SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#83. Stridspilot med guldtänder!! –i helikopter till -24C!! –eller i skärande oljud till koloni med kejsarpingviner!!

Det var totalt oväntat att man skulle åka med ryska före detta stridspiloter!! –i helikoptrar startande från en liten platta på en sexvåningar hög isbrytare. Ljudnivån var öronbedövande och det var tur att man hade hörlurar på!! Det var garvade gubbar som körde helikoptrarna på den trettio minuter långa flygtrippen till den enda kolonin av kejsarpingviner, som vanliga naturälskare kan åka till i Antarktis. Det var något bistra piloter, med många gnistrande guldtänder!! --som lastade in tio förväntansfulla fågelskådare och fotografer i den halkiga kabinen. De hade monterat bort kulsprutorna!!

Resan gick snabbt över det stelfrusna havet, med infrusna glaciärberg!! Etthundratjugo pers!! --skulle transporteras ut till den provisoriskt anlagda landningsplatsen!! --som låg 3 km från kolonin. Ett logistiskt pussel under två dagar!! De två helikoptrarna körde sträckan Antarktis till New York!! Det är verkligen miljöförstörande turism!!?? Må någon förlåta oss!!

Landing at Snow Hill 2007.

Efter landning var det fri vandring över is!! –skare!! –och pulssnö!! –de tre kilometrarna till kolonin med kejsarpingviner!! –bestående av sådär 20000 ungar och föräldrar. Ingen mat fick man ta med!! --blev man hungrig fick man gå tillbaka!! --och äta power-bars!! Det blev inte frågan om det?? –det blev 6 timmar i -24 grader och fågelskit!! Nu vet jag att jag klarar att ligga huvuddelen av den tiden?? --på magen eller på sidan!! --med Canon 1D III delvis vilande nere i snön!! Objektiven var mest vidvinkelzoom eller 100-400. Kejsarpingvinungarna var otroligt nyfikna och kom ända fram till några centimeter från gluggen.

Sol och snöstorm samtidigt!

Inlagt 2011-06-22 07:23 | Läst 5735 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken uttrolig snygg bild:o)
Ser ut som en nalle snö...
Mvh synnöve
Tack skall du ha!
Kul att få positiva kommentarer. Kejsarpingvinens unge är mycket charmig, även om det är kallt!
Fantastiskt trevlig bild på pingvinerna. Hur nära var de? Vilka märkliga fåglar de är. De kan inte flyga men insorteras trots det under artbeteckningen. Något märkligt kan tyckas. Nu finns det ju fler fåglar som inte kan flyga, som struts, emu och kiwi bara för att nämna några.
Svar från Bob Bovin 2011-06-22 11:36
De är mycket nyfikna och totalt orädda. De kan få för sig att komma upp och stå på en. Då får man dock ta risken att bli toalett!
Den här bilden är med 17mm och under en halv meter från ungarna.
Intressant som tusan! Måste varit ett underbar upplevelse. Mvh Christian
Svar från Bob Bovin 2011-06-22 12:05
Det är en speciell upplevelse! Ljudet från ungarna är inpräntat i skallen!