CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Utflykt till Konsnärernas höstsalong på Kistamässan.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Eftersom jag bor i Vasastan i Stockholm tog jag pendeln från Karbergs station när jag skulle besöka konstutställningen på Kistamässan. Steg sen av vid Helenelund och promenerade därifrån fram till mässhallen.

130 kr i inträde, lite blodigt för en som lever på taskig pension. Den här konstmässan skiljer sig lite från de tidigare då det är konstnärerna själva som ställer ut och inte olika gallerier som det varit förr om åren.

Och vad tyckte jag då? Ömsom vin och ömsom vatten Lite som fotosidan ungefär alltså. En salig blandning av allt från ren amatörism till drivna konstnärer. Har man som jag sprungit på utställningar sedan mitten på 60-talet så har väl vissa saker präglats in i hjärnbarken på en, sånt som ger en riktig aha upplevelse t.e.x. Andra saker där man mer blir påverkad av skickligheten och tekniken. Sen har man ju fått sina favoriter också, både svenska och internationella konstnärer och gör därför (kanske omedvetet) jämförelser tror jag.

 

Här kommer en hel radda snabba snaps på några av de sakerna jag i alla fall gillade bland de över 200 utställande konsnärerna. Såg bara två stycken som arbetat med fotorelaterade bilder.

 

Meg Ersbacken-Engman

 

Ann-Louise Järvklo

 

Elisabet Persson

 

Lars Larsson

 

Leif Jacobsson

 

Mats Åkerman

 

Niklas Szuhodovsky

 

Niklas Szuhodovsky  

 

Karin Zelmerlööw

 

Lotta Holmgren

 

Anders Sköld

 

Anders Sköld himself

 

Ola Dellkrantz

 

Gunilla Mann

 

Brita Holvid Fastlund

 

Iris Rönnqvist

 

Gunilla Tyrberg

 

Gunilla Tyrberg  

 

Per-Inge Isheden

 

Matz Nordell

 

Ylva Storm

 

...slut på konstrundan för den här gången.

Edit: Har nu lagt in länkar till konstnärerna för den som är intresserad!

 

 

Annars då...

 

 

Såg den här affischen på hemvägen från konstutställningen och den fick mig att tänka på vår dotter. När hon var en sjutton/arton år och började bli kvinna och allt det som händer då brukade hon skylla på min fru och mig för att vi mer vår ganska fria "hippie"-uppfostran förstört hennes liv plus att hon varit tvungen att titta på Vilse i Pankakan med Staffan Westerberg på teve. Det gick naturligtvis över med tiden. Nästa år fyller hon fyrtio och vi har ett mycket bra förhållande numera...

 

Hoppas veckan blir bra för er alla!

/Bernt

 

 

 

 

Postat 2009-09-14 01:21 | Läst 10224 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Två dagars browser problem och lite om att bli pictoralism inspirerad plus en familjebild.

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

För två dagar sedan försökte jag uppgradera min Firefox till senaste versionen på min laptop sen dess har jag haft problem med den. Den vill helt enkelt inte starta. När jag klickade på sympolen så började den starta men efter en stund så la den av och kopplade ner. Och sen när jag skulle avinstallera den så fick jag upp en text som sa du måste stänga Firefox innan du kan avinstallera. Så den jobbade tydligen osynligt någonstans i bakgrunden. Explorer fungerade hjälpligt men gick fruktansvärt trögt.

Jag är en riktig ”dummie” på PC och allt som har med den att göra eftersom jag tidigare bara arbetat på Mac är kanske bäst att tillägga. Men efter ett antal försök med installationer så mejlade jag min sin som arbetar just med sånt här. Han var fullskiten med jobb, men vi hade tidigare bestämt att vi skulle träffas på lördagen och då lovade han att försöka hjälpa mig.

Men under tiden jobbade jag vidare med problemet. Googlade ( i Explorer) på ”my Firefox don’t start” och ”Firefox startar inte” och fick massor av förslag på olika lösningar. Och jag testade de flesta utan då och då utan resultat och så plötsligt i går på förmiddagen så funkade det att installera den nya versionen av programmet. Troligen beroende på att jag skannat av datorn under natten och hittat en liten fil som det var fel på plus plockar bort en applicationfil från Firefox profiles. En som är van vid PC hade säkert löst det här snabbt. Men jag är glad att jag kunde säga till min son när han kom hit i går och hälsade på med sin familj ”jag har fixat det själv”.

 

 

Pictoralism

 

Nils Bergqvist här på fs har lagt upp en del lithbilder som jag tycker mycket om, pictoralism kallar han dom. Nils gör sina bilder på papper analogt, Gelatinsilver och lith print. Jag gör mina digitalt på skärmen. Och jag kallar inte mina bilder för fotografi/pictoralism utan fotoillustrationer.

 

 

Den här bilden kommer från ett litet projekt jag gjorde i mars 2008 då jag gick runt på stan och fotograferade portarna på de ställen jag haft mina kontor under mitt yrkesverksamma liv som AD/Grafisk formgivare från 1972 och frammåt.

 

 

Originalbilden

 

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Det här är fotoillustrationen jag gjorde i mars 2008.

