Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Hög på kultur

I dag var jag varit och kulturdrogat mig lite igen. Först rask promenad ner till Kulturhuset för att titta på Nan Goldins utställning. Bilder som träffar en som en spark i skrevet,  det bästa jag sett på länge här i stan. Ett projekt som imponerar, hårt och mjukt och kallt och varmt på en gång.

"Bilder kan bara bevara en mycket liten del av en människa.
Fotografi, minnets konst, att hålla det förflutna vid liv, en backspegel monterad vid nuet. I Nan Goldins backspegel flimrar vännerna förbi. När hon fotograferar människor nakna är det ändå alltid ansiktet som ser mest avklätt ut. Kameran blev under ett skede hennes ställföreträdande minne, hon levde hårt och hetsigt och utställningen är ett tidsdokument från en period då ingenting var farligt. Åtminstone inte i New York, åtminstone inte i hennes värld. En tid när heroin var en del av festen, när det inte fanns någonting som hette osäkert sex, när kön mest var en gräns att överskrida och hiv, ”the gay cancer”, inte fanns i deras medvetande". –ANNE SWÄRD, Sydsvenskan



Satt efter att ha sett utställningen en bra stund i läsesalongen innan jag sen tog bussen ut till Waldemarsudde och tittade på Lars Lerins fantastiska akvareller, ytterligare en utställning som jag verkligen rekommenderar.
Jag blev helt knockad igen, visserligen har jag sett många av hans bilder tidigare men då i hans många utmärkta böcker. Men som alltid när det gäller konst, att få se och sniffa lite närmare på originalkonstverk, det finns det inget som slår.
DN om Lars Lerin    

Waldemarsudde     

 

0 procent återbäring från Skandia Liv!



Som egen företagare är det ju vanligt att man håller ner sina egna löneuttag, så gjorde även jag när jag var företagare. Det straffar sig nu naturligtvis när jag blivit pensionär, vilket betyder att min statliga pension inte är mycket att hurra för.
Men som tur är har jag några pensionsförsäkringar som jag tog under de goda åren som nu ger lite extra slantar. En av mina försäkringar har jag hos Skandia Liv som nu meddelar att man sänker sin återbäringsränta till 0 procent före skatt.
Först så fick jag vara med och betala krisen på 90-talet med ett återtag med en massa sköna tusenlappar, sen så snodde Skandia mig på en hel del slantar när man sålde förvaltningen till Norge. Och nu när vi kunder nu fått lite smulor som rättelse där så sänker dom återbäringsräntan till NOLL!!!...och dom varnar igen för ytterligare ett nytt engångsåtertag.
Självklart minskar väl också styrelsen sina pensioner och bonusar eller???


Resetips!
Skall ni över till London före jul? Försök då att avsätta lite tid för ett besök på National Portrait Gallery, där pågår just nu en Annie Leibovitz utställning "A Photographer’s Life, 1990-2005". Utställningen pågår till 1:a februari 2009.
National Portrait Gallery   
Mera om Annie Leibovitz

 
Mera från min källarröjning...

Den här airbrush illustrationen gjorde jag för ca tjugo år sedan till en av min sons skateboard brädor, nu kommer den att hängas upp i mitt arbetsrum.

 

Man önskar en trevlig helg.

Klick, klick!

 

 

Inlagt 2008-11-08 00:23 | Läst 10854 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja Nan Goldin utställningen var verkligen något extra. En närvaro i bilderna som man ganska sällan upplever. Skall masa mig iväg och kolla på Lerin också, en favorit även han på sitt sätt :)
-affe
När man läser sådant här så känns det lite surt att bo uppe i Norrbotten ... Har du koll på hur länge utställningarna hänger? Måste nog undersöka kulturutbudet när jag ändå ska ner på mässan.

/Maria
Hmm trevliga tips om utställningar tackar jag för. Det där med pensionen och företagare är det nog klokt att tänka på.

Undrar om man inte gör klokt i att lägga undan pengar på ett skatteparadis eller nåt... ;)

Sverige verkar inte förstå att även småföretagare måste äta mat.
På tal om pensioner, senast jag tittade i det röda kuvertet skulle jag få ca 6000 kr efter skatt att leva på.Det är frågan om när man ska gå under: När man jobbar eller när man böir pensionär. Jag tog ut mina Livpengar i förskott för det syntes för flera år sedan att det skulle inte bli ngn återbäring. De här sk pensionsförsäkringarna är en rejäl blåsning.Synd att du tappat alla neggen o bilderna. Det var hårt. Tänk om du kört digitalt då hade du bara hämtat ner den extra hårddisken. Du bor ju nära Galleri Gun, där Jh Engström ställer ut. Ta en koll o ge mig en kommentar, speciellt på priserna(65000 kr ) för collagen.