CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Jag längtar efter ljuset...

Så här i vintergråheten gäller det att hålla igång kreativiteten och skapandet i sin lilla kammare så att man inte slummrar in i vinterdvala.
Eftersom jag numera har obegränsat med tid över sitter jag tillsammans med min digitalmaskin rätt många timmar varje dag. Surfar runt i världen, läser och tittar.
Det mesta handlar naturligtvis om foto och fotografer men jag försöker också hänga med lite i konstvärlden plus naturligtvis rätt mycket om photshop och bildbearbetning.
När jag  googlade på "photoshop" nyss fick jag 27 200 000 träffar på 0,14 sekunder , på "photographer" 107 000 000 träffar på 0,48 sekunder och slutligen på "Modern Art" 30 500 000 träffar på 0,17 sekunder ...inte behöver man sitta sysslolös direkt.

Black (and white) is beatiful
Några före och efter bilder från hårddisken (före direkt från kortet).

 

 

Vinter?
Utsikt från mitt vardagsrum mitt i Stockholmssmeten.

Bild 1 Hur det borde vara.
Bild 2 Hur det är.



Hoppas ni alla får en skön fredag och helg!
/Bernt
 

 

 

Postat 2008-02-08 09:19 | Läst 13679 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Snart är det vår...

Numera är det ingen riktig ordning på årstiderna, snart är vi en vecka in i februari och det har ännu inte blivit någon vinter. Inte här i Stockholm i alla fall.
Det är många som drar iväg till Thailand så här års för att slippa mörkret och gråheten här hemma. Men jag är ingen Thailand människa utan mera en storstadsmänniska, alltså jag skulle hellre åka till London, Paris, Madrid, Rom eller varför inte New York.
Men utlandsresorna är nog slut för min del. Min pension räcker inte till för sådana utsvävningar, "Hälften kvar" som dom säger i reklamen från ett av våra försäkringsbolag stämmer rätt bra. Och har man som jag då haft en hel del inkomstfria år i sitt liv då jag sysslat med annat, ja då blir det mindre än hälften kvar.

På väg mot Öjen. (Digital) Holga bild tagen under en vårfiskeresa till Ljungdalen. 

 

 

Om det blir någon vårresa för mig så kommer den nog att gå till min fjällstuga i Ljungdalen. I sommar kommer det förresten att bli 30:de året i rad för oss där uppe. Bilden är tagen nästan på samma ställe som vinterbilden ovan fast rakt söderut strax ovanför Viksjövallen där vi har vårt lilla krypin.

 

Ytterligare en sommarbild tagen på vår hjortronmyr i närheten av vår stuga.


Nu är det bara ca fyra månader kvar innan det är dax att packa ryggsäcken igen och dra norrut...
...det gäller bara att hålla ut!

Hoppas ni får en trevlig tisdag!
 

 

 

Postat 2008-02-05 12:54 | Läst 16881 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Åter till HDR träsket...

Jag är en riktig vidvinkelentusiast därför älskar jag min Sigma 10-20  mm optik. Tidigare innan jag blev digital tog jag rätt mycket bilder med min Canon T90 och Canons FD 14 mm f/2.8 som om jag inte minns fel kostade ca 16-17.000 kr när jag köpte den på 80-talet någongång. För Sigman betalade jag 4.500 kr. Man kan naturligtvis inte jämföra prestandan mellan Sigma och Canon optiken, den senare spelar helt klart i en högre division.  Men jag är numera en glad amatör så Sigman duger bra för mig. Bländar man ner den till f/8 så tecknar den mycket skarpt. I varje fall mitt exemplar kanske är bäst att tillägga.
Supervidvinklar har också det senaste åren blivit standardglugg i bostadsbilagorna här i stan vilket gör att små vardagsrum numera ser ut som slottssalar.

 

 

 

 

Dagens (HDR) bilder är från min vän Christers hus i Brödåkra, Skåne. Om några månader när solen och värmen återvänder drar jag nog dit ner igen.
 

 

Postat 2008-02-02 11:15 | Läst 14536 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Om hundra år är allting glömt...

Ibland funderar man över hur det har gått för människor man stött på i sitt liv. Häromdagen när jag försökte få lite ordning i högarna i mitt arbetsrum hittade jag en kartong med lite gamla....

Fortsättning på den spännande historien här--->  http://berntcarlzon.blogspot.com/ 

Postat 2008-01-30 21:02 | Läst 12051 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera