Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Inget är omöjligt...

Kan man vara Dogma fotograf samtidigt som man också rumsterar om som en dåre i den digitala bildvärlden. Självklart kan man det, det tycker i alla fall jag. Man behöver ju inte äta entrecote varje dag ibland känns det fint med bruna bönor och bogfläsk också.

 

OBS! Det här är ingen Dogma bild. Blixt med hemmagjord softbox, dessutom kraftigt beskuren.

Jag har ingen möjlighet att arbeta analogt just nu,  så om jag skall börja med Dogma bilder så får de bli en liten kompromiss enligt följande:
En kamera: Canon G5
Ett objektiv: 7.2 mm (motsvarande 35 mm)
En film: 100 ISO
Sen tror jag kanske inte att det kommer att bli någon större förändring för mig som bildskapare av det här. Har man som jag levt med bild i över femtio år då har man ju redan ha hittat sitt sätt att se på världen (och sig själv).

 

Favoritbild både för mig och många andra
Min bild på Aila J är en av mina "Hall of Fame" bilder, inte bara av er här på fs utan också på andra communitys där jag är medlem. Under några år i början på 60-talet umgicks vi rätt flitigt men när jag flyttade in till Stockholm och började på Fotoskolan då gick våra vägar åt olika håll men jag tänker då och då på henne och varje gång jag tittar på bilden så kommer naturligtvis ett lass minnen tillbaka, både på gott och ont.

 


För några månader sedan fick jag ett mejl från några killar som skulle starta ett nytt  E-zine magazine och dom ville där ha med min Aila bild. I början på januari kom den första utgåvan och nummer två har precis kommit.  Magazinet heter BULB, gå gärna dit och titta där finns många fina bilder. 

Trevlig Helg!

/Bernt 

 

Inlagt 2008-02-01 09:21 | Läst 11791 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag hade gärna varit den som tagit bilden på Aila.
En oerhört vakcer bild.
Bilden på dig är inte vacker på samma sätt, men det är en oerhört bra bild.
/Bengt
Du är varmt välkommen till "Dogma gemenskapen", vårt "kyskhetslöfte" avser helt riktigt bara just de bilder man tar inom ramen för löftet. Praktiskt eller hur? ';-)
Hoppas att det trots dina många "foto år" kan tillföra något, om inte annat lite inspiration!
Mvh
/johan e
Ps.
Och bilden på Aila är fantastisk!
Det är inte utan orsak som jag har valt Aila J som favoritbild. Den är enligt mig den snyggaste bilden på FS, med marginal. En ouppnåelig dröm för de flesta men ett konkret bevis på att det går.