SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4479. Man kan inte vända gatsten

Så man kan lika väl vila i stolen när det inte är några kunder som köper grönsaker just nu?? Min fråga var: --här sitter du å vilar?? Men kompisen kom med en energidryck??

Det är en trevlig stämning på Mårtenstorget i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –och med tiden lär man sig känna igen de olika handlarna?? En av grönsakshandlarna är ett familjeföretag?? –där mor och far och sönerna sköter handeln. Vi handlar de mesta av våra grönsaker och frukt där.

Så naturligtvis stannar man och byter några ord när man går runt och plåtar på troget. Det ger en pensionär lite mer glädje i tillvaron??

Paus i handeln på torget i Lund anno 2023-10-10

Inlagt 2023-10-11 04:36 | Läst 673 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fastnade för andra bilden med den magnifika byggnaden som bakgrund! Jag har ju sett huset på plats och det är med på foton, här gjorde det större intryck på mig än någonsin.

------

Vända gatsten? Menar du sluka gatsten?
Svar från Bob Bovin 2023-10-11 12:02
Hej Måns,
Det är en levande saluhall ännu.
Du satte mig på pottkanten angående stenkunskap. Trots att jag har 2 med spets i Petrologi visste jag inte vad sluka gatsten är. Fick slå upp det. Som allom vet blir man aldrig fullärd.
Nä, han menade nog att vända på gatustenen på troget för att slita på alla sidor.
Ha en fin vecka
Bob
Måns H 2023-10-11 12:14
Äh, jag skojade till det alldeles för vidlyftigt, förlåt, alluderade på en berättelse i "Fursten" av Machiavelli, den där det saknas mat att köpa eller tilltvinga sig och man slukade själva stenarna.

Nu då jag fattar vad du menar så stämmer det. Gatsten har en uppsida som ska vara uppåt.
Hej Bob.
Naturligtvis är detta bilder bara i mitt tycke och intresse, som du vet.
Jag har också lärt känna ett par av handlarna. Jag ser också ibland till deras stånd när de behöver ta en kort paus. Det är lätt när det står priser på varorna och du kan betala med "MobilePay", som vi använder i DK - "Swish" i Sverige?
Med många vänliga hälsningar från Erik.