SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4604. Vem ä du??

Vem är du?? –jag är kejsarpingvin?? Jag bor här med far och mor?? Varför har du kommit hit?? –med den konstiga hatten?? –och konstiga dräkten?? Mor sa jag inte fick tala med dig??

Det finns inget bra svar på den frågan från denna bedårande och nyfiken fågel?? –som aldrig har sett en så stor och klumpig varelse??

Det är naturligtvis så att det finns ingen anledning till att vi skulle turista i dessa trakter där denna unika pingvin föder upp sin avkomma?? Det finns möjligen bara en anledning till att låta turister komma dit för att informera andra om att detta är värt att bevara?? Det är nog bättre att låta proffs göra det jobbet??

Vem är du som har den konstiga mössan?

Det är inte utan att man borde fundera på den frågan. Åtminstone jag har så här i efterhand kommit fram till att frågan är motiverad? Det var nog ren själviskhet och ”äventyrslust”?? I stället skapade det nog bara problem och kontaminering??

Så här såg den där mössan och gula rocken ut:

Pingvinen gick när han inte fick något vettigt svar

Inlagt 2024-02-13 01:05 | Läst 504 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Bob.
Åh, vad söt - alltså pingvinen. Du ser dock också bra ut med en snygg gul jacka, som syns tydligt i det vita. Hatten - inga kommentarer :-)
Stora kryssningsfartyg seglar väl inte i de områden som de börjat med vid Grönland ?
Med många vänliga hälsningar från Erik
Svar från Bob Bovin 2024-02-13 21:31
Hej Erik,
Jo, tyvärr kör redan kryssningsfartyg i dessa områden. Man flyger till och med turister till landning vid kusten.
Min mössa var poppis för Ninni kunde lätt se var jag var.
Ha det väl
Bob
Den är verkligen söt och att möta pingviner på detta sätt får vi nog överlåta till proffsen, samt de mindre proffsiga med stora tillgångar.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2024-02-13 21:40
Hej Lena,
Det finns många, alltför många, på vårt klot som tycker det är billigt att åka till Antarktis. Även om priserna stigit kraftigt. En flygning till Antarktis + lyxbåt längs kusten kastar mer än en kvarts miljon.
Proffs kommer till Antarktis allt mindre på grund de höga kostnaderna. Någon kör egen segelbåt över sundet för att dyka och helt själv styra inriktning.
Tack för din kommentar.
Ha det gott
Bob