CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite mera om 3D (anaglyphs) bilder..

Häromdagen visade jag en fusk 3D bild på Sirpa och eftersom jag gillar att experimentera så kände jag mig sugen på att göra en riktig 3D anaglyphsbild. Alltså med två bilder tagna med kameran förflyttad i sidled lika mycket som avståndet mellan ögonen och sen sammanföra dessa i tex Photoshop.

För att se bilden i 3D måste ni ha ett par 3D glasögon, men har ni inga 3D glasögon så går det oxå bra med ett rött och grönt filter naturligtvis! 

 

Så jag gav mig ut på nätet för att hämta information som vanligt och titta på andras anaglyphsbilder. Om man Googlar på Anaglyphs 3D How to in photoshop så finns det en massa länkar.

Den här bilden på en av mina antika ljusstakar har jag gjort manuellt i Photoshop efter beskrivning på den här sidan. Ni kan se hela den vackra ljusstaken här.

Här finns ett freeware (PC) program att ladda ner.

Jag hittade också Stereo Fotogruppen Sweden där det finns en hel del nyttig information och massor av länkar till bilder och program.

 

To next time...
 

 

Postat 2008-04-05 17:05 | Läst 31276 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag minns dina levande ögon...

Till A denna vackra vårdag.

Du öppnade dörren och lät ljuset skölja över mig
Det ljus som jag längtat efter så men som jag trodde
aldrig skulle komma att skingra det dystra mörker
som omslöt mig
Du skänkte mig all den kärlek och lycka jag behövde
för att åter börja leva.

Människor kommer och går i ens liv, och när man som jag är 66+ så börjar en del försvinna för alltid.  Idag läste jag att Agneta R avlidit för en tid sedan. Vi träffades under ett par tre månader under hösten 1968 då jag bla tog ovanstående bild. Hon flyttade senare från Stockholm och vi förlorade efter ett tag kontakten med varandra. Och jag startade också ett nytt skeende i mitt liv.
Man undrar hur hennes liv blev. Fick hon möjlighet att förverkliga sig själv och möjlighet att utveckla sina konstnärliga talanger. Frågor som jag ställer mig en sån här dag och som jag inte kan få svar på.

 

//B 

 

Postat 2008-04-04 18:14 | Läst 11859 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Carlzon - the old fart on DeviantArt.

Det är flera av medlemmarna på DeviantArt som gjort teckningar och målningar efter mina självporträtt och alla har bett mig om tillåtelse först. Vilket jag inte har någonting emot om dom gör ett eget fristående verk. Några har också nyttjat mina bilder utan tillåtelse vid ett par tillfällen i montage/illustrationer, kanske i ungdomligt oförstånd om copyright regler. Men dom har jag alltid lyckats prata tillrätta. Det är ju rätt många "kids" som är med på DA, så man får väl räkna med att sådana här olycksfall kan hända där ibland. Och jag har ingen lust att lägga in copyrightmärkning på mina bilder som en del gör, det (för)stör allt för mycket.

Här kommer bilderna, några riktigt bra och andra mindre bra.

 

Retuscharbete före och efter.

Canon Demi 18x24 halvformatare.
När Olympus gjorde storsuccé i början på 60-talet med sin halvformats Pen camera bestämde sig Canon också för att ta fram en halvformatare. Det blev Canon Demi serien. Den kom att produceras i ett flertal modeller under ett antal år med lite olika objektivuppsättningar. Demi, Demi C,  Demi EE17, Demi EE28 och Demi S. Några modeller tillverkades också med Bell & Howell beteckningar. Samtidigt som dom tog fram Demi serien kom dom också med den numera kultförklarade Canon Dial 35 kameran.


Jag vill ha min vår och jag villa ha den nu! 

//Bernt 

 

Postat 2008-04-03 16:44 | Läst 10521 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En gammal bild från 1960 med kultur + lite annat...

Canon P med Summar 50 mm /Tri-X (avfotograferad kopia)

 1960 när jag gjorde i lumpen på I1 i Sörentorp som signalist fick vi under ett par veckor ligga i fält vid Arlanda Flygplats som då var under uppbyggnad. Vi var där för att hjälpa till att bygga försvarsanläggningar runt landningsbanorna.
Kultur? Jo bilden har lite kulturkändisfaktor. Mannen i mitten som sågar är Jan Lindberger senare välkänd reporter på Sveriges Radio. Den något lutande mannen till vänster är Göran Lejonhufvud senare känd journalist och författare. Under många år var han DN:s Kinakorrespondent. Den leende mannen bakom Göran är Bertil Lindbom dragspelande medlem i dansbandet Trio me Bumba.
Kanske lite onyttigt vetande (mest för 60+are)...men ändå.

 

Sirpa L igen! 

Min gamla bild på Sirpa L är en av mina mest besökta/kommenterade bilder här på fs, för ett tag sedan fick jag en förfrågan om det var den finländska skådespelaren och fotomodellen Sirpa Lane (1955-1999) som var på bilden. Nu träffade jag den Sirpa jag fotograferade 1968 bara vid två tillfällen och om Sirpa Lane's födelseår ovan stämmer skulle hon bara vara tretton år på bilden. Det tror jag inte riktigt på, så min Sirpa är nog inte Sirpa Lane. För att se den här varianten på Sirpa bilden rätt får ni leta reda på ett par gamla 3D glasögon.

 

Bäckstugan

Smyger in en fotoillustration igen. Logotype/skylt för min fjällstuga i Ljungdalen, Härjedalen. Photoshop/Illustrator.

 

 

 

Angående gårdagens inlägg "Jag gillar mitt bröst...".
Jag ville med det bara kolla hur många nya besökare man kunde locka till sig om man hade ordet bröst med i rubben, nu blev det inte så många fler nya besökare enligt stapeldiagrammet. Och det kan man tycka är bra...kanske!
Man kanske skulle ha snott ett citat av Charles Bukowski i stället: "Jag knullade bättre som luffare...".

So long!



 

Postat 2008-04-02 14:17 | Läst 8216 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Jag gillar mitt bröst...

...ja alltså mitt bröststativ.
Leitz bordstativ plus kulled är de enda bitar jag har kvar av min gamla Leica utrustning som jag sålde för tolv år sedan. Jag hade en M2:a med en Super Angulon 21:a, Summilux 35:a och 2 st Summicron 50:or, varav den ena med närinställning.
Idag hade jag nog fått dubbla priset om inte mer för de här sakerna, men jag var tvungen att få ihop slantar till inköp av den bostadsrätt jag nu bor i.
Å andra sidan har priset på min bostadsrätt mer än tiodubblats på de här åren...
...ja ni vet det där med vad man förlorar på gungorna osv.

På väg mot Helags sommaren 1983. Leica M2, Summilux 35 mm (avfotograferad färgkopia).

  

 




Man får önska alla en fortsatt trevlig vecka! (med eller utan Leica).

 

//Bernt 

 

 

 

 

 

Postat 2008-04-01 16:45 | Läst 6759 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa