** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Sommartider hej, hej...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Många av er har säkert semester just nu och reser ut i världen och besöker intressanta platser som tex Japan och Lofoten, eller bara slappar söderut på någon sandstrand i solskenet.

En hel del stannar också hemma inom landets gränser i år vad jag läst i pressen. Själv turistar jag hemma i stan denna sommar och det känns faktiskt helt ok.

 

 

Om man vill ha lite bra information om vad som händer och sker i vår stad så är DN:s På Stan bilag utmärkt läsning. Den är dessutum i lagom väskformat. Vi får den varje torsdag och då brukar jag markera sånt som jag tycker är intressant med en märkpenna och sen är det bara att lägga upp dagens turer på stan efter detta.

 

 

En lätt kamerautrustning att ha med sig är också bra gärna då med ett extra kort och ett extra fulladat batteri. Fast ibland slänger jag också ner min gamla DSLR (Canon 350D) i axelväskan med en 17-70 mm och vid speciella tillfällen även en 10-20 mm. Lite beroende på vad jag bestämt mig för att göra/besöka.

 

 

Annars då...

 

 

Ny (gammal) mobil.

Jag har just fått överta min frus gamla mobil eftersom hon köpt en ny. Hon valde till slut en Sony Ericsson W995 och jag fick då hennes gamla Sony Ericsson K750i vilket naturligtvis är ett lyft från min gamla trogna Nokia 3310. 3310:an har varit en perfekt mobil för att ringa och SMS:a med och under de ca tio år jag haft den har den funkat utmärkt även fast jag vid flera tillfällen tappat den i golvet har jag aldrig behövt laga den.

Nu är det så att jag har mobilen mest för att folk skall få tag på mig när jag är ute och rör på mig och jag ringer själv mycket sparsamt, tankar på för ca 200 kr per år. Men det känns bra att man nu kan lyssna på radio och också spela sin favoritmusik på den nya, en mindre pryl att släpa på...

 

 

Nya (gammla) bilder.

Vädret igår var inte  något att skriva hem till mamma om direkt så därför blev det lite Manipulation – Bildredigering – Retuschering – Efterarbete  eller vad man nu vill kalla det på digitalmaskinen i stället.

 

 

 

 

Om regnet håller sig borta skall jag försöka gå ut och slita lite på min kamera i helgen.

 

Trevlig Helg å Sommar!

/Bernt

 

Inlagt 2009-07-10 10:22 | Läst 2721 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Stockholm är inte fel. Drar till Åmål några dagar nästa vecka också. Den där gamla Austinen väcker minnen. Vi åkte sex personer i en sån Åmål - Oskarshamn på 60-talet. Vilken resa!
Svar från kreatören 2009-07-10 10:53
Min far hade en Austin A30 under en kort period i slutet på 50-talet, fast den var Racing Green. Senare köpte han en folka som om jag inte minns hel fel då kostade 7500 kr ny.

Hoppas ni får det fint i Åmål!
Den sista bilden på entrén var fantastisk, ser verkligen ut som en tavla.
Svar från kreatören 2009-07-11 12:49
Tack Per,
Jag lurar på att köra ut den på canvas i 30 x 40 tillsammans med några andra liknande bilder.
Vi har tillbringat flera somrar i stan. Det är inte att förakta,finns ofta mycket att göra och titta på. PåStan är bra med tips.
Härliga färger i dina bilder även på denna lilla dator.
/Bengt
Svar från kreatören 2009-07-11 12:51
Jag gör mina bloggbilder på min lilla laptop, så det var kul att höra att dom ser ok ut.
Kul att du fångat den evigt flanerande fotografen på andra bilden. Jag har också bilder av honom och har stött ihop med honom lite var stans på stan.

Jag tänkte, i Bengans frånvaro, flagga för att det blir en Ellens-fika på onsdag vid 15 snåret, Nils Bergqvist (graal) är i stan så jag tänkte försöka få ihop några gubbar ;)

-affe
Svar från kreatören 2009-07-11 12:56
Tråkigt nog så missade jag han med en halv meter. Så är det med digitala kompakter ibland. Jag såg han på långt håll när han kom med sin kamera och fotade.

Jag tror jag får ledigt på onsdag! ;)
Vilken fin blå bil. Gillar bilden, även om den är lite manipulerad (märklig skärpa?).

3310;an måste ju vara den bästa telefon som gjorts, om man bara vill ringa och messa. Min överlevde en hel natt nertappad i snön vid stranden. Dagen efter så ringde en person som hade hittat den, upp mig med den, och kom och lämnade den. Bara att ladda batteriet! :)

Trevlig helg.