SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3991. Monokrom fotografi ä svårt??

Den digitala bildens period gjorde färgen så enkel att kontrollera?? –och många glömde bort den monokroma tekniken med slaskande kemikalier?? Färgen tog över den dokumenterande fotografin??

Det är snarare så att den konstnärliga fotografin tog över det monokroma mediet?? Det blev där hantverket fotografi blev kvar?? På något sätt steg statusen för monokrom fotografi?? –där skickliga hantverkare blev kvar??

Halvfigurerna, som seniorplåtis, blev glad att kunna kontrollera färgerna som de ville?? Vi kunde försvara oss med att verkligheten är i färg?? –alltså skall bilderna va i sådana?? Samtidigt som seniorplåtis avundsjukt beundrar de som behärskar monokrom fotografi??

Men du pucko seniorplåtis?? –har du inte sett att det finns massor med datorprogram som gör om din färgbild till monokromt?? Med mycket bättre resultat än det du kom fram till i mörkrummet?? Nu slipper du för hårda eller för bleka bilder i albumet??

Hur kunde det bli så här?? –varje försök att göra svartvita bilder leder till en icke nöjd seniorplåtis?? Som här:

En vanlig dag på torget i Lund anno 2022-05-28

Inlagt 2022-06-11 07:55 | Läst 967 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jodå! De första gillar jag bäst, livets allvar diskuteras. Sista bilden är mer på väg åt något glädjande tror jag. Och damen som handlat blommor ser mycket bestämd ut, bäst att inte stå i vägen där!
Svar från Bob Bovin 2022-06-11 19:22
Hej Stefan,
Tack för din kommentar. Det är alltid en uppmuntran när någon bryr sig.
Ha en fin söndag
Bob