :(
bara lånat och provfotat med en för ett tjugotal år sedan!