Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Jag gillar bilder som har lite grafiskt ”klös”.

2008-08-15 kl.12:06

Det finns ju lite olika skolor när det gäller hur man får/ska arbeta med sina bilder. Jag jobbar rätt hårt med många av mina så kallade ”fria” bilder först i ACR och sedan en tid tillbaka också i Silver Efex Pro. Jag är ju ingen ren dokufotograf och därför kan jag ibland gå fram med mina digitala mörkrumsverktyg rätt kraftigt. För mycket tycker nog en del men det är mitt sätt som ”bildmakare”. Och som jag skrev i rubriken så gillar jag bilder med grafiskt klös.

2009-06-04 kl.10:00

Precis som förra gången känns det även den här gången lite tomt när jag nu är klar med mitt bokprojekt. Min första bok ”AS I SEE IT” fick förutom min närmaste släkt 28 andra bildintresserade ta del av. Den bok som just nu gått iväg till tryck ”Femtio Bloggbilder” har 15 stycken beställt.

2009-05-08 kl.11:26

Vad har för planer nu då? Jag har redan börjat tänka lite smått på ett nytt litet bokprojekt med det lite egotrippade arbetsnamnet ”As I See Myself”.  Det har ju blivit en hel del digitala självporträtt de senaste åren och om det nu blir en bok med dessa så tänker jag börja med att omarbeta alla bilder från originalfilerna. Och varför då göra en bok med självporträtt? Kan kanske uppfattas lite suspekt just nu men det är inte helt omöjligt att den kan bli intressant (mest för släkten kanske) om 30-40 år.

Jag försöker bara leva mitt liv och göra min grej.Vi får se vad som händer…

.

 

Bonusbild!


Min familj i Stockholms skärgård sommaren 1974. Familjebilder är också viktiga att ta, tänk vad många saker som bubblar upp när man tittar på dom efter en tid.  Den sommaren när den här bilden togs var vi ute med vår båt i tre veckor på raken och gjorde turer ända upp till Grisslehamn i norr och ända ner till Landsort i söder. Bra fiske var det också fortfarande på den tiden, var och varannan dag åt vi fisk. Grillad, kokt och rökt. Vi hade vår Ockelbo C20 (den till höger) i ca fem år innan vi växte ur den och därför sålde den. Någon ny större båt blev det inte eftersom vi då också börjat vår tid i Ljungdalsfjällen som vi avslutade somras efter trettiofem år. Avfotograferad färgkopia.

/Bernt

Inlagt 2012-02-14 22:53 | Läst 5342 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag skulle vilja gå en bildbehandlingskurs med dig. De flesta av dina bilder är snyggt redigerade. Önskar att det fanns budget att anställa dig som redigerare till nästa bokprojekt:)
Gilla bilder med grafiskt klös, det är inte konstigt i vår generation, vi som är uppväxta med filmen och svart vitt, den analoga generationen. Men den yngre pupliken är visst på väg tillbaka, min äldsta dotter "38 år" hade läst en artikel om detta, att dom yngre håller på att gå ifrån det digitala och börjar närma sig den analoga fotografin och vill lära sig från grunden. Det finns hopp om en ny vår. Kanske skulle jag också säga att i dina bilder är det klös på många sätt.
Med vänlig hälsning
Som Micke Berg så riktigt påpekade är ju bildbehandlingen en del av dina bilder, jag imponeras alltid av vad du lyckas krama ur den lilla kompakten. Vad skall det bli när du skaffar en med större sensor. ;)
-affe
Dina bilder är tuffa, gillar ansiktsbilderna mer än kroppsbilderna då jag tycker att ögonen är viktiga i ett porträtt. De kommer bra till pass just vid ett nära ansiktsfoto.
Lite väl överarbetat men på ett mkt bra sätt. Ett personligt sätt och det är väl ditt signum att just du gör det så jäkla bra. Jag skulle inte klara det då jag inte har kunskapen eller tålamodet att arbeta så länge med en och samma bild. När jag fotat den vill jag gå vidare till nästa.
Detta blir nog som vanligt mkt bra
Bilder med "klös", inte bara grafiskt, är ditt signum.
Jag gillar det mycket.
/Krister
Du har väldigt bra bildseende och kombinerar med svartvitt på det bästa sätt man kan göra med svartvitt tycker jag. Bra jobbat!
Porträtt som är slätare än den slätaste barnrumpan får man ibland se och de är ju så opersonliga. Generellt tycker jag nog att porträtt på lite äldre människor är intressantast för där kan man avläsa erfarenheter från livets mångskiftande öden. Vi har alla våra gränser vad gäller bildbehandling av porträtt och ytterst handlar det om tycke och smak. Jag tycker dina porträtt är klatschiga och inser att de kräver gedigna kunskaper i bildbehandling.

/Torbjörn
Håller helt med dig Bernt! Brovira nr 6 var standard en gång och det var grafiskt så det sved om det. Tack alla goda makter för Silver Efex Pro när mörkrummet nu är förpassat till historien. Och keep up the edgie work!

/Göran