Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Drömmer jag i färg?

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Det var någon som frågade det i en av kommentarerna i mitt förra inlägg. Och jag svarade då att jag inte visste riktigt hur det var med den saken. Men nu har besked. I natt var jag ute på strövtåg igen i mina drömmar igen och besökte då bland annat fotografen Kary H Lash i hans ateljé på Östermalm där han då visade de tidiga bilder han tagit på unga Brigitte Bardot i Cannes i mitten på 50-talet. Och helt klart var att jag i drömmen såg dom i färg.

 


 

Jag träffade Kary H Lash (1914-1993) i verkligheten första gången i början på 60-talet tillsammans med en redaktör på bokförlaget Natur & Kultur som jag då arbetade tillsammans med. Förlaget hade då planer på att göra en bok om Kary och om hans så kallade ”flickbilder”. Boken blev av någon anledning aldrig av då. Jag fick också vid ett tillfälle vara med honom vid en modellfotografering i Kungsträdgården, häftigt spännande för en ung blivande fotograf. Året före hans död gav Dagens Nyheters förlag ut boken ”Kary H Lash -Flickfotograf”. Bilden på Brigitte Bardot från Cannes har jag hittat på nätet och den är troligen tagen samma år Kary H Lash var där.

 

Annars då…

 


I morgon är det samling på Ellens igen kl.15.00 och jag misstänker att det då kommer att slängas upp en del tunga tyska och japanska plåtverktyg på bordet plus en del modernare plastbitar.

 


 

”Bengans hörna” på Stadsbiblioteket.

 

Trevlig kväll!

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-02-02 18:47 | Läst 6066 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det där liknar nästan att ha en kvarnsten runt halsen =) Men snygg är den! Du tar väl med den imorgon och talar om var skåpet ska stå. Det lär bli rena Nikonutställningen på Ellens imorgon, anar jag.
Äsch, nu kommer jag ju ligga vaken och drömma om Brigitte hela natten ;)
Kul att se att du har film i F2:an igen. :-)
Hej igen Bernt,
Min fråga fick kanske dig att se rött.
BB på drömbilden här ovan bär dock alla Frankrikes färger med undantaget av att färgen på midjan blivit negativ, vilket här bara är positivt.
(Glöm inte snöskorna på väg till Ellens):-)
Kvällshälsningar Ronny Persson Helsingborg
Inga dåliga grejer att drömma om BB! Man skulle nästan stå up med att göra det i svartvitt :-)

Det är inte klokt vad mycket gamla grejer ni har samlat på er, Fotosidans grånade veteraner! När jag jämför med mig själv känner jag mig som ett oskrivet blad.