SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3924. Parkering?? –det finns ingen gräns längre??

Det kan tyckas var en skitsak i landet utom sig?? –men det är en del i ett odisciplinerat leverne??  --som började redan på sjuttiotalet?? Vem var viktig?? –jo just DU själv??

DU var centrum i universum. DU gör vad som helst för att förverkliga dig själv?? DU har alltid någon som städar upp efter dig?? Vad du än gör.?? Stort som smått?? DU bryr dig inte??

Som att parkera din el-sparkcykel på en bänk?? Där mormor kan vila sina ben??

Hänsynslös parkering i Stockholm anno 2022-03-22

P.S. Den här bilen är tagen av vår Corre Maria i Stockholm D.S.

Inlagt 2022-04-05 07:51 | Läst 793 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snorungarna borde tas i örat!!
Sedan är det ju ändå så att de hela mest är ett resultat av att den äldre generationen har brustit grovt i sin uppfostrarroll. Man får ju hoppas att det är en sådan som inte får plats att sitta på bänken. Det är kanske just är den nuvarande mormor som struntade i uppfostran när det sig begav.
Svar från Bob Bovin 2022-04-05 10:26
Hej,
Så är det. Det började när mormor var aktiv.
Undvik snön
Bob
Usch!! /JE
Svar från Bob Bovin 2022-04-05 10:26
Hej Jan Eric,
Det är för sorgligt att se.
Hälsningar
Ninni och Bob
Samma här i Norrköping. Dom som gör det verkar inte ens vara illasinnade, bara 100% självupptagna. Ledande sociopaten som driver invasionen av ryssfinansierade kinesiska elsparkstöttingar är likadan fast i megalomaniskala. Jätteförnärmad när nån inte beundrar honom.
Svar från Bob Bovin 2022-04-05 10:28
Hej,
Märkligt jag fick samma tankebanor som du när jag såg bilden.
Hoppas snön smälter
Bob
De e vi 40-talister som har skapat det här, flumskola, flumuppfostran, osv, allt för att barnen inte skall ta skada i den den ”hårda verkligheten” Jag håller i mångt och mycket med David Eberhart!
Och en del av det hela syns på bilden! Och skulle man klaga på den här cykelparkeringen så kan man bli polisanmäld av föräldrarna! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2022-04-05 16:24
Hej Bengt.
Det är alltid tidigare generationers fel. De röstade helt enkelt på fel politiker. Som aldrig agerar långsiktigt. De började i stället tro att självcentreringens intellekt var det som gjorde röstarna glada. Det fina var att ingen blev ansvarig genom denna politik. Ingen politiker i alla fall.
Sossarna lade grunden till detta i mitten på sextiotalet med ny skollag. Efter det rasade skolan ned till flum.
Seniorplåtis hade turen att hoppa från undervisning i grundskolan till undervisning i universitetens forskarvärld. Där gäller inte svensk individualism, svenskt inflytande är nästan noll. Där gäller stenhård internationell konkurrens med totalt hänsynslös anonym bedömning för bedömning av resultat för publicering. Dessutom måste du i vårt land granskas av en internationell kommitté för att få anslag från Vetenskapsrådet.

Om landet utom sig kan skaffa fram lärarna så är det lätt att starta en icke flumskola igen. Kopiera skollagarna i Kina, Frankrike, Finland och Tyskland. Så blir det en bra start. Se dessutom till att föräldrarna inte kan lägga sig skolans verksamhet. Alla skolor skall vara strikt icke-kommersiella och drivas av staten.

Lätt som en plätt

Ha en fin dag
Bob
Benganbus 2022-04-05 16:50
Håller helt med dig! Barn tar inte skada av krav!
Har en kompis som arbetat som rektor och det va hela tiden föräldrar som ansåg att det va skolans fel att barnet fick fel/låga betyg och försökte rätta till det hos rektorn! Och det gick nog bäst att betygsklaga på en företagsdriven skola, annars får skolan dåligt rykte och kan förlora kunder/elever! :)
Kunden e viktig! :)
Ha en bra dag du med!
/Bengan
syntax 2022-04-05 21:59
Håller med Bob!
Man behöver inte gå så långt för att hitta förebilder för en bättre skola. I vårt grannland Finland, som du nämner, har man aldrig låtit sig påverkas av flummet. På många sätt är det den gamla svenska skolan som lever kvar där.
I Finland frodas inte goddagspiltarna. Man har genomlidit hårda tider under 1900-talet, och man vet att man måste hålla i det som man mödosamt har arbetet upp, och som fungerar.