Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Försommarresa till Skåne och Mark Knopfler på Sofiero Slott och min bästa bild 2009.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Sitter här mitt i vintern och planerar vårens Skåneresa som i år snarare blir en försommarresa. Runt den 16-17 maj bär det iväg igen ner till Skåne och Brödåkra igen om inget annat störande inträffar. Måste bara ha ok att tiden passar från min ”hyresvärd” därnere också, men det brukar aldrig vara några problem. På bilden Håkan och Christer två av mina ”goa” skånekamrater.

 


 

Sen måste jag bestämma transportsätt också. De senaste resorna har jag gjort med SJ i stället för buss. Men det betyder också att jag måste bli upplockad i Lund vid framkomsten i stället för i Helsingborg.

Buss är naturligtvis i de flesta fall billigast att åka men också jobbigast. Bara ett stopp på resan ner och där har bussen vid ett antal tillfällen dessutom varit försenad. Det blir ganska jobbigt att åka 8-9 timmar utan ordentlig paus när man som jag är lite ”lagom” äldre.

De billigaste resorna på SJ släpps 90 dagar före avgång vilket för mig betyder runt den 20 februari. Just nu kostar en enkel Sthlm-Lund ca 1600 pix och det passar inte min plånbok direkt , i höstas kom jag ner för ca 500 och då fick jag också åka bekvämt i 1:a klass.

 

Det som styrt försommarresan lite är att vi är ett gäng som skall gå och titta och lyssna på Mark Knopfler på Sofiero Slott den 12 juni. ”Gubben” har kanske inte samma glöd i guran nu som när han ingick i gruppen Dire Straits i slutet på 70 och början på 80-talet. Men det blir säkert folkligt, festligt och fullsatt på Sofiero.  

Sultans of Swing lär vi säkert få höra höra och här kan ni lyssna och se en liveversion med Dire Straits från Sydney 1986.

 

 

Min bästa bild 2009.

Det är många som visar sin bästa bild från 2009 på bloggarna just nu. Jag har visserligen inte blivit inbjuden av någon men jag kör min ändå.

 


 

Kanske inget fotografiskt mästerverk men för mig betyder den här bilden mycket och ger varje gång jag tittar på den ett ”hallelulja” moment, och det räcker rätt långt tycker jag. Lite bakgrundsfakta är kanske på plats också. I början av sommaren förra året blev min fru och jag farmor och farfar för första gången, mormor och morfar har vi blivit tre gånger tidigare. Bilden är tagen då farmor träffade sitt nya barnbarn för första gången, då var Elliot bara ett par dagar gammal. Jag tycker att bilden visar att det direkt blev en fin kontakt mellan dom och den har sedan bara vuxit mer och mer.

 

 

Åsså på slutet…

 


Då och då rasslar det fortfarande in kommentarer och favoritbildsval på min Aila J bild som jag la upp här 2003. Hitils har jag fått 86 kommentare och 70 st har också valt den som favobild.

Bilden tog jag runt 1964-65, bildstil och modell starkt påverkad av ”Carnaby Street” och ”Swinging London” som var ungdomsmodets högborg…just då! Originalet är ett mellanformats dia tagen med Hasselblad och 50 mm, ”The rest is Photoshop”. Inspiration: Från Rickard Avedon och David Bailey till Hans Gedda…

 

Ha en bra söndag!

/Bernt

 


 

 

 

Inlagt 2010-02-07 11:01 | Läst 4351 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig om den bästa bilden 2009. Den är en riktig höjdare som porträttbild. Det lyser ett samförstånd mellan Elliot och farmor.
Å Aila har varit en favorit länge nu.Minns inte när jag la dit henne. Ett klassiskt porträtt i träffsäker stil.
Vilken fin bild! Vilken väldigt vacker fru du har och fint barnbarn!

Den äldre bilden är också en riktig pärla.
Farmor och barnbarn! KAn inte bli bättre!!Det riktigt strålar kärlek om den bilden.
Din bästa 09 är för rar! Jag kollade upp färgversionen av Aila också. Jag är ambivalent, den är strålande, men kanske gillar jag ändå den svartvita mer. Bilden är alltså tagen för omkring 46 år sedan. Då var jag 22, så hon är kanske nästan jämnårig med mig. Jag kan inte låta bli att tänka på hur modellen ser ut i dag. Hos en del människor falnar skönheten och efterlämnar inga spår, men hos andra träder ett djupare skikt av människan fram, med ett annat slags skönhet.