 

 

Elliot

 

 

I går hade vi besök igen av vårt nyaste barnbarn Elliot och hans föräldrarna såklart plus deras hundar Mino och Bacon. Det tog lite tid innan min son och sonhustru bestämde sig för vad han skulle heta men till slut så blev det Elliot som varit ett av deras alternativen redan från början. På bilden Elliot tillsammans med en stolt farmor.

 

Om inget annat händer skall jag i dag försöka komma till konstutställningen på Kistamässan.

/Bernt

 

 

Postat 2009-09-13 10:28 | Läst 5357 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Det har varit mycke Leicasnack den senaste tiden...

...och mer kommer det säkert att bli ett tag framöver när tester och bildexempel börjar publiceras på olika siter på nätet. M9:an finns det inte plats för i min värld men däremot kanske X1:an i framtiden om den som ha "hand åmmet" är på bra humör.

Jag gillar min Panasonic LX3:a som jag har nu, liten och smidig plus bra kvalité på bilderna för mitt ändamål om man håller sig under 400 ISO.

Här en storleksjämförelse Leica X1 vs Panasonic LX3:

 

Det skall bli intressant att få se bildkvalitén på X1:an senare i höst med tanke på den stora skillnaden på sensorn mellan X1:an och LX3:an.

 

Lyxvarianten av X1:an med sökare och grepp. Troligen runt 20 papp.

 

Micke Berg har i sin blogg skrivit ganska underhållande om våra träffar på Ellens.

"Ser att grabbarna på Ellens fik har haft kul igen. 18 grabbar och en tjej och alla verkar lika cp-skadade vad det gäller att fotografera varandra.I och för sig underbara människor allihopa, men 18 plåtisar på en gång ger mig koflunsa. Jag hatar att umgås med fotografer som håller på och plåtar hela tiden man fikar. Det är ju stört. Man fikar och snackar och sedan plåtar man. Det fattar väl alla. Lite jävla stil får det vara, lika väl som man inte kan ha fotoväst och Canonkepa,,,det går fetbort". -Micke Berg.

..........................................................................................

Trevlig Helg!

/Bernt 

Postat 2009-09-11 19:13 | Läst 4123 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Terminstart på Ellens...

Fjorton och tjugofem klev jag ut på Dalagatan. Smet in på 91:ans Tobak som ligger runt hörnet på Odengatan och handlade ett paket John Silver plus en tändare. Fortsatte sedan fram till Odenplan där jag tog tuben upp till Slussen. Gick sedan Hornsgatan upp fram till Ellens där jag steg in två minuter över tre. Bengan kollade på klockan när jag samtidigt hejade på alla som redan var på plats. Jag fick godkänt. Det var ovanligt många runt borden på Ellens denna fina ljumma förhöstdag i Stockholm och skaran fylldes på hela tiden..Som ni säkert vet sen tidigare finns det ett stort antal Leica-freaks i den skara som brukar träffas på Ellens och jag råkade hamna bredvid Stephan Axelsson och fick klämma lite på hans nyinskaffade M6:a med en Voigthländer 28:a. Stephan ville inte berätta vad han betalat för huset som var i nyskick men när jag sa ett belopp så sa han bara mer. Stephan har också en LX3:a och han är lika nöjd med den som jag är med min.Det blev naturligtvis en hel del prylsnack som vanligt och denna dag lite extra om Leicas digitala världsläpp av M9:an och kompakten X1:an. Priserna på dessa apparater ligger just idag på ca USD 6.995 för M9 huset och USD 1.995 för X1:an. Dom stora fotositerna kommer säkert att komma med tester inom kort.

Totalt var vi sjutton/arton stycken runt borden på dagens träff, tror jag är kanske bäst att tillägga jag kan ha missat någon som kom när jag redan dragit mig hemmåt. Bengan kommer säkert att i sin blogg komma med mera bilder och en mera utförlig rapport.

 

Jan-Olov Å hade med sig sin nya Olympus Pen med en 17 mm 2.8 som alla ville titta och klämma på. Här är det Stephan och Monika som tar en närmare titt på det lilla silvriga kompakten.

 

Bengt känner lite på Olympusen och frågar samtidigt Micke om inte han tänkt skaffa sig en ”digitalare” som kompliment till sin Leica M6:a. Bengan läxar upp en "elev" i bakgrunden.

 

”Retro” Thomas läser i den nya Leica M9 broschyren och Olle J dokumenterar analogt med sin Nikon.

 

Träffen var trevlig och samtalsnivån var stundvis hög. Vid tjugo över fem drog jag mig hemmåt igen och som vanligt promenerade från Söder hem till Vasastan.

 

Det var allt just nu!

/Bernt

Postat 2009-09-10 13:54 | Läst 4514 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

2009-09-09 - 09:09:09

I morse var det då dax för en ny datumbild. Började med att först kolla klockan på kameran som visade sig gå en minut fel. Därefter skjuta av några provexponeringar strax för klockan nio. Dom blev inte så bra eftersom ljuset från fönstren gjorde att jag nästan blev i siluett men när blixten kom på blev det helt ok. Lyckades också träffa rätt på sekunden på en av bilderna.

2009-09-09 kl. 09:09:09

 

2008-08-08 kl. 08:08.

2007-07-07 kl. 07:07.

 

Önskar er alla en fortsatt bra dag!

/Bernt

 

Postat 2009-09-09 10:53 | Läst 6926 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa